Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3way pull1990 na STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakbyś dał dłuższe kolce, albo jakiekolwiek dystanse od ziemi, to od dołu można by wcisnąć BR. Zawsze możesz zrobić taki "kombinowany" cokół choćby o wysokości 3cm, który będzie miał środek wycięty i do tego kolce 3cm i już jest dość sporo, ale nie wiem czy wystarczająco. Niech się większy fachman ode mnie wypowie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
      Zawsze możesz zrobić taki "kombinowany" cokół choćby o wysokości 3cm, który będzie miał środek wycięty i do tego kolce 3cm i już jest dość sporo, ale nie wiem czy wystarczająco. Niech się większy fachman ode mnie wypowie.
      ale takie kombinowanie wymaga pomiarow strojenia lub strojenia na sluch. bo dystans kolumna-podloga tez bedzie robil za tunel!

Skomentuj

Ja cały czas mam nadzieję, że się okaże że wszystko będzie dobrze jak dojdą zwrotnice :-)

Skomentuj

ale nadal nie odpowiedziales kto je robi i w jaki sposob
          bo jak to killer lub podobny koles to nawet tutaj trzeba bedzie sie ratowac

Skomentuj

Ale ja nie wiem kto to jest ten killer. Ten co mi robi mieszka niedaleko mnie, dlatego się zdecydowalem na niego, bo jak coś to nawet osobiście mogę podjechać i coś zmodyfikować a nawet zwrócić jak coś będzie nie tak i nic nie stracę.

Skomentuj

http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...a188d5aebd81e8
              http://diyaudio.pl/showthread.php/13...nice-by-killer

to ten :p

a ten z twoich okolic mierzyl twoje kolumny?

Skomentuj

To rzeczywiście ten...
                W razie gdyby to nie zagrało jednak mam 30 dni na oddanie zwrotnic więc chyba niema aż tak źle.

Skomentuj

przeczytaj caly temat!
                  i wracaj po swoja kase

Skomentuj

No trochę mnie zmartwiłeś...

Skomentuj

Kolumny w miarę ok wyglądają ale za ponad 1,5kzł można by robić wspaniale brzmiące 2 way, a tu tylko przeciętny dźwięk pewnie ze zmulonym basem. Jednak jak na pierwszą konstrukcję muszę pogratulować. Na przyszłość to warto poszukać używanych głośników na allegro renomowanych firm i na tym podziałać. To tak jak z samochodami...za 35 kzł możesz mieć nową pandę albo używane super autko. Pozdro!

Skomentuj

szczerze mowiac to zamiast placic killerowi tyle kasy to zaplac STXowi i zrobi ci to lepiej i pewniej

Skomentuj

A STX też robi zwrotnice na zamówienie? Myślałem, że sprzedają tylko gotowe, te co są na ich stronie

Skomentuj

jak napiszesz do odpowiedniej osoby to powinno udac sie dogadac
                            przeciez to ich glosniki...

Skomentuj

A kto oprócz nich mógłby to zrobić?

---------- Post dodany o 09:06 ---------- Poprzedni post o 08:20 ----------

Nie znalazłem opcji edytuj.
                              A słyszał ktoś o http://ragtime.iai-shop.com/ ??? Wydają się dość ok, proponują pomiary. Kolumnę mogę dowieść bo mam do nich 30km ale niewiem na ile mogę wierzyć, że zrobią to dobrze.

Skomentuj

STX wychodzi najpewniej i bez wysylki - maja przeciez te glosniki

zadzwon do tej firmy i wypytaj o co sie da
                                o przykladowa cene za usluge
                                i moze jakies probki ich tworczosci zeby ocenic ich "profesjonalnosc"

Skomentuj

Stx niestety nie pomoże. Chcę 500zł za zwrotnice i musiałbym kupić głośniki, ktore oni użyją do testów. Czyli STX odpada

Skomentuj

oj... zle to rozegrales :/
                                    no to nie wazne
                                    podaj w profilu skad jestes - moze sie okaze ze ktos z okolicy ma sprzet pomiarowy

Skomentuj

Uzypełnione

---------- Post dodany o 13:20 ---------- Poprzedni post o 13:20 ----------

A co powiesz o tym ragtime? Też zapewniają pomiary

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        zadzwon do tej firmy i wypytaj o co sie da
                                        o przykladowa cene za usluge
                                        i moze jakies probki ich tworczosci zeby ocenic ich "profesjonalnosc"
                                        pisalem juz wczesniej

Skomentuj

Aaaa... Myślałem, że mówisz o STX`ie.
                                          Więc dzwoniłem tam i za takie zwrotnice chcą 200-300zł. Ja dowożę kolumnę a oni robią zwrotnice dla tego konkretnego zestawu.
                                          W internecie nie znalazłem nic na temat ich zwrotnic ale sam sklep ma bardzo dobrą opinię.
                                          A o co mam poprosić aby sprawdzić "profesjonalność"?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X