Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usher Black Edition

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    no ale jak zaoszczedzielm na glosnikach i malowaniu
    i na obudowie :p

Skomentuj

świetna konstrukcja, tylko tak się zanstanawiam że skoro się sugerowałeś proa to możę zrób subba też na takie "kopyto". myślałeś może o tym?

Skomentuj

myslalem ale mialbym "akustyczy" problem
        bo albo by gral w sciane albo w drzwi ktorych nie ma
        czyli wprost na przedpokoj
        chyba jednak zostane przy stendach i klasycznej konstrukcji suba
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wykonanie bardzo ładne, jak ze sklepu.

Zwrotnice - prawie 400zł
          P.S. Na głośnikach zaoszczędziłeś a na zwrotnice trochę wydałeś
          I powiedzcie mi, że za tą kasę nie zrobiłoby się aktywnej zwrotnicy z zasilaniem i jeszcze jedną końcówką mocy dla tweetera?

Skomentuj

Ładna konstrukcja na wyśmienitych przetwornikach. Duża dbałość o detale. Mam wielką ochotę ich posłuchać. Może kiedyś będzie mi to dane. Co do kleju i maskownic, no cóż da się poprawić. Ze względu na późną porę dopiero rano zejdę do piwnicy. Powinienem mieć materiał z greltonu, to Ci podeślę. Terminale widział bym na szczotkowanym aluminium. Jeśli Ci się "odpodobają" to łatwo zmienić. Na przykład na coś takiego:

Ja tam do materiałów użytych do budowy zwrotnic czepiał się nie będę. Ostatecznie są "szaleńcy", którzy stosują alpha-cory i inne millsy. :)
            Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
            Ten trunek... oblewamy rozumiem gdzie i kiedy
            Czytałem aż trzy strony postów, aby w końcu doczekać się wypowiedzi jakiegoś "spragnionego". Obstawiałem inną osobę, która jeszcze nie raczyła wypowiedzieć się na temat konstrukcji.
            A tak na marginesie, dziwne pytanie. Przecież odpowiedź oczywista: na audio szale. :)

Skomentuj

dziekuje za mile slowa
              wstepny plan mialem troche inny ale cena mnie poprostu rozwalila
              chcialem front od 9950 dorobic z miedzi i wypolerowac
              i tak samo mial byc terminal z plytki miedzianej i na takich wlasnie ala wbt jak przemo pokazales
              niestety cena miedzi jest poprostu kosmiczna

---------- Post dodany o 08:14 ---------- Poprzedni post o 08:12 ----------

pokombinuje jeszcze z zwykla stala i jakims sprayem
              moze uda sie uzyskac jaks zadawalajacy efekt
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No ale one tylko wyglądają jak WBT. Wpisując w wyszukiwarkę frazę: C/GN/9/26/BP1N , bez problemu je odnajdziesz.
                Userzy mniej doświadczeni, chcący skopiować którąś z konstrukcji, powinni zwrócić uwagę na umiejscowienie elementów (cewek) zwrotnicy względem siebie. Tak jak to jest wykonane u Łukasza.
                Last edited by przemo-lukas; 05.09.2011, 07:37. Powód: .

Skomentuj

jak dobrze pamietam sa u kilera w sklepie po 19zl
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

15zł/szt, w polinku 25zł/kpl (2szt).

Skomentuj

Co tu pisać. To jest piękne it`s bjutiful :)

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
                      A tak na marginesie, dziwne pytanie. Przecież odpowiedź oczywista: na audio szale.
                      No tego chyba nie trzeba ustalać

Skomentuj

Na tych zdjęciach wyglądają zdecydowanie lepiej jak na fotkach w tel., tylko te terminale takie jakieś...niepasujące.
                        W końcu ujrzeliśmy je na forum
                        Gratuluje konstrukcji i na przyszłość mniej zwlekaj z publikacją żebyśmy wszyscy mogli nacieszyć oko - a nie tylko ty :flapper:

Skomentuj

lklukasz

Po co będziesz pitolił się z terminalami mogę ci takie ładne zrobić :)

Skomentuj

patrzac na ceny robionych przez ciebie rzeczy to nie wiem czy samochodu nie bede musial zastawic :)
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

patrzac na ceny robionych przez ciebie rzeczy to nie wiem czy samochodu nie bede musial zastawic :)
                              EE nerka wystarczy :)

Skomentuj

Ta i pewnie od razu zagra o 3 klasy lepiej .

