Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 Way ETON

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Terminale zamontowane, przy okazji zdjęcia tyłu kolumny :

już niemal w 100% dobrane wytłumienie itd, jescze tylko drobne oprawki i zajmę się jakimiś podstawami do nich.

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
    Jak zrobiłeś taki "fornir" ?
    to nie fornir, najpierw surowy HDF pomalowałem podkładem, następnie czarny półmat, na to werniks pękający i docelowa farba koloru kości słoniowej (mat) w pęknięciach czarny kolor jest półmatowy co bardzo fajnie wygląda pod światłem na matowym "białym"

całość polega na tym że na powierzchnie (kontrastową do wierzchniej farby) kładziesz ten werniks pędzlem w np wzdłuż po pół h lub po podsuszeniu nakładasz farbe akrylową - pędzlem (tym razem w poprzeg) w miare wysychania farby pojawiają się pęknięcia - dużo farby duże pęknięcia, mało farby małe pęknięcia ogólnie jest to zabawa zwana DECOUPAGE i od razu dodam że ja stosowałem specyfiki firmy IDEA - różni producenci różny efekt:

http://www.plastyczny-sklep.com.pl/p...Bezbarwny.html
    http://www.sklepy24.pl/sklep/sklep_t...niowa-021/1216

tak na szybko linki

podkład 3 warstwy, czarny 3 warstwy, werniks jedna, kość słoniowa jedna
    Last edited by daniel69; 29.02.2012, 16:24.

Skomentuj

Mnie się podobają, efekt nietuzinkowy i najważniejsze, że druga połowa akceptuje. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Wykończenie jak dla mnie ohydne nie moja bajka. Wole goły mdf.
        Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
        Jestem tego samego zdania.

Ogólnie ciekawy i innowacyjny projekt ale te obudowy:/

No cóż, jak zawsze nie każdemu się wszystko podoba, może podobać się dzwiękowo, wykończeniowo ale nie zawsze z wyglądu odpowiadać. Mi Pasuje, gra wybornie a w końcu to się liczy,

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
        A tam, marudzicie,. Mało kto się tak przykłąda do obudów, więc trzeba chwalić a nie ganić.
        Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Good job !
        Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Naprawde ladne paczki. Swietne przetworniki, napewno bedzie PAN zadowolony
        Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
        Kolumny bardzo ładne, ciekawe wykończenie. Głośniki, bardzo dobre, zresztą tej firmy nie trzeba specjalnie zachwalać.
        Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
        ładne kolumny, podobaj mi się wykończenie. Jak są jakieś białe meble w domu to pasują do wnętrza.
        Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
        Mi się podoba i tyle
        Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
        Mnie się podobają, efekt nietuzinkowy i najważniejsze, że druga połowa akceptuje.

Dzięki za dobre słowa, ja jestem taki, że raz tak raz tak, mam eleganckie to teraz takie bardziej hmmm... nowoczesne troche... za jakiś czas mi się znudzi i kolejne pewnie znowu będą inne ( marzy mi się coś grafitowego, jak Yoshiego lub wykończone karbonem czy też np: http://diyaudio.pl/showthread.php/19...-Seas-27TBFC-G i może z nudów powoli będę robił sobie jakieś nowe domki dla etonów, nie wiem, zależy czy będę miał inne projekty czy nie, jak nie to nie wytrzymam nic nie robić i pewnie coś tam skrobne ale to już długo bo jak mam robić nowe obudowy to już coś wybitnego)
        Dla forum ważny jest rozwój i nowości a takiego wykończenia jeszcze nie było a i etony nie za bardzo znane więc może komuś da to jakąś wizje, czy dla siebie czy dla płci pięknej, ważne dla mnie, że coś wnoszę nowego, zwrotka niedługo powinna się znaleźć choć nie sądze, żeby wielu osobą się przydała bo głośniki już niemal nie do kupienia - średni i niski - jedynie rynek wtórny.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
          No cóż, jak zawsze nie każdemu się wszystko podoba, może podobać się dzwiękowo, wykończeniowo ale nie zawsze z wyglądu odpowiadać. Mi Pasuje, gra wybornie a w końcu to się liczy,
          Oczywiście że sprawa gustu. Jak by były czarne to by mi się podobały :)
          Wykonanie świetne.

Skomentuj

Gratuluję znakomitych przetworników. Wreszcie jakaś oryginalna konstrukcja.
            Co do HD1 to można go jakoś porównać do ceramika STX. To różnica klasy czy przepaść jakościowa ? Yoshi to pytanie chyba do Ciebie.
            Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
              Co do HD1 to można go jakoś porównać do ceramika STX. To różnica klasy czy przepaść jakościowa ? Yoshi to pytanie chyba do Ciebie.

Ja bym się skłaniał ku przepaści .

Skomentuj

Obawialem sie takiej odpowiedzi :) Dzieki

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Ładna pogoda więc postanowiłem zrobić zdjęcia na dworzu ale mój aparat nawet tam nie szaleje z jakością :)

Skomentuj

teraz jak tak się przyjżałem to śmieszny jest ten wysokotonowiec. Ma jakiś bajer plastikowy aby polepszyć jego ch-ke albo właściwości brzmieniowe.
                    Ale patrząc na ch-ki kątowe dobrze się spisuje.

Skomentuj

soczewka akustyczna się to nazywa, ma jak wszystko zalety i wady, ale liczy się to, że jak dla mnie głośnik jest ok

Skomentuj

Czaruję...
                      X