Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 3-drożne]Klon 3W Classic by srekal34:)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Kolumny 3-drożne]Klon 3W Classic by srekal34:)

Witajcie. Po długim okresie robienia kolumn nareszcie udało mi się je skończyć :) Nie obyło się bez przeszkód, jak pisałem w temacie w trakcie budowy - firma kurierska zawaliła sprawę i strasznie poobijała skrzynki. :( Wpadłem się na pomysł obicia ich skórą i wyszło nieźle - na zywo efekt jest dużo lepszy niż na fotkach, kolumny są sporo ciemniejsze w rzeczywistośći.
    Kosztorys:(ceny z przesyłką)
    Skrzynki: 1050zł
    Polink: 2200zł(w tym zrobienie zwrotnicy)
    Klej + skóra - 50zł
    Razem 3300zł

Mogę od razu powiedzieć, że są warte tych pieniędzy :) W polączeniu z Yamaha RX-V1900 grają naprawdę bardzo ładnie, a jeszcze się nie wygrzały. Ekstra dynamika i "scena", baaardzo dobra średnica i bas z wykopem. Najsłabiej wypada chyba tweeter ale licze że się jeszcze wygrzeje :)
    Czas na fotki:

Kolumny stoją na kolcach, wieczorem postaram się dać zdjęcia jak się na nich prezentują:)

Re: [Kolumny 3-drożne]Klon 3W Classic by srekal34:)

Tak szczerze bez złośliwość ,ładny zestaw ale obudowy hmm jak by ktoś po pijaku je składał fatalnie tragedia!!!

Marko z forum audiostereo jak komuś wysłał obudowy i sie rozsypały podczas przesyłki zrobił nowe .A tu tandeta

Skomentuj

Nie jest tragicznie, ale ponad 3kzł na pewno bym nie dał. Jakbyś nie napisał kosztów to pomyślałbym, że kosztowały nie więcej jak 1kzł.

Skomentuj

Myśle że za 300 zł zrobiłbyś ładniejsze skrzynki :) Jakieś takie nie za ciekawe się wydają...

Co to za głośniki ?

Skomentuj

Jakbym skrzynki robił sam to by wyszło może lekko poniżej 3k zł. Po prostu tutaj same przetworniki i części do zwrotnic kosztują 1700zł...
          Kurcze, zupełnie nie napsiałem jakie to przetworniki : :lol:
          Wszystko SEAS: 27TFFC, MCA12RC i CA22RNX

Skomentuj

Zamieszczone przez tomeus
            Myśle że za 300 zł zrobiłbyś ładniejsze skrzynki :) Jakieś takie nie za ciekawe się wydają...

Co to za głośniki ?
            dodam że marko robi mi obudowy jabłoń indyjska połysk za 600 zł to za te by wziął 900 i wyglądały by jak ze sklepu

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
              Zamieszczone przez tomeus

Co to za głośniki ?
              dodam że marko robi mi obudowy jabłoń indyjska połysk za 600 zł to za te by wziął 900 i wyglądały by jak ze sklepu
              Cóż, mój błąd, że nie poszukałem dokładniej kogoś kto się tym zajmuje. Może kiedyś sam zrobie nowe skrzynki :) Narazie mi się podobają, a jak stoją na kolcach nie jest źle.

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34
                Po prostu tutaj same przetworniki i części do zwrotnic kosztują 1700zł
                A gdzie pozostałe 1600zł??

