Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 3-drożne] Kolumny odbiegające od zasad ale zadowala

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

na tym filmiku na koncu to kto :lol: chyba ci sie oberwalo co :lol:

Skomentuj

Kolumny jak kolumny,do naparzania w sam raz. Jestem ciekaw jakie tam jest strojenie.

123tolo, co to za utwór leci na tym filmiku? http://www.youtube.com/watch?v=6Mlmo...eature=related

Skomentuj

123tolo, kiedy robiłeś te kolumny? Coś mi się wydaje że dawno temu widziałem je na YT

Skomentuj

pajol112, marian, csbiczek,
          To mój sąsiad, mówi że mu filiżanka kawy po stole tańczy :grin:
          Utwór to Dj Tonka- She knows you
          Kolumny zrobiłem jakieś 15 miesięcy temu.Możliwe że je widzialeś bo są tam długo.

Skomentuj

Tu jest pokazany ten szajs: http://www.youtube.com/watch?v=6Mlmo4Qwg60

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
              Tu jest pokazany ten szajs: http://www.youtube.com/watch?v=6Mlmo4Qwg60
              Dla ciebie szajs dla mnie złoto. :cool:

Skomentuj

Chyba tombak... dla niejednego g.. tez jest złotem...kwestia gustu.

Skomentuj

Zamieszczone przez 123tolo
                  Niedlugo kupuje decki na winyle to dopiero zacznie grać
                  Ale chyba nie chcesz komus uszu kaleczyc tym :> ?

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                    Chyba tombak... dla niejednego g.. tez jest złotem...kwestia gustu.
                    nie nie to nie o to chodzi. Ktoś kto jezdzi mercedesem bedzie mówił na tego co jezdzi skodą ze to szajs. Kumasz.

[ Dodano: 2009-12-29, 15:04 ]
                    Zamieszczone przez n_omyzs
                    Niedlugo kupuje decki na winyle to dopiero zacznie grać
                    Ale chyba nie chcesz komus uszu kaleczyc tym :> ?
                    A czemu nie? Jeszcze się nie spotkałem z poważną krytyką od znajnomych. Dlaczego? Bo przeciętny Kowalski nie zna się na tym i nie pyta "wyliczone, zwrotnica itd." Jak na ucho mu ładnie to mu wystarczy. Idzie sobie do sklepu kupuje jakiś a'la super zestaw kina domowego i co? Gra ładnie ale pewnie możnaby się przyczepic do czegoś. A ja się cieszę że sobie sam zrobiłem co mi pasowało i tak jak chciałem (oczywiście dziś sięgnął bym po porade co i jak) i że nik takich nie ma. :razz:

Skomentuj

Przypuszczam ze marketowy zestaw kina byloby bezpieczniej sluchac. Tam przynajmniej z grubsza licza zwrotnice. Swojego czasu nasluchalem sie nie liczonych "imprezowych wynalazkow"

Skomentuj

łoł kolejny koleś z kompleksem mniejszości :lol:
                        wydałeś 400zł na elementy do "uniwersalnej" zwrotki :shock: za 200zł mogłeś kupić Jiga i pozostałe 200zł na elementy do realnej zwrotnicy. Ile Ohm ma cewka 3,5mH :?: (ta największa). Pewnie ze 1,5 ohma, cewka na rdzeniu ma średnio 0,3-0,4ohma i jest sporo tańsza. Pokaż schemat zwrotnicy :cool:
                        Według mnie bardzo nieprzemyślana konstrukcja.

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                          łoł kolejny koleś z kompleksem mniejszości :lol:
                          wydałeś 400zł na elementy do "uniwersalnej" zwrotki :shock: za 200zł mogłeś kupić Jiga i pozostałe 200zł na elementy do realnej zwrotnicy. Ile Ohm ma cewka 3,5mH :?: (ta największa). Pewnie ze 1,5 ohma, cewka na rdzeniu ma średnio 0,3-0,4ohma i jest sporo tańsza. Pokaż schemat zwrotnicy :cool:
                          Według mnie bardzo nieprzemyślana konstrukcja.
                          No to odkryeś że nie udana :wink: ALE TO WIADOMO OD POCZĄTKU :razz: I nawet się przyznałem i po to tu wstawiłem żeby zebrać krytyke. A teraz pytanie. Jak to przerobić żeby było dobrze? Przecież nie mam głośników gorszych od STX (chyba)

