Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolejne TL-ki ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mając Illuminatory to w zasadzie nie ma co się dziwić

Skomentuj

Nie na temat...
      Wierz mi, że stoją u niego jeszcze lepiej grające kolumny niż Illuminatory :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
        oj stoją! I to w tej lepszej konfiguracji
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

wojtas8850 - poszukał bym po prostu rasowego wzmacniacza. Chyba, że można poprawić jeszcze samo ustawienie zestawu.

Skomentuj

Na giełdzie masz cambridge audio a500 od trójkąta
            To jest bardzo dobra propozycja w dobrej cenie
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              Na giełdzie masz cambridge audio a500 od trójkąta
              To jest bardzo dobra propozycja w dobrej cenie
              Faktycznie wzmacniacz niczego sobie, jednakże chociażby pilot (samo sterowanie głośnością to trochę mało), wyjście na subwoofer, czy też wejście optyczne to już raczej standard, trochę by mi tych udogodnień brakowało:).
              Jak tylko wrócę z delegacji (weekend pracujący:( ) stare kolumny + ampli pójdą pod młotek i wtedy pomyśle o czymś do 1,5k zł.

---------- Post dodany 22.04.2013 o 07:32 ---------- Poprzedni post 20.04.2013 o 17:49 ----------

Co sądzicie o zakupie takiego ampka http://allegro.pl/harman-kardon-avr-...163159156.html
              Parę szczegółów http://www.megamedia.pl/amplituner-a...n-avr-7300.php
              Cena detaliczna była kosmiczna!

Skomentuj

Ale to nadal amplituner :/
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zależy mi na amplitunerze gdyż głównym moim zamiarem jest wykonanie kina 5.1 (pochłaniam filmy jak młody rekin.
                  Myśle że mocowo powinien dać radę?

Skomentuj

Ta
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ale zajebista czerń. Pasują wszędzie. i nikt nic nie będzie na nich stawiał przez wylot tunelu :) , gorzej jak cos wpadnie przypadkiem.
                      Bez pytań.

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtas8850 Zobacz posta
                        Front wykonany z plexy o grubości 3mm,
                        Jeszcze kolejne pytanie - kleiłeś go czymś, czy tylko głośniki go dociskają? Bo nie widać kleju pod plexy - chyba że nie jest całkowicie przeźroczyste, bo nie miałem czarnego w ręku.

Jak z rysami? widać bardzo?

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                          Jeszcze kolejne pytanie - kleiłeś go czymś, czy tylko głośniki go dociskają? Bo nie widać kleju pod plexy - chyba że nie jest całkowicie przeźroczyste, bo nie miałem czarnego w ręku.

Jak z rysami? widać bardzo?
                          Plexa na całości była przeszlifowana papierem gruboziarnistym a nastepnie przyklejona do frontu na butacza.
                          Jak narazie jest bez skazy, ale faktycznie bardzo łatwo ją zarysować.

---------- Post dodany o 21:57 ---------- Poprzedni post o 21:56 ----------

Harman już w drodze do polski:)

---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post o 21:57 ----------

Tylko proszę nie wyzywajcie za zakup amplitunera.

---------- Post dodany o 22:22 ---------- Poprzedni post o 22:17 ----------

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                          gorzej jak cos wpadnie przypadkiem.
                          Będzie maskownica, muszę tylko dorwać jakiś materiał. Zastanawiam sie nad czymś takim http://stx.pl/material-na-maskownice.html

Skomentuj

Wojtas - Co do materiału na maskownicę, może kupimy na pół. Też potrzebuję do swoich TL-ek. Całości nie zużyjesz, a zawsze będzie taniej. A co do tl-ek, są naprawdę piękne, aczkolwiek kolor nie w moim guście.

