mam na myśli sharp 7700 ma 2 x 200 w ale nie wiem co w nim złego bo sporo czytałem żę jest kiepski. ma nie czysty dźwięk czy co?? czy oszukaną moc ??
co z nim jest nie tak.?
Sharp 7700 ma 2x120 wat i nie jest ona oszukana, tylko niektórzy właśnie wymyślają bajeczki typu 2x200. Co do brzmienia, gra bo gra, nic nie charczy i nie trzeszczy, na domówki i imprezki sie nadaje, do ambitniejszego odsłuchu napewno nie.
kombinujesz, a kupisz uniampa to będzie i moc, i czystość. z taką podstawą będziesz miał duże pole manewru z przetwornikami, a jakość dźwięku zależeć będzie głównie od głośników jakie złożysz. zbudujesz 3 drogi na STX i zagra to pełnią swoich możliwości, a więc nieźle. przy dużych przetwornikach łatwo usłyszysz różnicę między słabym a dobrym wzmacniaczem, głównie właśnie na basie.
czy zrobiłeś gnioty? może, ale pierwsze dzieło ma swoje prawa :) po prostu potraktuj je jako naukę i zrób kolejne zgodnie ze sztuką, a będzie git.
za 3 stówki kupisz naprawdę ładnie brzmiącą Yamahę z serii ax-500, 2x85 watt powinno ci w zupełności wystarczyć, pobór mocy to 430 watt myślę, że na początek za taką kasę będzie ok.
jak bys spojzal na glosnik zastosowany w tych kolumnach to bys wiedzial ze przy 8 :P
niekoniecznie bo niektórzy nie patrzą przy ilu omach tylko podają największą moc jaką widzą na etykiecie. do 300 zeta można już wybraćfajny wzmak, choćby marantza http://allegro.pl/item502893815_wzma...ry_i_tani.html
Zamieszczone przez slavOK
za 3 stówki kupisz naprawdę ładnie brzmiącą Yamahę z serii ax-500, 2x85 watt powinno ci w zupełności wystarczyć, pobór mocy to 430 watt myślę, że na początek za taką kasę będzie ok.
tak tak, "watt", i "poproszę 2 kilogram jabłek" i "2 litr soku" na zapojkę ... polski trudna języka "trza siem końcówków naumić" :lol:
a 70w muzycznej to jest tyle samo co miniumum 100 w RMS ????
NIE! :razz: a 300zł to jest do 450zł... 100w rms będzie ciężko coś dobrego znaleźć w tej cenie... W tej cenie znajdzie się coś o takiej mocy ale z jakością to będzie pewnie kiepsko(chyba że stawiasz tylko na moc to spoko jakiegoś pionka a-656 i po sprawie)
Skomentuj