Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Najgorsze kolumny na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mam na myśli sharp 7700 ma 2 x 200 w ale nie wiem co w nim złego bo sporo czytałem żę jest kiepski. ma nie czysty dźwięk czy co?? czy oszukaną moc ??
    co z nim jest nie tak.?

Skomentuj

Sharp 7700 ma 2x120 wat i nie jest ona oszukana, tylko niektórzy właśnie wymyślają bajeczki typu 2x200. Co do brzmienia, gra bo gra, nic nie charczy i nie trzeszczy, na domówki i imprezki sie nadaje, do ambitniejszego odsłuchu napewno nie.

Skomentuj

a 8800 ma 2 x 200 gdzieś wyczytałem prawda to ???
        a jeśli chodzi o tą jakość dźwięku to nie będzie gorsza niż w JVC a-k10 ???

Mógł by być do tego mixer jakiś hollywood albo coś takiego czy lepiej się wstrzymać i dołożyć do czegoś lepszego.

Skomentuj

kombinujesz, a kupisz uniampa to będzie i moc, i czystość. z taką podstawą będziesz miał duże pole manewru z przetwornikami, a jakość dźwięku zależeć będzie głównie od głośników jakie złożysz. zbudujesz 3 drogi na STX i zagra to pełnią swoich możliwości, a więc nieźle. przy dużych przetwornikach łatwo usłyszysz różnicę między słabym a dobrym wzmacniaczem, głównie właśnie na basie.

czy zrobiłeś gnioty? może, ale pierwsze dzieło ma swoje prawa :) po prostu potraktuj je jako naukę i zrób kolejne zgodnie ze sztuką, a będzie git.
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

rozumie kupić uniampa.
            ja bym go kupił ale problem jest w tym że on nie ma obudowy.

ale dobra jak ten sharp nie jest taki zły to po prostu go wezne i kupie kolumny F-360 a jak nie to sprubuje zrobić to co mówiłem i będzie.

może już wystarczy tego bo niepotrzebnie się ten wątek już tak długo pląta w tym dziale.

Dzięki wszystkim za pomoc.

Skomentuj

za 3 stówki kupisz naprawdę ładnie brzmiącą Yamahę z serii ax-500, 2x85 watt powinno ci w zupełności wystarczyć, pobór mocy to 430 watt myślę, że na początek za taką kasę będzie ok.

Skomentuj

do dyspozycji będę miał około 450 zł. a min. moc to 2 x 100 RMS.

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel033
                  do dyspozycji będę miał około 450 zł. a min. moc to 2 x 100 RMS.
                  Bys jeszcze napisal przy jakim obciazeniu

Skomentuj

jak bys spojzal na glosnik zastosowany w tych kolumnach to bys wiedzial ze przy 8 :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      jak bys spojzal na glosnik zastosowany w tych kolumnach to bys wiedzial ze przy 8 :P
                      niekoniecznie bo niektórzy nie patrzą przy ilu omach tylko podają największą moc jaką widzą na etykiecie. do 300 zeta można już wybraćfajny wzmak, choćby marantza http://allegro.pl/item502893815_wzma...ry_i_tani.html
                      Zamieszczone przez slavOK
                      za 3 stówki kupisz naprawdę ładnie brzmiącą Yamahę z serii ax-500, 2x85 watt powinno ci w zupełności wystarczyć, pobór mocy to 430 watt myślę, że na początek za taką kasę będzie ok.
                      tak tak, "watt", i "poproszę 2 kilogram jabłek" i "2 litr soku" na zapojkę ... polski trudna języka "trza siem końcówków naumić" :lol:
                      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

dzięki. ale ja pisałem do 4,5 stówki a nie 3 i moc 2 x 100 rms

Skomentuj

a 300 to nie jest do 450zl? :razz:

Skomentuj

a 70w muzycznej to jest tyle samo co miniumum 100 w RMS ????

Skomentuj

a 70w muzycznej to jest tyle samo co miniumum 100 w RMS ????
                              NIE! :razz: a 300zł to jest do 450zł... 100w rms będzie ciężko coś dobrego znaleźć w tej cenie... W tej cenie znajdzie się coś o takiej mocy ale z jakością to będzie pewnie kiepsko(chyba że stawiasz tylko na moc to spoko jakiegoś pionka a-656 i po sprawie)

Skomentuj

To może być droższy jak będzie trzeba to dam nawet 600 zł. Zależało by mi na jakosci porównywalnej do jvc a-k10 tylko oczywiście większa moc

Skomentuj

uniamp 300 ;]

Skomentuj

Ale uniamp jest bez obudowy

Skomentuj

a co za problem zrobic lub kupic cos ze zlomu ;]

Skomentuj

ze złomu tzn ??

Skomentuj

ze złomu tzn ??
                                          Ze szrotu :mrgreen:

A tak na poważnie to kup jakiś uszkodzony wzmak albo samą obudowę i wsadź tam Uniampa.

Skomentuj

Czaruję...