Zamieszczone przez pabloid
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
3 drogi na stx-ach
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pabloidmoje zastrzeżenie to kierunek słojów forniru na cokole, no musiałem napisać bo jakoś tak nienaturalnie dać w poprzek a nie wzdłuż, ale kwestia gustu:)ale najlepszym rozwiazaniem dla mnie bylo jak kierunek sloi bokow i przodu cokolow zgadzal sie z kierunkiem słoi bokow i frontu kolumn :razz:
Zamieszczone przez pabloidTrzeba uważać bo ten GDN stxa ma kółnierz dość podatny na odkształcenia i gnie sie jak za silno dokręcić.
BTW. dzieki za pozytywne opinie, za zastrzezernia takze :) bede wiedzial jakich bledow sie ustrzegac na przyszlosc :)
[ Dodano: 2009-08-31, 22:27 ]
Zamieszczone przez tomq88Tylko napisz jeszcze czy to rozstawienie to jest na stałe czy tylko do zdjecia tak byly ustawione?
Skomentuj
-
Co do nakrętek, względnie innych dystansów to jest jakieś rozwiązanie, z tym że nalęźy zadbać o zachowanie szczelności. Nawet u siebie też o tym myślałem, ale załatwiłem problem silikonem i umiarkowanym dokręceniem wkrętów.
pytanie do slipknot 1989: 1. tłumiłeś komorę średniotonowca? 2. Bass reflex stroiłeś, czy docięty teoretycznie na wymiar?
Skomentuj
-
pabloid,Zamieszczone przez pabloid1. tłumiłeś komorę średniotonowca?
Zamieszczone przez pabloidBass reflex stroiłeś, czy docięty teoretycznie na wymiar?
[ Dodano: 2009-09-01, 18:32 ]
Zamieszczone przez pabloidzałatwiłem problem silikonem
Skomentuj
-
Toć pisałem przecie, żem w rowek kołnierza wkleił uszczelke z gumy piankowej :razz: Rzeczywiście zgodnie z Waszymi podejrzeniami co do walenia silikonu z górką wystaje ona za krawędz bo tak jest wyprofilowany cały kołnierz, ze ma tam taki próg co nie jest w tej samej płaszczyźnie co krawędź kołnierza i na nim głośnik wpierw dolega do ubudowy co powoduje że krawędź kosza odstaje. Głównie to właśnie jest przyczyną że łatwo go zdeformować. Co do silikonu to zapewnia szczelność na granicy uszczelka - powierzchnia obudowy.
Skomentuj
-
No slipknot1989 fajnie Ci to wyszło :) prosta, schludna konstrukcja-takie wg. mnie są najlepsze. Widzę, że trójkątne ścięcia rogów są ostatnio na forum bardzo popularne
Ja w swoim projekcie poszedłem bardziej w zaokrąglenia i może dlatego nie za bardzo podoba mi się ta podstawka ale do tych kolumn pasuje
Zastanawia mnie jeszcze kwestia strojenia, piszesz że jest 45 Hz a to wydaje się trochę wysoko, szkoda że nie masz JIG'a żeby zmierzyć faktyczne strojenie
Ogólnie gratuluję konstrukcji, oby tak dalej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pabloidToć pisałem przecie, żem w rowek kołnierza wkleił uszczelke z gumy piankowej
Zamieszczone przez WallkerZastanawia mnie jeszcze kwestia strojenia, piszesz że jest 45 Hz a to wydaje się trochę wysoko, szkoda że nie masz JIG'a żeby zmierzyć faktyczne strojenie
Zamieszczone przez WallkerJa w swoim projekcie poszedłem bardziej w zaokrąglenia
początkowo nie było koncepcji sciec, ale jak poskładalem bude to wydawała sie taka "klocowata" wiec musialem ja jakos urozmaicic:)
[ Dodano: 2009-09-02, 12:07 ]
Zamieszczone przez bingantjak sobie radzicie z wygładzeniem silikonu po nałożeniu go w rowek głośnika?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez slipknot1989na basie imbusowe piatki
kiedy sie pochwalisz swoim dziełem?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez amdpatrykJak tam je wsadziłeś, skoro otwory w GDN'ie to 4,8 fi...?
Zamieszczone przez amdpatrykZostanie jeszcze położenie forniru i kolce, ale to pewnie za jakiś czas, może 2 tyg. Trochę się wyprułem z kasy przez ten miesiąc
Zamieszczone przez amdpatrykslipknot1989 napisał/a
na basie imbusowe piatkiZamieszczone przez slipknot1989a na basie imbusowe czwórki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez slipknot1989a jaki masz fornir? no niestety DIY to pozeracz kaski
Ale jak narazie, to na oku mam: acajou
http://cdo.net.pl/oferta.php?okleiny=2&id=83
Skomentuj
-
Zamieszczone przez amdpatrykA cóż za monitory planujesz składać?
http://www.akustyk.com.pl/projekty/HDMX.html
http://www.akustyk.com.pl/projekty/M1519.html
Skomentuj
Skomentuj