Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] USHER V2.1 by toma085

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nieźle nieźle, a jak wypadła przestrzeń i stereofonia w tym porównaniu ?
    Excele z pomiarów niby mają mniejsze zniekształcenia harmoniczne, czyli powinny być wierniejsze w przekazie, ale strona techniczna i odsłuch to co innego :)
    Teraz kolega nabawił się kompleksów

Ciekawi mnie połączenie woofera Ushera z kopułką Scanspeak D2608/9130 czyli potocznie zwanym Perless HDS :) Naczytałem się ostatnio różnych pomiarów Marka K i paru innych z USA. Ponoć bardzo niskie zniekształcenia i realność w przekazie ma ten tweeter. Taki tańszy odpowiednik SS 6600.

W jakim punkcie hz u Ciebie jest podział w zwrotnicy ?

Skomentuj

toma085, niech kolega przyjdzie do Ciebie z exelami do porównania na twoim sprzęcie,wtedy będzie sprawiedliwie.

Kurde,jestem zdecydowany sprzedać moje monitory,dołożyć i kupić Ushery :)

Skomentuj

Mnie ten projekt też ciekawi http://www.geocities.com/woove99/Spk...Usher_2way.htm

Skomentuj

Toma085 a porównanie było na zwrotnicy już zmodyfikowanej przez niego? Trochę zaskakujący wynik tego porównania, Troels pisał że to najlepiej brzmiące Seasy.
          Chciałem zrobić kolumny na tych Excelach, ale mnie odstraszyłeś pisząc o tej zwrotnicy a teraz o dźwięku. Teraz to już kompletnie nie wiem co mam robić :neutral:

Skomentuj

zdaje się, że to nie było porównanie w jednym pomieszczeniu na tym samym sprzęcie tylko, to co zapamiętali po odsłuchach z Exceli z tym do Usherów. Jeśli chodzi o bas to wcale się nie dziwię, że Excele mają go mniej, a magnezowe miały by prawdopodobnie jeszcze mniej. Pod tym względem nie są jakimiś dominatorami, bardziej chodzi o neutralność w przekazie i za to głównie się płaci w Excelach. To, że może ostrzej grają Excele, wcale nie być wadą, jeśli tak jest nagrana płyta. Ushery mogą to po prostu w fajny sposób załagodzić. Jednemu będzie się bardziej podobał detal, drugiemu łagodność.

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
              To, że może ostrzej grają Excele, wcale nie być wadą, jeśli tak jest nagrana płyta. Ushery mogą to po prostu w fajny sposób załagodzić. Jednemu będzie się bardziej podobał detal, drugiemu łagodność.
              przychylam się bo to zdanie chyba tłumaczy wiele ale widocznie mi i koledze bardziej pasowała ta łagodność Uscherów.

Nieźle nieźle, a jak wypadła przestrzeń i stereofonia w tym porównaniu ?
              o tym powiem po przemeblowaniu bo na razie wygląda to tak samo jak u seasa.

Teraz kolega nabawił się kompleksów
              no troszkę mi go było szkoda bo jego Seasy kosztowały go prawie 4kzł z moją robotą a mina miał naprawdę nie ciekawą, najlepsze było jego ostatnie zdanie "no moje excele będą miały wielkie kłopoty gdy je do ciebie przywiozę na porównanie"

Zamieszczone przez jamess8
              Toma085 a porównanie było na zwrotnicy już zmodyfikowanej przez niego
              tak kolega już ma je prawie dwa tygodnie po modyfkacji.

zdaje się, że to nie było porównanie w jednym pomieszczeniu na tym samym sprzęcie tylko, to co zapamiętali po odsłuchach z Exceli z tym do Usherów
              tak nie było ale on ma wiele lepszą elektronikę od mojej więc u mnie jego excele mogą wypaść jeszcze gorzej. Do świąt może się porówna .

Skomentuj

O widzę że ostatni właściciel nie był z nich zadowolony aż dziw bo tak zachwalał jak paczka dotarła do niego.

Skomentuj

Witam,

Bardzo zainteresowały mnie Twoje kolumienki, wyszły bardzo przednio, w planach mam coś podobnego na Usher 8945a i 9950

Jeśli mógłbym wrzucić parę pytań na maila dotyczących szczegółów to byłbym bardzo zobowiązany.

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                  X