i kolce :)
wrażenia ciąg dalszy
Kolumny już się troche wygrzały, nie ma już takiego sztucznego polotu na głośnikach przez co czuć że grają spójniej, nie 2 głośniki każdy swoje tylko gra kolumna :) Wysokie zrobiły się jeszcze ładniejsze, nie wiem jak to opisać
Bas dalej obecny, nawet powiedziałbym pełniejszy, nie dominuje ale daje o sobie znać. Jest to co chciałem uzyskać czyli w niektórych utworach bas bardzo leciutko pomrukuje a w innych ( czyli głównie muzyka elektroniczna, trance ) potrafi łupnąć(oczywiście jak na 2 drogi, wiadomo że to nie sub a tylko 15cm woofer). Nie ma mowy o żadnym dudnieniu ani innym przykrym efekcie, zawsze bas jest elegancki ! Fajnie grają rocka i nawet "piosenki z radia" też ładniejsze się wydają, tam właśnie można posłuchać basik :] W muzyce której głównie słucham ( Seether, Linkin Park, Coldplay ) a także nieraz muzyka filmowa ( J. Williamsa) każdą piosenke odkrywam na nowo.
Oczywiście jest to mała konstrukcja więc nie wolno przesadzać z głośnością jednak im grają głośniej tym lepiej i aż sie proszą żeby przekręcić gałkę w prawo, kiedy doszedłem do -12 db na amplitunerze i miałem podrkęcone basy ( robiłem taki teścik
) amplituner nagle wyłączył się i włączyło się zabezpiecznie przed spaleniem kolumn. Bałem się że sie coś stało... Potem włączał się ale nie mogłem przekraczać -40 db bo znowu gasł... W końcu poprawiłem kable, okazało się że z tyłu amplitunera prawy + bardzo słabo się trzymał, prawie wylatywał, nie wiem czy tylko to było przyczyną tego ale jak poprawiłem było OK, jednak wole już nimi nie schodzić dalej niż -15, a już na pewno nie z potkręconymi basami ( czego w zasadzie nie używam bo zadowalają mnie bez tego, dodając basy czuje że dźwięk jest bardziej ociężały i nie zawsze to pasuje, wole jak jest naturalnie i przejrzyście).
W jednym zdaniu
Uważam że są to naprawde dobre i wmiare uniwersalne kolumny które odradze tylko do hip hopu, rapu czy podobnych gatunków gdzie bas ma przygłuszać cała reszte.
Mam nadzieje że moja wypowiedź pomoże się komuś zdecydować.
wrażenia ciąg dalszy
Kolumny już się troche wygrzały, nie ma już takiego sztucznego polotu na głośnikach przez co czuć że grają spójniej, nie 2 głośniki każdy swoje tylko gra kolumna :) Wysokie zrobiły się jeszcze ładniejsze, nie wiem jak to opisać

Oczywiście jest to mała konstrukcja więc nie wolno przesadzać z głośnością jednak im grają głośniej tym lepiej i aż sie proszą żeby przekręcić gałkę w prawo, kiedy doszedłem do -12 db na amplitunerze i miałem podrkęcone basy ( robiłem taki teścik

W jednym zdaniu
Uważam że są to naprawde dobre i wmiare uniwersalne kolumny które odradze tylko do hip hopu, rapu czy podobnych gatunków gdzie bas ma przygłuszać cała reszte.
Mam nadzieje że moja wypowiedź pomoże się komuś zdecydować.
Skomentuj