W wątku http://diyaudio.pl/showthread.php/89...s-(6H13C)-2x15 napisałem, że życie zmusiło mnie do zbudowania nowych kolumn do przedstawionego wzmacniacza.
Mój wybór padł na projekt H16 firmy Akustyk. Rozsądna cena i dobre parametry.
Użyte głośniki to :
nisko-średniotonowy: PEERLESS HDS-164 NOMEX (P830875)
wysoko tonowy: SCAN-SPEAk D2604/830000 (zamiast nieprodukowanego Vifa DX25TG-05-04 - takie same głośniki)
Dane techniczne głośników można znaleźć na stronie firmy Austyk.
Skrzynki w stanie surowym wykonał mi zakład stolarski z 25mm płyty MDF z bass refleksem skierowanym do dołu podobnie, jak w moich poprzednich konstrukcjach.
To jest jedyna zmiana w stosunku do projektu H16. Rura 60mm na 160mm.
Wymiary 990mm x 165mm x 240mm (wys x szer x gł ). Pojemność 20l.
Powierzchnia wykończona jest fornirem modyfikowanym HEBAN MILANO na fizelinie. Fornir wyszlifowany drobnym papierem ścierny, a następnie powoskowany trzema warstwami wosku do renowacji mebli SINTILOR.
Wewnątrz kolumny wyklejone są 2mm warstwą maty głuszącej, oraz wyłożone 3cm waty syntetycznej.
Kupując komplet głosików w firmie Akustyk, jako bonus dostałem schemat zwrotnicy. Zobowiązałem się jednak, że nie będę go udostępniał i publikował, dlatego nie umieszczam również zdjęć zwrotnicy.
Koszty:
komplet głośników 640zł
obudowy transakcja wiązana nie rozliczana finansowo
fornir 100zł
zwrotnice, terminale, rury bassreflex, ok. 270zł
A teraz foty:

Pierwsze przymiarki

Proszę o uwagi i opinie.
Mój wybór padł na projekt H16 firmy Akustyk. Rozsądna cena i dobre parametry.
Użyte głośniki to :
nisko-średniotonowy: PEERLESS HDS-164 NOMEX (P830875)
wysoko tonowy: SCAN-SPEAk D2604/830000 (zamiast nieprodukowanego Vifa DX25TG-05-04 - takie same głośniki)
Dane techniczne głośników można znaleźć na stronie firmy Austyk.
Skrzynki w stanie surowym wykonał mi zakład stolarski z 25mm płyty MDF z bass refleksem skierowanym do dołu podobnie, jak w moich poprzednich konstrukcjach.
To jest jedyna zmiana w stosunku do projektu H16. Rura 60mm na 160mm.
Wymiary 990mm x 165mm x 240mm (wys x szer x gł ). Pojemność 20l.
Powierzchnia wykończona jest fornirem modyfikowanym HEBAN MILANO na fizelinie. Fornir wyszlifowany drobnym papierem ścierny, a następnie powoskowany trzema warstwami wosku do renowacji mebli SINTILOR.
Wewnątrz kolumny wyklejone są 2mm warstwą maty głuszącej, oraz wyłożone 3cm waty syntetycznej.
Kupując komplet głosików w firmie Akustyk, jako bonus dostałem schemat zwrotnicy. Zobowiązałem się jednak, że nie będę go udostępniał i publikował, dlatego nie umieszczam również zdjęć zwrotnicy.
Koszty:
komplet głośników 640zł
obudowy transakcja wiązana nie rozliczana finansowo
fornir 100zł
zwrotnice, terminale, rury bassreflex, ok. 270zł
A teraz foty:

Pierwsze przymiarki

Proszę o uwagi i opinie.
Skomentuj