Witam forumowiczów,przedstawiam mniejszych braci kolumn ala Bingant :)
ZAŁOŻENIA:
Nie za duże monitory na głośniku 6,5" grające dobrym basem,jak również całą resztą pasma na wyższym poziomie.
GŁOŚNIKI:
Usher audio 8948a + T9950-20
OBUDOWA:
15L bas reflex. Konstrukcja złożona z formatek MDF-u,grubość ścianek 20mm,oklejona fornirem Heban modyfikowany,pokryty lakierem poliuretanowym (jedna warstwa)
i akrylowym (3 warstwy). Front z MDF-u pokryty czarną eko skórą,klejony na klej poliuretanowy.
ZWROTNICA:
Tajemnica służbowa
podział na 2,4kHz.
KOSZTORYS:
Głośniki były zakupione w Loadspeakershop przed obniżką,komplet wyniósł 1600zł.
zwrotnica-312zł
fornir zakupiony w MIRO-36zł za liść,niestety przesyłka mega droga,55zł
terminale głośnikowe-60zł
rury BR-24zł
wełna owcza-44zł
okablowanie Profigold 2.5* + 1,5* 27zł
wkręty 20zł
...reszty nie ma co liczyć,ale jest tego sporo.
Całość wychodzi około 2600zł
WRAŻENIA ODSŁUCHOWE:
Najlepiej grające kolumny jakie miałem w domu jak na razie :) Wcześniej miałem 8935a + T9930-20 w linii,i muszę stwierdzić że te monitory
grają zdecydowanie lepiej.
ZDJĘCIA:
Niestety mam tylko te co mi Bocian zrobił na szybkiego,mi się podobają lecz nie oddają kształtów tych kolumn. Kolumny są już u klienta więc będzie
trudno teraz coś zaradzić. Jeśli będę miał jakieś dodatkowe fotki to będę wrzucał.
Duże podziękowania dla Yoshiego,On wie za co :)
ZAŁOŻENIA:
Nie za duże monitory na głośniku 6,5" grające dobrym basem,jak również całą resztą pasma na wyższym poziomie.
GŁOŚNIKI:
Usher audio 8948a + T9950-20
OBUDOWA:
15L bas reflex. Konstrukcja złożona z formatek MDF-u,grubość ścianek 20mm,oklejona fornirem Heban modyfikowany,pokryty lakierem poliuretanowym (jedna warstwa)
i akrylowym (3 warstwy). Front z MDF-u pokryty czarną eko skórą,klejony na klej poliuretanowy.
ZWROTNICA:
Tajemnica służbowa

KOSZTORYS:
Głośniki były zakupione w Loadspeakershop przed obniżką,komplet wyniósł 1600zł.
zwrotnica-312zł
fornir zakupiony w MIRO-36zł za liść,niestety przesyłka mega droga,55zł
terminale głośnikowe-60zł
rury BR-24zł
wełna owcza-44zł
okablowanie Profigold 2.5* + 1,5* 27zł
wkręty 20zł
...reszty nie ma co liczyć,ale jest tego sporo.
Całość wychodzi około 2600zł
WRAŻENIA ODSŁUCHOWE:
Najlepiej grające kolumny jakie miałem w domu jak na razie :) Wcześniej miałem 8935a + T9930-20 w linii,i muszę stwierdzić że te monitory
grają zdecydowanie lepiej.
ZDJĘCIA:
Niestety mam tylko te co mi Bocian zrobił na szybkiego,mi się podobają lecz nie oddają kształtów tych kolumn. Kolumny są już u klienta więc będzie
trudno teraz coś zaradzić. Jeśli będę miał jakieś dodatkowe fotki to będę wrzucał.
Duże podziękowania dla Yoshiego,On wie za co :)
Skomentuj