Wina leży po obu stronach, jeden płaci za coś czego nie widział bo na tych fotach to nic nie widać, a drugi nie wykonał należycie tego co powinien za tysiaka zrobić i jeszcze kiepsko zapakował. Obaj mają nauczkę na przyszłość, tak bym to podsumował.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Kolumny 3-drożne]Klon 3W Classic by srekal34:)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Niezły się z tego sajgon zrobił - założyłem temat żeby pochwalić się kolumnami, które mi się podobają, forumowicze zaczęli obrzucać Michała błotem a teraz on ma pretensje:)
Dowiedziałem się tylko, że powinienem zapłacić mniej, ale to trudno, nie byłem zorientowany w cenach - sam też działam w branży usługowej i wiem, że gdy jest mozliwość człowiek chce wyciągnąć jak najwięcej.
Michał oferował pomoc, jak najbardziej, przez cały czas był miły itp. Ale to ja jej nie chciałem bo było mi już szkoda czasu, chciałem się nacieszyć swoimi nowymi zabawkami
Było tak: Michał zgłosił się do mnie na PW, zaproponował zrobienie skrzynek, zaproponował projekt, chciałem proste "słupy" w kolorze wiśnia i takie są. Na cenę się zgodziłem i nie mogę mieć w tym momencie do niego pretensji.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez srekal34forumowicze zaczęli obrzucać Michała błotem a teraz on ma pretensje:)
Skomentuj
-
Co do szanownej komisji sledczej, chciałem was serdecznie poimformować iż swoją błazenadą nie zdziałacie nic(ehh no jak bym telewizje oglądał) Kurier zmasakrował paczki i tyle. A co do ceny to za przeproszeniem powiem jak Andrzej Grabowski w znanym wszystkim serialu: "a gówno to was wszystkich obchodzi"
z poszanowaniem i serdecznymi pozdrowieniami Michał :mrgreen:
a paczki były zapakowane porządnie
I nie śmiećcie koledze w jego wątku, jak chcecie pobawić się w komisję śledczą proszę utworzyć nowy wątek z dopiskiem błazenada :)
tyle odemnie
Skomentuj
-
Pretensji ogólnie nie powinien mieć żaden z w/w:)
Jeden nie powinien się irytować tym, że ktoś napisał, iż wziął za robotę za dużo w odniesieniu do produktu, który nawet gdyby kolumny nie zostały obite przez kuriera jest średniej jakości co najwyżej... Po prostu na tym forum widzieliśmy już niejedną piękną konstrukcję w ogólnej cenie 1 tys. zł, dlatego też po samych skrzynkach za tysiaka więcej by się można było spodziewać. Michał po prostu miał okazję zarobić łatwe pieniądze, co też uczynił, jak wielu innych by na jego miejscu uczyniło:) Za to wręcz chłopaka podziwiam, że wie jak dbać o swoje interesy:) Jednakże olał sprawę zabezpieczenia kolumn do wysyłki i w meczu Michał K vs kurier jest 1-0 dla kuriera:) Kurierzy zawsze z paczkami robią, co chcą, ale kiedy kupuje się opcję "ostrożnie" i jest możliwość sprawdzenia przesyłki przed odbiorem takich akcji ze zniszczoną zawartością bywa mniej znacznie. Sam wiele mebli od kurierów odebrałem i tylko raz się naciąłem, kiedy odebrała paczkę matka i jej nie sprawdziła. Dlatego wysyłający zawsze musi przy pakowaniu pomyśleć o tym, co z jego paczką w transporcie dziać się może i to uwzględnić.
Drugi widział postępy prac na fotkach, które nie dość że słabej jakości były, to na dodatek nie przedstawiały moim zdaniem paczek za tysiąc zł, i ja osobiście widząc te zdjęcia już byłbym nie do końca zadowolony z prac i nie wiem, jak sprawa toczyłaby się dalej... Kolumny są wykonane dość przeciętnie, bejca na fotkach wygląda jakby była nierównomiernie położona. Chyba bardziej szanuję swoje pieniądze...
Ironicznej uwagi o komisji śledczej nie skomentuję- kolega chyba denerwuje się, że jego dzieło nie znalazło uznania na forum. Tym bardziej na forum, gdzie spotkałem się z wieloma przejawami pomocy, radami, często z koleżeńskim podejściem widoczny jest efekt czysto biznesowego podejścia do wykonania tych kolumn. Spoko- Michał zarobił tyle, ile jego klient był w stanie zapłacić, ale nam chyba wolno napisać, że naszym zdaniem skasował ziomka za dużo i że inni podobne paczki mogliby wykonać taniej, lepiej i lepiej je zapakować do wysyłki. Zawsze jest tak, że tym co robimy dla innych wystawiamy sami sobie świadectwo. Amen:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marjano82naszym zdaniem skasował ziomka za dużo
Taki jest rynek audio że nikt nie pyta o koszty produkcji :lol:
EDIT
Muszę skomentować bo temat zostanie zamknięty :twisted:
Co tu oceniać? Ciężko powiedzieć że to diy. Sam głośniki przykręcił :lol: Chyba żeby to Michał tutaj umieścił to jeszcze jeszcze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Michał K.a paczki były zapakowane porządnie
Jak dobry czas temu wysylalem do Szczecina kolumny na SPH-176, to gosciu po odbiorze zadzwonil do mnie i powiedzial ze cale szczescie ze tyle styropianu dalem i o roznej twardosci, bo paczki doszly ze scietym rogiem. Wiec stworzyl protokol z kurierem, pozniej otworzyl paczke, ale kolumn nie ruszylo... Zgadnij czemu.. :wink:
Wiec Twoje solidne zapakowanie Michale widzimy, wszyscy wiedza nie od dzisiaj ze kurierzy rzucaja paczkami. Co do blazenady- chcialbym to od Ciebie uslyszec prosto w oczy jak to Pawel mowi: "gowniarzu" :lol:
Chcialbym jeszcze zapytac tylko czy paczka byla ubezpieczona ? Jesli tak to mozna jeszcze czesc kasy uratowac..
Skomentuj
Skomentuj