na tym filmiku na koncu to kto :lol: chyba ci sie oberwalo co :lol:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Kolumny 3-drożne] Kolumny odbiegające od zasad ale zadowala
Collapse
X
-
Kolumny jak kolumny,do naparzania w sam raz. Jestem ciekaw jakie tam jest strojenie.
123tolo, co to za utwór leci na tym filmiku? http://www.youtube.com/watch?v=6Mlmo...eature=related
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserTu jest pokazany ten szajs: http://www.youtube.com/watch?v=6Mlmo4Qwg60
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserChyba tombak... dla niejednego g.. tez jest złotem...kwestia gustu.
[ Dodano: 2009-12-29, 15:04 ]
Zamieszczone przez n_omyzsZamieszczone przez 123toloNiedlugo kupuje decki na winyle to dopiero zacznie grać
Skomentuj
-
łoł kolejny koleś z kompleksem mniejszości :lol:
wydałeś 400zł na elementy do "uniwersalnej" zwrotki :shock: za 200zł mogłeś kupić Jiga i pozostałe 200zł na elementy do realnej zwrotnicy. Ile Ohm ma cewka 3,5mH :?: (ta największa). Pewnie ze 1,5 ohma, cewka na rdzeniu ma średnio 0,3-0,4ohma i jest sporo tańsza. Pokaż schemat zwrotnicy :cool:
Według mnie bardzo nieprzemyślana konstrukcja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DIGIPROCOMPłoł kolejny koleś z kompleksem mniejszości :lol:
wydałeś 400zł na elementy do "uniwersalnej" zwrotki :shock: za 200zł mogłeś kupić Jiga i pozostałe 200zł na elementy do realnej zwrotnicy. Ile Ohm ma cewka 3,5mH :?: (ta największa). Pewnie ze 1,5 ohma, cewka na rdzeniu ma średnio 0,3-0,4ohma i jest sporo tańsza. Pokaż schemat zwrotnicy :cool:
Według mnie bardzo nieprzemyślana konstrukcja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez 123toloPrzecież nie mam głośników gorszych od STX (chyba)
Zamieszczone przez 123toloA teraz pytanie. Jak to przerobić żeby było dobrze?
Skomentuj
-
Ja podziwiam autora za samokrytykę:) naprawde nie wielu jest w stanie odrauz przyznac sie do wtopya on zdaje sobie z tego sprawe...
Co poprawic? hmmm 1500zł na polskie realia to sporo, siedzisz w IR, tam to juz grosze...wystaw to na ebaya, allegro dozbieraj kase i wtedy pomyslimy
A przez ten czas ciesz sie swoim DIY:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DIGIPROCOMPza 200zł mogłeś kupić Jiga
Npewno dzięki poprawnej zwrotnicy brzmienie będzie owiele lepsze.
Kasa nie wyrzucona bo cos tam pyka.
SKąd tonsile ?!
[ Dodano: 2009-12-30, 08:35 ]
UPS... doczytalem dopiero ze to za 1500 ;O
ustawienie kolumn tez chyba nie przemyslane.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DIGIPROCOMPwydałeś 400zł na elementy do "uniwersalnej" zwrotki :shock: za 200zł mogłeś kupić Jiga i pozostałe 200zł na elementy do realnej zwrotnicy. Ile Ohm ma cewka 3,5mH :?: (ta największa). Pewnie ze 1,5 ohma, cewka na rdzeniu ma średnio 0,3-0,4ohma i jest sporo tańsza. Pokaż schemat zwrotnicy .
[ Dodano: 2009-12-30, 11:09 ]
No i teraz prawdziwy Samobój. To jest schemat tej "uniwersalnej zwrotnicy" nie wiem ile mH miały poprzednie cewki ale ja wymieniłem na takie. Brak na pewno rezystorów pod GDWT bo piszczał jak pochrzaniony.
2 sprawa tych kolumn już dziś nie będzie tzn. odcinam wysokiego ze średnim i zostaje sama skrzynia basowa. Do tego mam 2 satelity estradowe w których wymienie wysokotonówke horn (taka bez magnesu lipa) na mojego GDWT i będę miał zestaw na małe domowe imprezki :mrgreen: No to biore się do roboty.
[ Dodano: 2009-12-30, 11:56 ]
Acha, rezystor 8 ohm 5 W ja zamieniłem, bo był 2,2 ohm 5W. Sam nie wiem czemu tak zrobiłem :neutral:
Skomentuj
Skomentuj