jamess8 ja tez mam te glosniki czyli hdsy i zgadzam sie calkowicie z twoja opinia. Chociaż w moim pokoju basu jest wystarczająco. Jak przenioslem je do wiekszego pokoju to zagraly troche dziwnie uszy az mnie bolały. Ale w moim pokoju grają fajnie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Podłogówki HDS180+XT25TG by Jamess8
Collapse
X
-
Może dużym czynnikiem jest brak dobrego wzmacniacza? Tzn. Bardzo dobrego:) Moim zdaniem to HDS180+ XT25 jest dobrym pomysłem na zrobienie 3way (brak basu). Chociaż poczekam z moimi ostatecznymi osądami do piątku bo właśnie wtedy z Pawłem S. będę miał prawdopodobnie okazję przesłuchać troszkę sprzętu.
Jutro chyba z ciekawości podłącze te kolumny pod wzmacniacz 2x450 RMS bo mam ten wzmacniacz już chyba dwa lata, a jakoś nie porównywałem.
Skomentuj
-
Dlatego też jak już wcześniej wspomniałem, będzie dla mnie ważna opinia Pawła S. Druga sprawa przydał by mi się lepszy wzmacniacz stereo, ciągle czekam na info od Irka i uniampa:)
Z tego co pamiętam to 13/40/2 na początku też nie miały za bardzo basu, a teraz potrafiły sprawić że podłoga drżała (pewnie na imprezie się wygrzały) Ciągle mam nadzieję że HdSy się jeszcze wyrobią.
Wiecie czego mi brakuje... żeby spotkać się w większej grupie i porównać nasze "zabawki". Ale totemów już nie mam niestety :sad:
Skomentuj
-
pewnie wygrzanie da im kopa, ale takie solidne wygrzanie przy obsłudze imprezy.
devolt z elektrody pisał, że jego SDS 134 mimo, że niby wygrzane, po imprezie zyskały dużo na basie.
przy 180 pewnie sprawdzi się opinia, że potrzeba silnego wzmaka.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Totemy miały zdecydowanie więcej basu
Chociaż poczekam z moimi ostatecznymi osądami do piątku bo właśnie wtedy z Pawłem S. będę miał prawdopodobnie okazję przesłuchać troszkę sprzętu.
mam i uniampa i MITE wiec porownac mozemy - jedna kolumny jeszcze nie skonczone :/
Skomentuj
-
[ Dodano: 2009-07-12, 15:50 ]
Zamieszczone przez KIVLOVA co do kolumn to są jak dla mnie za wąskie, ale każdy ma swój gust i upodobania.
http://www.akustyk.com.pl/projekty/HX18.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8Mi akurat to nie przeszkadza a wymiary to w sumie "zgapiłem" z akustyka.
Skomentuj
Skomentuj