Skomentuj

Plexy zamówiłem w Jarocinie http://www.phutechplast.pl/techplast,1.html.
                              Docięto mi formatki na wymiar, jednak dziury sam musiałem wyciąć.
                              Kosztowały mnie 150zł, cenę obniżył tez fakt iż akurat posiadali oni odpady o tych rozmiarach, początkowo chcieli mi policzyć za cały arkusz .
                              Jakiego ostrza frezarki użyłeś do wycięcia otworów na przetworniki? taki zwykły frez do drewna nie "wyszczerbi" krawędzi? będę chciał zrobić coś podobnego u siebie. W Irlandii liczą masakryczne za wycięcie laserowe. Myślałem żeby najpierw przykleić akryl do obudowy, położyć płytę na góre i dopiero wtedy wycinać, tak jak na obrazku

Oczywiście musiałbym dobrze ustawić głebokość frezu. W moim przypadku to 5mm plus grubość płyty którą zamierzam użyć jako przykrycie żeby nie wyszczerbiło krawędzi.
                              W jaki sposób ty to zrobiłeś?

Skomentuj

Użyj freza skrętnego który ciągnie w dół to nic niepowyrywa, pomysł z deską też dobry tylko trzeba mocno docisnąć.

Skomentuj

Zamieszczone przez 131183914 Zobacz posta
                                  Jakiego ostrza frezarki użyłeś do wycięcia otworów na przetworniki? taki zwykły frez do drewna nie "wyszczerbi" krawędzi? będę chciał zrobić coś podobnego u siebie. W Irlandii liczą masakryczne za wycięcie laserowe. Myślałem żeby najpierw przykleić akryl do obudowy, położyć płytę na góre i dopiero wtedy wycinać, tak jak na obrazku

Oczywiście musiałbym dobrze ustawić głebokość frezu. W moim przypadku to 5mm plus grubość płyty którą zamierzam użyć jako przykrycie żeby nie wyszczerbiło krawędzi.
                                  Plan ambitny, tj posiadanie frontu z frezami na głośniki z pleksy. Łatwiej będzie zrobić pleksę na boki a front wyfrezować w drewnie i okleić skórą.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                                    Plan ambitny, tj posiadanie frontu z frezami na głośniki z pleksy. Łatwiej będzie zrobić pleksę na boki a front wyfrezować w drewnie i okleić skórą.
                                    Doskonale wiem ze latwiej. W końcu zrobiłem tak w moim subie. Jednak tym razem nie chcialbym iść na łatwiznę a myśle ze dodało by to moim nowym kolumną lepszy wygląd

Skomentuj

Przy takim frezowaniu bym sie obawial o dobor obrotow. Do mdfu musza byc wysokie, a do pleksy niskie zeby nie topic plexy :/

Skomentuj

Zamieszczone przez 131183914 Zobacz posta

Oczywiście musiałbym dobrze ustawić głębokość frezu. W moim przypadku to 5mm plus grubość płyty którą zamierzam użyć jako przykrycie żeby nie wyszczerbiło krawędzi.
                                        Witam ja użyłem ostrza wyglądającego mniej więcej tak (mniej więcej gdyż jestem w delegacji jak wrócę to mogę zrobić real foto):
                                        Nie był to jakiś super jakościowy frez, był w komplecie z frezarką za 100zł kupioną na allegro.
                                        Plexe najpierw przykleiłem do obudowy a następnie frezowałem (max obroty, bardzo powoli przesuwając), bez dociskania od góry.
                                        Powodzenia:)
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Witam ja użyłem ostrza wyglądającego mniej więcej tak (mniej więcej gdyż jestem w delegacji jak wrócę to mogę zrobić real foto):
                                          Nie był to jakiś super jakościowy frez, był w komplecie z frezarką za 100zł kupioną na allegro.
                                          Plexe najpierw przykleiłem do obudowy a następnie frezowałem (max obroty, bardzo powoli przesuwając), bez dociskania od góry.
                                          Powodzenia:)
                                          Widze że użyłeś tradycyjnego freza do drewna :blink: spróbuje też u siebie. Przetestuje najpierw na odpadkach ktore mi zostaly z subwoofera

Skomentuj

Czaruję...
                                          X