Skomentuj

Kiepskie obudowy to mało powiedziane- wg mnie tego, który je robił należałoby za końmi na sznurze ciągnąć i gołą dupą w pokrzywy wrzucić. Na dodatek jak on to zapakował? Nie dość że stolarz się nie popisał to kurier dołożył swoje i mamy co mamy. Zresztą jak Ty takie kolumny odebrałeś bez sprawdzenia przesyłki? Ja NIGDY nie wypuszczam kuriera od siebie zanim nie odpakuję przesyłki- miałem raz nauczkę z ławą do salonu kiedy wszystkie rogi mi obił idiota i więcej nabrać się nie daję. Do tego ta cena!!!!!! Za taką cenę to wspomniany Marko3T z audiostereo by Ci takie skrzynki zrobił,że by oko zbielało. A tak masz 3tys w plecy i efekt wizualny marniutki. Mam nadzieję że choć dźwięk jest wart tych pieniędzy.
                  Musisz być kolego bardzo bogatym człowiekiem że tak 3 tys lekką reką dałeś za taki bubel:)

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                    Po prostu tutaj same przetworniki i części do zwrotnic kosztują 1700zł
                    A gdzie pozostałe 1600zł??
                    Przecież napisałem u góry - za obudowy zapłaciłem 1050zł + wykonanie zwrotnic 240zł + kable + kolce + śróbki itp

[ Dodano: 2009-10-31, 16:03 ]
                    Zamieszczone przez marjano82
                    Kiepskie obudowy to mało powiedziane- wg mnie tego, który je robił należałoby za końmi na sznurze ciągnąć i gołą dupą w pokrzywy wrzucić. Na dodatek jak on to zapakował? Nie dość że stolarz się nie popisał to kurier dołożył swoje i mamy co mamy. Zresztą jak Ty takie kolumny odebrałeś bez sprawdzenia przesyłki? Ja NIGDY nie wypuszczam kuriera od siebie zanim nie odpakuję przesyłki- miałem raz nauczkę z ławą do salonu kiedy wszystkie rogi mi obił idiota i więcej nabrać się nie daję. Do tego ta cena!!!!!! Za taką cenę to wspomniany Marko3T z audiostereo by Ci takie skrzynki zrobił,że by oko zbielało. A tak masz 3tys w plecy i efekt wizualny marniutki. Mam nadzieję że choć dźwięk jest wart tych pieniędzy.
                    Nie 3k w plecy tylko co najwyżej 1k, bo tyle dałem za obudowy, jak uzbieram troszkę pieniędzy to sprawię tym przetwornikom ładniejsze pudełka. A grają genialnie, lepiej chociażby od Monitor Audio RX6

Skomentuj

Nie 3k w plecy tylko co najwyżej 1k, bo tyle dałem za obudowy, jak uzbieram troszkę pieniędzy to sprawię tym przetwornikom ładniejsze pudełka. A grają genialnie, lepiej chociażby od Monitor Audio RX6
                      Podtrzymuję- jesteś bardzo bardzo bogatym człowiekiem że 1tys zł to dla Ciebie "co najwyżej".
                      Kolego, za 1 tys zł można zrobić piękne 3way na STX z pięknym wykończeniem zrobić- wystarczy mieć głowę na karku i myśleć. Dziękiem bardzo odstające od twojego zestawu ale zobacz na ostatnie wykonania tych zestawów na forum- jak pięknie sonusopodobne skrzynki można wykonać SAMEMU nie dając zarobić jakiemuś pier.... partaczowi. Zobacz 3-way dla ubogich binganta. Sam byś lepsze budy zrobił. Uwierz mi.

Skomentuj

czyje że to ten "FACHOWIEC " http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...r=asc&start=75

od dębu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                          Podtrzymuję- jesteś bardzo bardzo bogatym człowiekiem że 1tys zł to dla Ciebie "co najwyżej".
                          Kolego, za 1 tys zł można zrobić piękne 3way na STX z pięknym wykończeniem zrobić- wystarczy mieć głowę na karku i myśleć. Dziękiem bardzo odstające od twojego zestawu ale zobacz na ostatnie wykonania tych zestawów na forum- jak pięknie sonusopodobne skrzynki można wykonać SAMEMU nie dając zarobić jakiemuś pier.... partaczowi. Sam byś lepsze budy zrobił. Uwierz mi.
                          Owszem, 1k zł to dla mnie dużo, ale to był mój pierwszy projekt i bałem się podjąć zrobienia ich samemu - a że decyzja była zła to wszyscy wiemy. Nie ma co teraz płakać nad rozlanym mlekiem bo to się już nie wróci, grunt że zwrotnice są zrobione naprawdę profesjonalnie i przetworniki grają bez zarzutu - nie tylko wygląd się liczy panowie, dla mnie raczej przede wszystkim dźwięk.

