Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SS Illuminator

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gratuluje udanej konstrukcji ! :)

Jak już wcześniej Marian się "przyczepił"... Mi również brakuje tutaj innych "ciekawszych terminali" Dla mnie plastiki szpecą - a przy takim budżecie to już po prostu nie wypada dawać byle jakiego terminalu.
    Anodowane na czarno ze szczotkowanego aluminium płytki Daytona z satynowymi końcówkami to niewielki wydatek przy cenie reszty.

Jak już ktoś wcześniej wspomniał - BR również dał bym niżej - ( a litraż i strojenie można spokojnie zachować bez zmian )

Tak czy owak.... Fajna konstrukcja :)

Skomentuj

Witam
      Również gratuluje fajnej i ciekawej konstrukcji.
      Scan Speak Classic nie słuchałem za to Illuminator extra.
      Trzymam kciuki za Ciebie a raczej za 3 drożne w podobnej obsadzie - "illuminatorowej?".
      Gratulacje konstruktorom :p

Pozdrawiam

P.s zapomniałem... życzę dobrego "pieca" do tego.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Zwrotnica została zaprojektowana na podstawie pomiarów w docelowej obudowie, łącznie z pochyleniem, które tu występuje.
        no i ja jak zawsze się pytam, gdzie jakiś wykres z osią X i osią Y ? :)
        Zamieszczone przez dj_zibi
        Obudowy zleciłes, zwrotnice zleciłeś, w transporcie również Ci pomagali
        no właśnie, hehehe a to dobre.
        Do niczego więcej nie mogę się przyczepić, w gust mój trafiają.
        Masz niebanalny dwudrożny zestaw głośnikowy, gratuluję sprzętu Teraz mp3 odpadają, rozumiem że masz CDplayera jakiego i porządne tranzystory ?

Skomentuj

A mi sie właśnie ten br w tym miejscu bardzo podoba.

Dolphin następne rób lakierowne!! :)
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

przydałby się accuphase'sik do takich kolumn P-4100 gorąco polecam

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
              przydałby się accuphase'sik do takich kolumn P-4100 gorąco polecam
              I trochę kasy na "prąd". :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                I trochę kasy na "prąd".
                Żeby zrekompensować rachunek, trzeba wymienić żarówki na LEDowe lub energooszczędne :P Gorzej jak już wymienione

Skomentuj

Jak złożę EL34 w PP to w zupełności mi ten wzmacniacz starczy mocowo w moim pomieszczeniu :)

Skomentuj

Gratuluje udanej konstrukcji. Ja mam tylko pytanie do Ciebie Dolphin. Jakość wszystkich zakresów jest wyższa niż w AWXach to raczej bezdyskusjne. Czy jednak po takiej przesiadce nie posiadasz uczucia niedostatku w rejestrach basowych?
                    pozdrawiam

Skomentuj

2drogi nigdy nie będą grały tak na basie jak 3 i jest to pewien kompromis. Mi basu nie brakuje z Illuminatra w niecałych 25m^2 ale z doświadczenia wiem, że wielu będzie go brakowało i będzie go brakowało przy każdej dwudrożnej konstrukcji...

Skomentuj

Dzięki za merytoryczną odp. Jestem świadomy tego o czym piszesz, ale pytałem bo często ludzie doznają głebokiego zawodu w ilości basu po przesiadce na kolumny audiofilskie rodem. Ktoś kiedyś mi się żalił, że jak przesiadł się z Heco Metas na Minas Anor to mówił, że wszystko ładnie, pięknie, ale brak mu basu. Tam tochę jest inna sprawa bo metasy miałem i one grają efekciarsko z podbitym basem więc tam była kwestia przejścia z grania efekciarskiego na naturalne, wieć stąd ten szok. Z AWX na SS to tylko ilość się zmienia, a nie sposób podbicia. Więc spoko, mnie to uspokaja, co mówisz. pozdrawiam

Skomentuj

Jakościowo SS gra bezapelacyjnie lepiej w każdym aspekcie i mniejsza ilość (nie jakość) basu w stosunku do 3dróg nie jest tu wcale odbierana gorzej, wręcz przeciwnie.. Jest go mniej ale jakościowo lepszy, a czy wystarcza...? Każdy sam na to sobie musi odpowiedzieć.

Skomentuj

Dolphin, nie wiem czy mogę powtórzyć słowa, które cisnęły mi się na usta przy pierwszym kontakcie z fotografiami tego dzieła. Choć ze względu na regulamin powstrzymam się. Ale jest to majstersztyk. Mnie się "podobuje".

Mały OT. A wiesz, że w lipcu (pierwszy tydzień) wybieram się z rodzinką do Gdańska?

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                            Ta konstrukcja ma potencjał rozbudowy o 10 calowy głośnik niskotonowy, najlepiej Scana z serii Revelator.
                            2kzł na głośniki plus elementy zwrotnicy. No i skrzynki do tego.
                            Ale wtedy to już zestaw na lata :)
                            Dokładnie taka konstrukcja to moje marzenie (na samych revelatorach).

Skomentuj

Nie na temat...
                              no proszę kto wrócił do żywych :)
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                Powrócił. Takie konstrukcje i martwych przywrócą. Jak bym śmiał nie skrobnąć czegoś i przy okazji nie wprosić się na minispota?

Skomentuj

Nie na temat...
                                  to juz spot bedzie chyba na nowej siedzibie :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X