Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX FX-300 by Pawel S.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bardzo ladne, klasyczne paczki, az troche szkoda ze siedza tam stx'y
    na poczatek wujaszek bedzie zadowolony

Skomentuj

Zauważyłem w fotkach bardzo fajną zależność jesli to nie jest "detal" to na fotkach ogólnych zawsze musi być gdzieś kabelek ... przypatrzcie się uważnie jak nie kabelek to cyna

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez elvis18 Zobacz posta
        P.S. Jak robisz kolumny na Tonsilu to mogę podesłać kameleona 30/120/1 jak masz czas i ochotę się pobawić. Jeszcze mam 30/120/1 nielakierowany(na zamówienie dostępny w tonsilu po normalnej cenie wiem bo dzwoniłem miesiąc temu)
        jak zobaczysz ze zrobilem skrzynki to wtedy mozesz wyslac. obecnie nie mam miejsca

Dzięki pochyleniu wydają się bardzo zgrabne bardzo dobra robota Paweł prosto i z klasą bez udziwnień.
        i o to mi chodzilo
        mialo byc prosto, ale cos innego i ladniejszego

Skomentuj

Przyjemnie popatrzeć na solidną stolarkę i estetyczną formę.

Skomentuj

siła,
            plusy za:
            opis projektu
            wykonanie, wykończenie
            minus za:
            zastosowanie pochylonej scianki bez wcześniejszej weryfikacji jak to wpłynie na dźwięk.
            A tak w ogóle to po co ją zastosowałeś :)?

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
              zastosowanie pochylonej scianki bez wcześniejszej weryfikacji jak to wpłynie na dźwięk.
              A tak w ogóle to po co ją zastosowałeś ?
              tak sie sklada ze nie nalezymy do niskich ludzi wiec zamiast robic wyzsze kolumny to je pochylam
              nie musze nic weryfikowac poniewaz odsluch nadal jest prostopadle do frontu

Skomentuj

Paweł, można jakiś namiar na ten orzech?

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/22...eryka%C5%84ski

Skomentuj

P.S. Jak robisz kolumny na Tonsilu to mogę podesłać kameleona 30/120/1 jak masz czas i ochotę się pobawić. Jeszcze mam 30/120/1 nielakierowany(na zamówienie dostępny w Tonsilu po normalnej cenie wiem bo dzwoniłem miesiąc temu)
                    Te GDNY Tonsila raczej nie będą pasowały do zbliżonego stylistycznie projektu. Mimo że mają najcięższą membranę i najdłuższą cewkę ze wszystkich 30cm Tonsili to jednak parametry wskazują się powinny być używane w dość małej obudowie i będą w niej miały wysoką efektywność, a raczej krótki bas. To coś do projektu podobnego do starych altusów - czyli mocno kanciatych wielkich "podstawkowców"
                    Last edited by arwas; 22.11.2013, 11:48.

Skomentuj

Opis brzmienia -no dla mnie najlepszy jaki miałem przyjemność czytać w tym dziale.Konkretny bezstronny i profesjonalny.Dzięki.Sama konstrukcja oczywiście świetnie wykonana co z reszta widać na fotkach.Na pewno nie sklonuje

Skomentuj

Zamieszczone przez zbyszek Zobacz posta
                        Na pewno nie sklonuje
                        obawiam sie ze musisz mierzyc duzo wyzej :p

Skomentuj

Paweł, w pdfie ze zwrotką brak jest położenia podzespołów. Może to głupie pytanie ale trudno - skąd wiedzieć co gdzie mocować?

Skomentuj

jezeli ktos potrafi myslec to dopasuje sam co gdzie powinno byc - wystarczy porownac ze schematem

a PDFa zazwyczaj wklejalem ze zdjeciami

Skomentuj

Nie na temat...
                              glovax poczytaj trochę forum. Jest temat jak wykonać zwrotkę by Pawel S a rozmieszczenie elementów widać idąc po schemacie.
                              Nie zabłysłeś pierwszym postem.

Skomentuj

Dzięki Paweł. Nie byłem po prostu pewien czy to jest dokładnie schemat z STX'a czy dodatkowo modyfikowany (w pdfie napisłeś by Paweł S.). Poradzę sobie

Skomentuj

STX stosuje swoje plytki i swoje cewki, ktorych raczej nie mozemy kupic

Skomentuj

Ma ktoś może odwrócone (białe linie) kolory zwrotnicy by Pawel S.?
                                    Chciałbym ją wytrawić ale to co mam (czarne linie) to chyba pod cięcie nożykiem.

I jeszcze jedno dlaczego autor tej zwrotnicy
                                    w stx zamówił
                                    stx:
                                    Kondensator PET 1,5 uF / 100 V - STX
                                    Kondensator PET 5,1 uF / 100 V - STX
                                    A ne wszystko z polink?
                                    To przypadek czy te kondensatory stx są lepsze?

Skomentuj

Zamieszczone przez ginhop Zobacz posta
                                      To przypadek czy te kondensatory stx są lepsze?
                                      Są tańsze :)
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Przepraszam z moje wydawać się może dziwne pytania. Ale zaczynam z tym tematem i wiele rzeczy jest mi po prostu zupełnie obcych - jak np. robienie zwrotnicy.
                                        Mam jeszcze takie pytanie może nie powinno być w tym temacie.

Chodzi o zabezpieczenie takiej już wytrawionej płytki przed utlenianiem miedzi.
                                        Na tym forum pisano, że robi się to kalafonią z dodatkiem denaturatu, ale nie znalazłem w jaki sposób to mieszać.
                                        I teraz.
                                        1. Jaka to ma być kalafonia? Ja mam to w puszce w postaci stałej i to się nada?
                                        2. W jakiej proporcji mieszać kalafonię z denaturatem.
                                        3. Czy tą płytkę zabezpieczamy po lutowaniu czy przed lutowaniem?

Skomentuj

rozpuszczasz kalafonie w denaturacie lub spirytusie
                                          dajesz tyle byle sie rozpuscilo
                                          mozesz zabezpieczyc przed lutowaniem, co ulatwi lutowanie
                                          smarujesz cala plytke i czekasz az odparuje rozpuszczalnik

Skomentuj

Czaruję...
                                          X