Skomentuj

Przecież nie mam głośników gorszych od STX (chyba)
                            I tu się grubo mylisz, są i to całe mnóstwo. Ogromna większość głośników z allegro nie dorasta stx'om nawet do pięt.
                            A teraz pytanie. Jak to przerobić żeby było dobrze?
                            Nie ma sensu tego przerabiać. Najlepszym, najrozsądniejszym i najtańszym rozwiązaniem jest zbudowanie nowych kolumn na porządnych głośnikach i porządnej zwrotnicy. Jeżeli na razie nie stać Cię na nowe kolumny to zostaw te co masz, a za jakiś czas jak Ci się znudzą złożysz sobie coś nowego.

Skomentuj

I tu się grubo mylisz, są i to całe mnóstwo. Ogromna większość głośników z allegro nie dorasta stx'om nawet do pięt.
                              pytanie bylo odnosnie jego glosników ale fakt faktem te mutanty beda gorsze.

Skomentuj

Moim zdaniem pieniądze wyrzucone w błoto. Proponuje przykleić temat jako przestrogę dla zaczynających z diy. Nie lepiej pierwszy projekt skopiować od kogoś innego bardziej doświadczonego żeby zobaczyć z czym to się je?

Skomentuj

Ja podziwiam autora za samokrytykę:) naprawde nie wielu jest w stanie odrauz przyznac sie do wtopy a on zdaje sobie z tego sprawe...
                                  Co poprawic? hmmm 1500zł na polskie realia to sporo, siedzisz w IR, tam to juz grosze...wystaw to na ebaya, allegro dozbieraj kase i wtedy pomyslimy
                                  A przez ten czas ciesz sie swoim DIY:)

Skomentuj

Przeciez nie problem zaprojektować do tego zwrotke, pewnie zagra 2x lepiej :)

Skomentuj

za 200zł mogłeś kupić Jiga
                                      a za ile mógł kupić umiejętnośc posługiwania się? A tym bardziej sam napewno nie wzrobił by poprawnej zwrotnicy.
                                      Npewno dzięki poprawnej zwrotnicy brzmienie będzie owiele lepsze.
                                      Kasa nie wyrzucona bo cos tam pyka.
                                      SKąd tonsile ?!

[ Dodano: 2009-12-30, 08:35 ]
                                      UPS... doczytalem dopiero ze to za 1500 ;O
                                      ustawienie kolumn tez chyba nie przemyslane.

Skomentuj

wydałeś 400zł na elementy do "uniwersalnej" zwrotki :shock: za 200zł mogłeś kupić Jiga i pozostałe 200zł na elementy do realnej zwrotnicy. Ile Ohm ma cewka 3,5mH :?: (ta największa). Pewnie ze 1,5 ohma, cewka na rdzeniu ma średnio 0,3-0,4ohma i jest sporo tańsza. Pokaż schemat zwrotnicy .
                                        Specjalnie zmierzyłem ma 0.6 ohma :smile: schemat zaraz będzie.

[ Dodano: 2009-12-30, 11:09 ]
                                        No i teraz prawdziwy Samobój. To jest schemat tej "uniwersalnej zwrotnicy" nie wiem ile mH miały poprzednie cewki ale ja wymieniłem na takie. Brak na pewno rezystorów pod GDWT bo piszczał jak pochrzaniony.
                                        2 sprawa tych kolumn już dziś nie będzie tzn. odcinam wysokiego ze średnim i zostaje sama skrzynia basowa. Do tego mam 2 satelity estradowe w których wymienie wysokotonówke horn (taka bez magnesu lipa) na mojego GDWT i będę miał zestaw na małe domowe imprezki :mrgreen: No to biore się do roboty.

[ Dodano: 2009-12-30, 11:56 ]
                                        Acha, rezystor 8 ohm 5 W ja zamieniłem, bo był 2,2 ohm 5W. Sam nie wiem czemu tak zrobiłem :neutral:

Skomentuj

Uroczy ten schemat w paincie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X