Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3way pull1990 na STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez pull1990 Zobacz posta
    A o co mam poprosić aby sprawdzić "profesjonalność"?
    sam nie wiem
    musialbym porozmawiac z ich pracownikiem
    poprostu trzeba sie dowiedziec czy sie na tym znaja - zeby nie bylo wtopy jak z killerem

a nie ma w twojej okolicy jakiegos forumowicza?

Skomentuj

Nie wiem niestety czy jest ktoś z mojej okolicy.
      Ja chyba sam nie wybadam profesjonalności firmy bo nie wiem na co zwracać uwagę, pozatym nawet jak mi coś powiedzą to niewiem czy to jest dobrze czy źle

Skomentuj

no nic, nic ci wiecej nie zostaje do wyboru
        wiec wydasz teraz jakies 400-500zl na zwrotnice zamiast 200zl na gotowy projekt :/

to moze jedna uwaga - nie plac zanim nie odsluchasz finalnej wersji zwroitnicy ktora bedzie ci odpowiadala!
        jak zaprojektuja to masz to posluchac
        powinni przynajmniej 2 wersje dac do odsluchu

Skomentuj

A o co mam poprosić aby sprawdzić "profesjonalność"?
          Niech wrzucą zdjęte charakterystyki gotowej swojej konstrukcji i podadzą do jakich przetworników - to akurat żadna tajemnica. Wątpię aby podali również projekt zwrotnicy.

Skomentuj

Jedno zdjęcie zwrotnicy, reszta później

Skomentuj

super filtracja!

z tego co rozumiem to GDNy sa w przeciwfazie
              plus z terminala podlaczasz z jednej strony, z drugiej strony cewki podlaczasz minus glosnika (zakladamy ze 2 GDNy polaczone szeregowo tworza jeden glosnik)
              plus glosnika podlaczasz do minusa na terminalu

---------- Post dodany o 19:29 ---------- Poprzedni post o 19:26 ----------

daj jeszcze zdjecie drugiej czesci zwrotnicy

Skomentuj

Pawel S. trochę źle zrozumiał. GDN-y nie są w przeciw fazie. Sprawa się wyjaśniła. Zwrotnice idą niestety do zwrotu. Więcej napiszę później bo nie mam już dzisiaj siły. Zdjęcia też później.

Skomentuj

Powyżej zdjęcia zwrotnic. Wiem że minęło trochę czasu ale święta i inne sprawy które kazały mi zepchnąć kolumny na dalszy plan.
                  Co do tych zwrotnic to odesłałem je.
                  Jedna rzecz o której warto wspomnieć to to, że zwrotnice spaliły mi wysokotonówki a twórca nie dopuszcza możliwości, że mogło się to stać za sprawą jego zwrotnicy. Zresztą szkoda gadać...
                  Teraz kolumny czekają na nowe zwrotnice. Jedna kolumna stoi teraz w sklepie o którym była mowa wcześniej. Pan który się tym zajmuje wydaje się ok, ale to ocenię ostatecznie kiedy zrobi zwrotnice. Umówiłem się z nim tak że narazie zrobi zwrotnice "prowizorki" a ja podjadę i posłucham czy mi pasuje i wtedy ewentualnie coś pozmienia i tak w kółko do skutku także myślę, że wkońcu będzie ok i moje kolumny wreszcie zagrają.

Skomentuj

kond 3,3uF na GDWK - nie powinien sie spalic przez zwrotnice niestety

Skomentuj

No ale jednak się spaliło

Skomentuj

samo sie nie spalilo - to ty je spaliles :p

Skomentuj

ale powiedz w jaki sposób. Kolumny grały spokojnie przez jakiś czas a nagle wysokotonówki przestały działać

Skomentuj

przester wzmacniacza

Skomentuj

Ale jak możliwe że grały jakiś czas i było ok aż nagle...?

Skomentuj

Aż nagle przester wzmacniacza.

Skomentuj

Ale jak możliwe że grały jakiś czas i było ok aż nagle...?
                                  Za mocno odkręciłeś gałkę.

Skomentuj

jakiś czas grało normalnie, nie 5 minut tylko co najmniej pół godziny.

Skomentuj

I oba razem sie spalily? Faktycznie wina zwrotnicy lub wzmacniacza
                                      Ustalilismy ze na tym filtrze nie powinien sie spalic wiec zostaje jedynie wzmacniacz, user lub bledne podlaczenie zwrotnicy

Skomentuj

Niewiem co to było i w sumie zostawiam już tą sprawę.

Skomentuj

Nie mogę edytować pierwszego posta, niewiem czemu.
                                          Wstawiam zdjęcia nowych zwrotnic.

Jak widac wyglądają o wiele lepiej niz poprzednie.
                                          Zwrotnice grają już od półtora tygodnia.
                                          Dźwięk jest o wiele lepszy. Do niczego nie mozna się doczepić. Jedyny problem to trochę mało basu ale to wina wzmacniacza który nie umie rozhulać głośników basowych. Napewno to wina mojego wzmacniacza bo jak byłem na odsłuchu to kolumna była podłączona do mocniejszego i wszystko było ok.
                                          Przy okazji może poradzicie jaki wzmacniacz kupić? Rozglądam się za końcówkami estradowymi, bo z domowych wzmacniaczy ciężko znaleźć coś o tak dużej mocy.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X