Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] GDN 17-140-8scx + GDWK 11/100

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zrobiłem taki wstępny projekt CAD (proszę nie patrzeć na zapis konstrukcji gdyż była to szybka edycja) czy taka postać kolumny była by odpowiednia? Uzyskany litraż to 22,4 l. trochę dużo więc pokombinuje z wymiarami głównie mi chodzi czy będzie to grało z głośnikami:
    STX GDN17-140-8SCX
    GDWK10-200-8PJ
    Załączone pliki

Skomentuj

daj gorna scianke skosna zeby zmniejszyc litraz lub tunel z tylu zeby podniesc dolna przegrode
      i dorob jakies cokoly zeby to ladnie stylistycznie wygladalo :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        daj gorna scianke skosna zeby zmniejszyc litraz lub tunel z tylu zeby podniesc dolna przegrode
        i dorob jakies cokoly zeby to ladnie stylistycznie wygladalo :P
        Narazie to bardzo wstępny projekt dletego nie bawiłem się w cokoły. Tunel wolę mieć z przodu, więc zrobie skośną górną półkę i oblicze litraż.

Skomentuj

Sobot fajnie, że się bierzesz za ten projekt - naprawdę potrafi fajnie zagrać. Wysokość naturalnie możesz dobrać pod swoje warunki. Ja zrobiłem takie ponieważ dosyć nisko przy odsłuchu siedzę, więc te 84 cm były dla mnie optymalne. Pomyślałem, że jeśli będę kiedyś potrzebował wyższych, to po prostu pochylę kolumny ku tyłowi, żeby głośniki celowały w "ucho".
          W tej chwili kombinuję coś z cokołami...

Skomentuj

Zamieszczone przez stereo[typ] Zobacz posta
            Sobot fajnie, że się bierzesz za ten projekt - naprawdę potrafi fajnie zagrać. Wysokość naturalnie możesz dobrać pod swoje warunki. Ja zrobiłem takie ponieważ dosyć nisko przy odsłuchu siedzę, więc te 84 cm były dla mnie optymalne. Pomyślałem, że jeśli będę kiedyś potrzebował wyższych, to po prostu pochylę kolumny ku tyłowi, żeby głośniki celowały w "ucho".
            W tej chwili kombinuję coś z cokołami...

Narazie to czytam tylko o różnych możliwościach. Jako że będzie to pierwszy projekt to chce coś stosuknowo prostego, bez zaokrągleń, pochyleń itd. prosta kolumna.

Tutaj mam kolejne Pytanie do Pawła S. i jego konstrukcje z głośnikami: Vifa XT18+XT19
            http://img14.imageshack.us/i/pochyleniekolumn.jpg

Widoczne na zdjęciu wzmocnienie nie zmienia za bardzo litrażu, BR umieszczony jest bardzo nisko i pytanie gdyby zastosować coś podobnego z głośnikami:
            STX GDN17-140-8SCX
            GDWK10-200-8PJ
            w konstrukcji jak pokazalem w poprzednim poscie to będzie wporządku czy w tym wypadku jest to niemożliwe? Widzę że ty żadnych przegród nie robiłeś, chyba że litraż całej tej kolumny wynosi odpowidnio do zastosowanego głośnika i żadne przegrody nie były potrzebne.

Skomentuj

takie wzmocnienia robie czesto - prosto i jak pisales malo miejsca zajmuje

moja kolumna ma 25 litrow i do mojego glosnika moze jeszcze byc
              jezeli musisz ograniczyc pojemnosc to robisz tak samo jak tutaj

Skomentuj

Czaruję...
              X