@ nowy1, tak, to Michał K. robił mi te skrzynki.

Skomentuj

To się chłopak ceni- sam bym nigdy w życiu tyle za skrzynki nie zapłacił. Jednak moja ocena może być podyktowana tym, że widzę je obite skórą przez Ciebie- co pewnie nie poprawiło efektu i poobijane. Bez tych mankamentów mogły to być ładne klasyczne paczki. Ale zapakowanie tych kolumn musiało być kiepskie skoro taki do Ciebie dotarły i sam kurier dość luźno potraktował swoje obowiązki związane z dostarczeniem cało przesyłki. Jak mogłeś odebrać te kolumny od kuriera nie sprawdzając stanu paczki?

Skomentuj

Nie ja je odbierałem niestety, poza tym nie było Żadnych uszkodzeń na opakowaniu więc nie było podstaw by je przy nim odpakowywać.
                              Radzicie zrywać fornir, szpachlować wyżłobienia i kłaść od nowa?
                              A skóra wygląda moim zdaniem łanie na żywo, jest równo położona, nie odkleja się, każdemu kto do nas przychodzi się podoba, a parę osób już je widziało. A może są oczarowaniu dźwiękiem :cool:

Skomentuj

niestety przetwornik bardzo dobre, ale skrzynki fatalne... jeszcze za 1000zł :shock:
                                Może niedługo, jak nagromadzisz pieniążki wykonasz sobie sam nowe skrzynki, spokojnie dasz radę zrobić coś lepszego, mniejszym kosztem, nawet gdy sobie kupisz narzędzia ( frezarka, wiertarka itp. oczywiście tych tańszych firm).

Skomentuj

tak, to Michał K. robił mi te skrzynki.
                                  Heh, ale robiąc skrzynki komuś należy się bardziej starać, bo tak jak w tym przypadku łatwo sobie zepsuć opinie szczególnie że sprzedał osobie z forum :grin: Mi by było wstyd po tych komentarzach wyżej :oops:
                                  Ale te czarne przody to Twoja sprawka?

Skomentuj

ja bym na Twoim miejscu upominał się chociaż o częściowy zwrot pieniędzy, to jest mało prawdopodobne że większość zniszczył kurier. Wręcz nie możliwe, dziwne by było, żeby kurier np. przetarł fornir na rogach, albo wytarł lakier :mrgreen:
                                    poprostu patrze i się dziwie, jak można tak zrobić, jeszcze na zamówienie dla kogoś :shock:

Skomentuj

srekal34,sam się przymierzam do zrobienia 3way i rozglądam sie za głośnikami,i powiem że przetworniki wykorzystane w twoim projekciei to bardzo dobre głośniki.Gratuluję bo napewno zajefajnie grają,POLINK też z wykonaniem zwrotnic nie dał ciała,może poza ceną ich wykonania.Można było to samemu polutować.
                                      Co do obudów,to niechce się powtarzać i psuć Ci i tak pewnie już zepsutych nerwów.
                                      Ubiegał bym się o zwrot pieniędzy bez apelacyjnie,bo 1000 zł to naprawdę dużo a wykonanie obudów fatalne.....szkoda słów.Mówisz robił je Michał K. :)

Skomentuj

Teraz to raczej bym szukał wiatru w polu, robione były bez zadnej umowy więc o co mam się niby ubiegać?
                                        Jak to mówią, mądry polak po szkodzie :/
                                        Marzy mi się jeszcze centralny i satelitki z tej serii, chyba oprę je o MCA15RCY i Tweetera, sam będę robił obudowy, jak będą ładne to pokuszę się przy okazji o nowe skrzynki na fronty

Skomentuj

Czaruję...
                                        X