Skomentuj

Gratuluję

Gratuluję pięknych kolumn. Większość osób zwróciło uwagę na maskownice. Te które wykonałeś są ładne, ale moim zdaniem do takiej obudowy najbardziej pasują maskownice stosowane w kolumnach Sonus Faber, czyli wykonane z czarnych gumek, tylko nie wiem czy ochronią głośniki przed dzieckiem. W przypadku terminala, to szkoda chyba zawracać sobie nim głowę, bo wątpię czy będziesz codziennie na niego patrzył? Najważniejsze aby był w miarę porządnie wykonany. Chciałem zapytać o to czy stosowałeś wytłumienie, bo na zdjęciach nie widzę? Dodatkowo interesuje mnie Twoja zwrotnica a konkretnie dlaczego zastosowałeś 18db a nie np 12db, czy napotkałeś podczas jej projektowania na duże problemy? Czy odsłuchiwałeś zwrotnice na podstawie schematów z sieci?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekmo Zobacz posta
                                    moim zdaniem do takiej obudowy najbardziej pasują maskownice stosowane w kolumnach Sonus Faber, czyli wykonane z czarnych gumek
                                    o tym samym myslalem
                                    ale zeby chronic przed dzieckiem to by musial tam stalowe prety wsadzic

Skomentuj

Dodatkowo interesuje mnie Twoja zwrotnica a konkretnie dlaczego zastosowałeś 18db a nie np 12db, czy napotkałeś podczas jej projektowania na duże problemy? Czy odsłuchiwałeś zwrotnice na podstawie schematów z sieci?
                                      Przy tej zwrotnicy ja trochę maczałem palce. Z moich doświadczeń z 8935a wynikało, że 18dB spisuje się lepiej od 12. Stromość filtracji jest nieznacznie większa ale to wystarcza. Podobne rozwiązanie zastosowałem w zwrotnicy 8935a + ceramik stx'a. Ten głośnik nie jest tak dobry jak np 8948a którego można filtrować niższą stromością. Tym między innymi różnią się te głośniki, 8935a w obiegowych opiniach jest prawie taki sam jak drożsi bracia ale zwykło sie mawiać,prawie robi wielką różnicę. Niewielkie zafalowania ch-ki na skraju ok 3,5-4k to małe ale wyczuwalne w postaci podbarwień rezonanse membrany. Taki 8948a jest ich pozbawiony przez co można go aplikować niższą stromością i z lepszym rezultatem brzmieniowym.

Dlatego jak ktoś się chce pobawić zwrotnicą do tego głośnika to proponuje rozważyć 3 rząd. Jak ktoś zrobi 2 to nie będzie tragedii ale moje osobiste zdanie jest takie, że 3 spisuje się lepiej a koszt dodatkowej cewki nie jest przecież powalający

Skomentuj

tomekmo dziekuje za mile slowa
                                        Chciałem zapytać o to czy stosowałeś wytłumienie, bo na zdjęciach nie widzę?
                                        tak wytlumione sa boczne sciany tylko 4cm standardowym bialym wytlumieniem
                                        bez wytlumienia gralo troche pudelkowo a jak wlozylem wiecej to bas stawal sie za miekki
                                        Czy odsłuchiwałeś zwrotnice na podstawie schematów z sieci?
                                        do tego zestawu nie ma schematow w sieci
                                        musial powstac od nowa
                                        ale z pomoca Yoshiego wszystko da sie zrobic
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz Gratuluje udanej konstrukcji ładne monitorki bardzo fajny lakier,Ale martwi mnie brak wzmocnien w obudowie czy przy mocnym basie obudowy nie wpadaja w rezonans?
                                          A tak na marginesie po co użyłeś tak drogich elementów jeśli sam ostatnio stwierdzileś że to nie ma wpływu na dzwiek?:flapper:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X