Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Classic Illumination

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Morel ET338 + nowe Vify NE - może być bardzo ciekawy zestaw
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Szukałem tańszej alternatywy dla Illuminatorów. Mam nadzieję, że znalazłem
      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

KonradRak
        8 czy 10"??

Skomentuj

22cm + 12cm. Dla 10" powinienem dać 15cm średniego a tego nie chciałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
            22cm + 12cm. Dla 10" powinienem dać 15cm średniego a tego nie chciałem.
            Spora różnica wielkości 12 a 22cm... Ładnie wygląda ten zestaw.

Skomentuj

Dla 10" powinienem dać 15cm średniego a tego nie chciałem.
              nie koniecznie . 12cm by się wyrobiło tylko trochę lipnie by to wyglądało
              Mam nadzieję, że znalazłem
              ta vifka może mieć lepszy napęd niż iluminator . indukcyjność cewki jak w kopułce :)
              charka mi się jedynie nie podoba .
              Czaiłem się na te vify też. Ale koncepcja znowu się zmieniła teraz tylko muszę wygospodarować kolejny tysiak na upatrzone głośniki

ta 8 calówka to może być pogromca revelatora

Skomentuj

No te vify graja bardzo dobrze na basie. Nie mam najmniejszych zastrzezen do tego pasma. Dodatkowo wg mnie maja lepsza dynamike na basie niz revelatory.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  ta vifka może mieć lepszy napęd niż iluminator . indukcyjność cewki jak w kopułce
                  Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                  No te vify graja bardzo dobrze na basie. Nie mam najmniejszych zastrzezen do tego pasma. Dodatkowo wg mnie maja lepsza dynamike na basie niz revelatory.
                  Hmm to chyba nie bede żałował wyboru:)

Skomentuj

Nie na temat...
                    nie koniecznie . 12cm by się wyrobiło tylko trochę lipnie by to wyglądało
                    Chodziło tylko o względy wizualne. Z podziałem zejdę spokojnie do 350Hz. Tu 10" z maleństwem na środku. Wizualnie nie do zaakceptowana - przynajmniej w takiej klasycznej obudowie.

W kwestii zejścia nie mam zamiaru ścigać się z revelacyjną miednicą :) Dodam tylko, że jedna 22cm Vifka zagra jak dwa 18cm Illuminatory :P a 1000zł zostanie w kieszeni (np. na 2xSeas L26)
                    Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                    Dodatkowo wg mnie maja lepsza dynamike na basie niz revelatory.
                    Bardzo bym chciał aby była tak szybka jak aluminiowy Revelator ale to chyba fizycznie niemożliwe.
                    Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                    Hmm to chyba nie bede żałował wyboru
                    Przypomnij sobie kto cię na nie namówił?

Skomentuj

Łukasz,
                      Dla odmiany coś słodkiego prawdopodobnie w twoim guście. Tylko zabawę zacznę dopiero w przyszłym roku :(
                      Bardzo fajne zestawienie.. Wizualnie też byłbym za 8" przy mniejszym średniaku.

Skomentuj

Perfekcyjne skrzyneczki. Aż miło popatrzeć. Widać profesjonalizm...

Skomentuj

Łukasz,
                          Dla odmiany coś słodkiego prawdopodobnie w twoim guście. Tylko zabawę zacznę dopiero w przyszłym roku
                          Jak skończysz mozesz sie mnie spodziewać na odsluchu :)
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

brzydki br:-)

Skomentuj

br nie przystający, a w Polinku mają godne tego dzieła.

Skomentuj

Sapere pokażesz ten br bo szukam i szukam i znaleźć nie mogę..?

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Morel ET338 + nowe Vify NE - może być bardzo ciekawy zestaw
                                  Witam możesz rozwinąć tą myśl. Bo cenowo wychodzi to fajnie, a jesli nie odbiega to jakością bardzo od iluminatora to było by fajnie. A ja lubię twoje przeczucia:thumbsup:

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Morela ET338 znam bardzo dobrze i uważam, że to bardzo fajne granie. Raczej nie do ciężkiego rocka bo może mu tam brakować ostrości, ale w całej reszcie wg mnie bardzo dobrze się sprawdza.
                                    A Vify NE na papierze wyglądają lepiej niż Illuminatory, pharoh je polecał :)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nad tym morelem sie zastaanawialem dosyć poważnie a nie wiem co na dół. Powoli będą dojrzewały we mnie porządne jakościowo monitory. A na razie będę szukal info i okazji.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X