w salonie :P salon sam ma ok. 42m2 ale między kuchnią i salonem nie ma drzwi tylko wnęka w ścianie i chyba wypadałoby zsumować wszystkie powierzchnie... więc jeżeli tak liczyć to gra w pomieszczeniu ok. 70m2... a w dodatku jest ustawiony koło kaloryfera, głośnikiem w stronę kanapy (odl. <1m), i w pokoju jest tylko jeden dywanik więc akustyka pomieszczenia też nie najlepsza:P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Subwoofer] Subwoofer by Kari :P (Mivoc XAW310HC)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez adambbCo w drugiej konstrukcji są podziękowania dla Pawła może wreszcie mu wyślecie kwiaty albo laurkę w uznaniu za pomoc...
ale milo wiedziec ze sie pomaga
na zaokragleniach krawedzi pod skajem widac takie rowki - to slady po srubach czy specjalny zabieg?
ta plaxi jest czarna na calej objetosci? czy tylko jakos powierzchownie? bo jak na calej to ciekawy temat n front do kolumn
powierzchnia pomieszczenia odpowiednio duza - powinien ladnie zagrac. pobaw sie z tym zrodlem dzwieku
no i jak na pierwszy raz to naprawde udana i rozsadna konstrukcja(pierwszy sub a nie DIY bo widac monitorki :P )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.no to ja juz wole jakies "smieci" do kontynuacji projektow... :roll:
Zamieszczone przez Pawel S.na zaokragleniach krawedzi pod skajem widac takie rowki - to slady po srubach czy specjalny zabieg?
Zamieszczone przez Pawel S.ta plaxi jest czarna na calej objetosci? czy tylko jakos powierzchownie? bo jak na calej to ciekawy temat n front do kolumn
Zamieszczone przez Pawel S.no i jak na pierwszy raz to naprawde udana i rozsadna konstrukcja(pierwszy sub a nie DIY bo widac monitorki :P )
a tak... widać te nieszczęsne monitorki^^ teraz czekam, aż się ociepli to je polakieruje i wrzucę na forum :roll:
[ Dodano: 2010-01-17, 15:35 ]
Właśnie przeniosłem subwoofer w inne miejsce. Jest trochę lepiej. Najlepiej słychać bass na wysokości głośnika... Powyżej już gorzej. Ale jest lepiej niż było :) Sprawdzałem bezpośrednio z mp3, jak idzie bass, ale za dużo nie mogę stwierdzić bo mi bateria padła po minucie słuchania :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Gorsen13hah O jakich "śmieciach" mówisz? Może coś się znajdzieZamieszczone przez Gorsen13Czyżbyś miał już pomysł na nowy projekt?
Skomentuj
-
Pawle S. niestety nie znalazłem żadnych głośników oprócz 2 zepsutych głośników z radia:/
Zamieszczone przez takeroDaj więcej fot pokazujących rogi suba.
Zarzucam też 3 filmiki:
http://www.youtube.com/watch?v=DvFXIHwfOUk
http://www.youtube.com/watch?v=CNwQA_iCzL4
A do tego:
http://www.youtube.com/watch?v=DTXpVa0vIOk
mam pytanie. Otóż jaki widać, a raczej słychać w lewej górnej części głośnika, ramki, słychać świst... Sprawdzałem i nie pojęcia którędy może się powietrze wydostawać :sad: niby wygląda szczelnie - tak samo na całym otworze jest a jednak tylko w tym miejscu świszczy : :???: A co dziwniejsze, po zatkaniu br poduszką :lol: dźwięk ten jest cichszy niż przy odetkanym br. Choć jak mi się wydaje powinno być głośniej:/
Bass na filmikach jest słabo słyszalny... praktycznie nie słyszalny :/ i w rzeczywistości jest niestety podobnie... sprawdzałem na różnych źródłach dźwięku + różne pozycje suba, a teraz nawet wymieniłem kabel rca bo wcześniej miałem badziewie ze złotówkę... nie wiem co jest grane:( Może to wina całej obudowy? może przez tą wnękę pod komorą na panel? tunel wprawdzie do końca ścianki równoległej ma >13cm, ale nad nim zaraz jest inna ścianka i trochę za ciasno tam jest?
Skomentuj
-
tome3kk, masz rację. Też oczekiwałem czegoś więcej:/ głośniej już dać nie mogłem bo cewka :?: obijała się o magnes :?: Nie wiem co o co, ale jedno było pewne wychylenie głośnika było maksymalne a bassu ni hu hu... myślę, że to nie win aparatu bo już kiedyś nagrywałem niskie tony i było w porządku.
Skomentuj
-
No właśnie z sylikonem jest problem bo można nie potrzebnie głośnik usmarować albo "przykleić" go i później może być problem przy demontażu. Może spróbuj z piankowymi uszczelkami do okien (te z gąbki mniej się nadają bo są za bardzo przepuszczalne dla powietrza). Są dosyć ściśliwe i można je fajnie ukryć pod koszem tak, że ich nie będzie widać.
Skomentuj
-
Jacek90, jest już coraz lepiej:) Głośnik się dogrzał, zminimalizowałem świsty ale jeszcze będę przy tym kombinować, żeby całkowicie się ich pozbyć, zmieniłem trochę wytłumienie i pobawiłem się ze strojeniem:) Jest lepiej! ale liczę że będzie jeszcze lepiej!:P Jak skończę wszystkie poprawki to dam małe sprawozdanie:P
dzięki za pochlebne opinie :P
Skomentuj
Skomentuj