tyle ile glosnik niskotonowy czyli 8Ω
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[ Kolumny 2-drożne] Kolumny Tomeusa ( 15/40/5+DX25)
Collapse
X
-
To sami chyba nie wiedzą co pisza albo nie pytasz osób z tonsila
A niby na 8ohmowych nie mozna robić 2 dróg z dwoma woferami?
http://www.skleptonsil.pl/photo/_pdf/siesta_sat.pdf
Skomentuj
-
To sami chyba nie wiedzą co pisza albo nie pytasz osób z tonsila
A niby na 8ohmowych nie mozna robić 2 dróg z dwoma woferami?
Zamieszczone przez kaczortrexPawle tzn że jeżeli są 4omhowe to mogę kupić po 2/kolumnę? (w sensie zwrotka jest na 8?)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siemionekZamieszczone przez caMaroA jak zagrałby ten Tonsil w objętości ok 8 dm3?
Skomentuj
-
Mam zamiar skopiować ten dosyć popularny zestaw, ale mam odnośnie jago budowy pytania:
1. Tyczy się zwrotnicy zaprojektowanej przez Irka. Pytanie może niepotrzebne, ale na wszelki wypadek. Czy zamiast cewki 3mH mogę dać 3.3mH? Różnica chyba nie będzie zauważalna?
2. Niby grubość drutu nawojowego nie ma znaczenia, ale we wszystkich zwrotnicach do niskich tonów stosuje się grubszy, a do wysokich cieńszy drut. Czy mogę dać na średnio-niskotonowca cewkę z drutu 0,7mm, a na gwizdek 1.0mm?
3. Czy rezystory muszą być 1%? Bo w sklepie internetowym z którego chcę wszystko zamówić nie ma podanych niestety tolerancji
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ROBAK131. Tyczy się zwrotnicy zaprojektowanej przez Irka. Pytanie może niepotrzebne, ale na wszelki wypadek. Czy zamiast cewki 3mH mogę dać 3.3mH? Różnica chyba nie będzie zauważalna?
Zamieszczone przez ROBAK132. Niby grubość drutu nawojowego nie ma znaczenia, ale we wszystkich zwrotnicach do niskich tonów stosuje się grubszy, a do wysokich cieńszy drut. Czy mogę dać na średnio-niskotonowca cewkę z drutu 0,7mm, a na gwizdek 1.0mm?
Zamieszczone przez ROBAK133. Czy rezystory muszą być 1%? Bo w sklepie internetowym z którego chcę wszystko zamówić nie ma podanych niestety tolerancji
Skomentuj
Skomentuj