Witam
Wstęp:
Wstępnie, chciałem zrobić suba, aby wspomóc moje ówczesne kolumny Technics SB-FW12. Po przekopaniu neta w celu ustalenia co mam budować, wpadłem na tą stronę i po kilku dniach czytania zmieniłem koncepcję. Po zaczerpnięciu opinii na forum wybór padł na klon podłogówek z poniższego linka.
http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?f=24&t=4924
Założenia
Kolumny miały być niezbyt drogie ( jak na pierwszy projekt ), brzmieć zdecydowanie czysto i basowo. Jako pierwsza konstrukcja DIY , miały być niezbyt skomplikowane.
Przetworniki
Visaton W130S
Visaton W250S
Seas 29 TAF/W
Zwrotnica
W/g projetu Yosh’iego
Części z Polinku.
Obudowa
MDF 19 mm + wzmocnienia
Front kanapka MDF 2*19 mm
Wkręty do drewna + wikol. ( przy następnej konstrukcji będą kołki )
Wykończenie
Fornir dębowy, kładziony na Patex Express + wosk ( na razie jedna warstwa ).
Odsłuch
Po pierwszych godzinach byłem rozczarowany słabym basem, lecz w miarę upływu godzin, jest coraz lepiej. Musze odwołać to co pisałem wcześniej o braku basu, jest go duuużo :razz: .
Bardzo czysty, detaliczny dźwięk. Z godzony na godzinę jestem coraz bardziej zadowolony.
Nie ma porównania do tego co było wcześniej. To jet to :wink:
DIY wciąga bardzo więc to nie koniec. Teraz pora na porządny wzmacniacz ( UniAMP :razz: )

Wstęp:
Wstępnie, chciałem zrobić suba, aby wspomóc moje ówczesne kolumny Technics SB-FW12. Po przekopaniu neta w celu ustalenia co mam budować, wpadłem na tą stronę i po kilku dniach czytania zmieniłem koncepcję. Po zaczerpnięciu opinii na forum wybór padł na klon podłogówek z poniższego linka.
http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?f=24&t=4924
Założenia
Kolumny miały być niezbyt drogie ( jak na pierwszy projekt ), brzmieć zdecydowanie czysto i basowo. Jako pierwsza konstrukcja DIY , miały być niezbyt skomplikowane.
Przetworniki
Visaton W130S
Visaton W250S
Seas 29 TAF/W
Zwrotnica
W/g projetu Yosh’iego
Części z Polinku.

Obudowa
MDF 19 mm + wzmocnienia
Front kanapka MDF 2*19 mm
Wkręty do drewna + wikol. ( przy następnej konstrukcji będą kołki )
Wykończenie
Fornir dębowy, kładziony na Patex Express + wosk ( na razie jedna warstwa ).
Odsłuch
Po pierwszych godzinach byłem rozczarowany słabym basem, lecz w miarę upływu godzin, jest coraz lepiej. Musze odwołać to co pisałem wcześniej o braku basu, jest go duuużo :razz: .
Bardzo czysty, detaliczny dźwięk. Z godzony na godzinę jestem coraz bardziej zadowolony.
Nie ma porównania do tego co było wcześniej. To jet to :wink:
DIY wciąga bardzo więc to nie koniec. Teraz pora na porządny wzmacniacz ( UniAMP :razz: )

Skomentuj