Zamieszczone przez lklukasz
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Usher Black Edition
Collapse
X
-
Ładna konstrukcja na wyśmienitych przetwornikach. Duża dbałość o detale. Mam wielką ochotę ich posłuchać. Może kiedyś będzie mi to dane. Co do kleju i maskownic, no cóż da się poprawić. Ze względu na późną porę dopiero rano zejdę do piwnicy. Powinienem mieć materiał z greltonu, to Ci podeślę. Terminale widział bym na szczotkowanym aluminium. Jeśli Ci się "odpodobają" to łatwo zmienić. Na przykład na coś takiego:
Ja tam do materiałów użytych do budowy zwrotnic czepiał się nie będę. Ostatecznie są "szaleńcy", którzy stosują alpha-cory i inne millsy. :)
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTen trunek... oblewamy rozumiem gdzie i kiedy
A tak na marginesie, dziwne pytanie. Przecież odpowiedź oczywista: na audio szale. :)
Skomentuj
-
dziekuje za mile slowa
wstepny plan mialem troche inny ale cena mnie poprostu rozwalila
chcialem front od 9950 dorobic z miedzi i wypolerowac
i tak samo mial byc terminal z plytki miedzianej i na takich wlasnie ala wbt jak przemo pokazales
niestety cena miedzi jest poprostu kosmiczna
---------- Post dodany o 08:14 ---------- Poprzedni post o 08:12 ----------
pokombinuje jeszcze z zwykla stala i jakims sprayem
moze uda sie uzyskac jaks zadawalajacy efektJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
No ale one tylko wyglądają jak WBT. Wpisując w wyszukiwarkę frazę: C/GN/9/26/BP1N , bez problemu je odnajdziesz.
Userzy mniej doświadczeni, chcący skopiować którąś z konstrukcji, powinni zwrócić uwagę na umiejscowienie elementów (cewek) zwrotnicy względem siebie. Tak jak to jest wykonane u Łukasza.
Skomentuj
-
Co tu pisać. To jest piękne it`s bjutiful :)
Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz postaA tak na marginesie, dziwne pytanie. Przecież odpowiedź oczywista: na audio szale.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postalklukasz
Po co będziesz pitolił się z terminalami mogę ci takie ładne zrobić :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postapatrzac na ceny robionych przez ciebie rzeczy to nie wiem czy samochodu nie bede musial zastawic :)
Skomentuj
-
Gratuluję
Gratuluję pięknych kolumn. Większość osób zwróciło uwagę na maskownice. Te które wykonałeś są ładne, ale moim zdaniem do takiej obudowy najbardziej pasują maskownice stosowane w kolumnach Sonus Faber, czyli wykonane z czarnych gumek, tylko nie wiem czy ochronią głośniki przed dzieckiem. W przypadku terminala, to szkoda chyba zawracać sobie nim głowę, bo wątpię czy będziesz codziennie na niego patrzył? Najważniejsze aby był w miarę porządnie wykonany. Chciałem zapytać o to czy stosowałeś wytłumienie, bo na zdjęciach nie widzę? Dodatkowo interesuje mnie Twoja zwrotnica a konkretnie dlaczego zastosowałeś 18db a nie np 12db, czy napotkałeś podczas jej projektowania na duże problemy? Czy odsłuchiwałeś zwrotnice na podstawie schematów z sieci?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekmo Zobacz postamoim zdaniem do takiej obudowy najbardziej pasują maskownice stosowane w kolumnach Sonus Faber, czyli wykonane z czarnych gumek
ale zeby chronic przed dzieckiem to by musial tam stalowe prety wsadzic
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekmo Zobacz postaDodatkowo interesuje mnie Twoja zwrotnica a konkretnie dlaczego zastosowałeś 18db a nie np 12db, czy napotkałeś podczas jej projektowania na duże problemy? Czy odsłuchiwałeś zwrotnice na podstawie schematów z sieci?
Dlatego jak ktoś się chce pobawić zwrotnicą do tego głośnika to proponuje rozważyć 3 rząd. Jak ktoś zrobi 2 to nie będzie tragedii ale moje osobiste zdanie jest takie, że 3 spisuje się lepiej a koszt dodatkowej cewki nie jest przecież powalający
Skomentuj
-
tomekmo dziekuje za mile slowa
Zamieszczone przez tomekmo Zobacz postaChciałem zapytać o to czy stosowałeś wytłumienie, bo na zdjęciach nie widzę?
bez wytlumienia gralo troche pudelkowo a jak wlozylem wiecej to bas stawal sie za miekki
Zamieszczone przez tomekmo Zobacz postaCzy odsłuchiwałeś zwrotnice na podstawie schematów z sieci?
musial powstac od nowa
ale z pomoca Yoshiego wszystko da sie zrobicJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
lklukasz Gratuluje udanej konstrukcji ładne monitorki bardzo fajny lakier,Ale martwi mnie brak wzmocnien w obudowie czy przy mocnym basie obudowy nie wpadaja w rezonans?
A tak na marginesie po co użyłeś tak drogich elementów jeśli sam ostatnio stwierdzileś że to nie ma wpływu na dzwiek?:flapper:
Skomentuj
Skomentuj