Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś na wzór Diango XL(moja wersja ML)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Autor jest wybrany,ale na razie nie będę pisał kto to.

Skomentuj

Zamieszczone przez cezar504 Zobacz posta
      Autor jest wybrany
      Sam wybierałeś czy On sam się zgłosił?
      Zresztą nie ważne, skoro to taka tajemnica to po co w ogóle o to pytać...
      Bez sensu, teraz nie powiem, powiem później...

Lepiej by było gdybyś założył temat w dziale "w trakcie budowy" i tam autor zwrotnicy wklejał by pomiary i opisywał jak mu idzie + jak to gra.
      Fajne głośniki, za to temat robi się już nie fajny, ponieważ znowu to wieeeeelka tajemnica, bo głośniki drogie.

Do bani :thumbdn:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Fajne głośniki, za to temat robi się już nie fajny, ponieważ znowu to wieeeeelka tajemnica, bo głośniki drogie.
        Nu ba, zaraz ktos skopiuje projekt i bedzie kosil siano :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Nu ba, zaraz ktos skopiuje projekt i bedzie kosil siano
          Mi bardziej chodziło o same pomiary, techniczne sprawy jak i walory słuchowe.
          O pokazaniu zwrotnicy to już w ogóle nie ma mowy...

Skomentuj

Nu ba, zaraz ktos skopiuje projekt i bedzie kosil siano :)
            Ta i wszyscy się rzucą bo przeciez accutony kosztują grosze :)
            Cena zwrtonicy przekroczy finansowo niejeden projekt gotowych budżetowych kolumn ;D

- - - - - aktualizacja - - - - -

Autor jest wybrany,ale na razie nie będę pisał kto to.
            Bo jak Ci się nie spodoba to "anonimowy autor" straci w oczach forumowiczów

Skomentuj

Wiecie, zawsze jest to ryzyko, ze choc dobrze wykona sie zwrotnice, to moze ona komus nie przypasc do gustu :) dlatego w gotowych, firmowych kolumnach nie ma tego problemu, bo albo sie podoba albo sie nie podoba. W diy doklei sie komus latke slabego zwrotkarza i smrod sie ciagnie, zupelnie jak w przypadku Killera.
              Last edited by Pogromca mitow; 21.07.2014, 13:54.

Skomentuj

Eh,wstępnie ugadałem się z Yoshi-m.
                Po wakacjach ruszy z projektem nowej zwrotnicy,która ma być na elementach z wysokiej pułki.

Skomentuj

MARIAN specjalnie dla ciebie spisałem wartości elementów obecnej zwrotnicy.Po tych zdjęciach zrozumiesz mnie,że trzeba zbudować nową zwrotnicę.To wykonanie i luty to jak by ktoś zasmarkał,a nie zlutował.

Last edited by cezar504; 21.07.2014, 15:36.

Skomentuj

Kostki na połączeniach zwrotnicy? Masakra... Nie mówiąc już o samym wykonaniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                      Ta i wszyscy się rzucą bo przeciez accutony kosztują grosze
                      Nie o to chodzi.
                      Chodzi o to że gdy projekt kolumn powstaje na droższych głośnikach to już jest tajemnica apropo zwrotnicy.
                      To czy ktoś to skopiuje czy nie to już inna kwestia... ale czy nie zauważyłeś takiej zależności?

Eh,wstępnie ugadałem się z Yoshi-m.
                      No i fajnie, ja mam akurat do Niego zaufanie w tym temacie.

zawsze jest to ryzyko, ze choc dobrze wykona sie zwrotnice, to moze ona komus nie przypasc do gustu
                      Święta prawda.

MARIAN specjalnie dla ciebie...
                      A dlaczego specjalnie dla mnie?

Po tych zdjęciach zrozumiesz mnie,że trzeba zbudować nową zwrotnicę
                      Nie wiem czy tylko ja to widzę, ale zaczyna mi troszkę "śmierdzieć" ten temat.
                      Zwrotnice w obu kolumnach powinny być tak samo zrobione, na tych samych elementach...
                      Patrząc na dwa zdjęcia zwrotnic, z pierwszego postu jak i z ostatniego, widzę dwie różne zwrotnice.

Po za tym, ktoś kto ma kasę na takie głośniki, nie wstawia elektrolitów do zwrotnicy.
                      Last edited by marian; 21.07.2014, 23:53.

Skomentuj

Wiecie, zawsze jest to ryzyko, ze choc dobrze wykona sie zwrotnice, to moze ona komus nie przypasc do gustu :) dlatego w gotowych, firmowych kolumnach nie ma tego problemu, bo albo sie podoba albo sie nie podoba. W diy doklei sie komus latke slabego zwrotkarza i smrod sie ciagnie, zupelnie jak w przypadku Killera.
                        Podobać się może lub nie to jasne, jednak Yoshi przerobił setki zwrotnic i zna się na rzeczy i nawet jak koledze nie zagra na nich to przynajmniej będzie pewność że konstrukcyjnie i technicznie zwrotnice będą wykonane jak trzeba, reszta to kwestia gustu.

Tylko że killer sobie zasłużył na takie miano a Yoshi zupełnie na odwrót

Nie o to chodzi.
                        Chodzi o to że gdy projekt kolumn powstaje na droższych głośnikach to już jest tajemnica apropo zwrotnicy.
                        To czy ktoś to skopiuje czy nie to już inna kwestia... ale czy nie zauważyłeś takiej zależności?
                        No trochę tak jest wynika to chyba z tego że ktoś wydał ciężkie pieniądze a ktoś sobie weźmie i skopiuje.

( Ilość wydanych pieniędzy na kolumny jest wprost proporcjonalna do wkurzenia kiedy ktoś za darmo skopiuje )

Ja uważam że do każdego pokazywanego zestawu powinny być pokazane pomiary ( jeśli takowe w ogóle były :))
                        Można przecież napisać jak wygląda topologia filtrów bez podawania wartości bo jeśli ktoś zapłacił za projekt zwrotnicy to raczej za darmo nie udostępni.

Po za tym, ktoś kto ma kasę na takie głośniki, nie wstawia elektrolitów do zwrotnicy.
                        No trochę ktoś pojechał

Tak w ogóle pierwszy rząd na średniotonowcu bez żadnych elementów korekcyjnych to napewno jest tragedia na fazie.
                        Przy okazji jeśli to czytasz YOSHI, zrób proszę pomiary zestawu z obecną zwrotnicą i wrzuć na forum :)

Skomentuj

Przecież na oko widać, że to jest kompletnie źle :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                            Zwrotnica od kilera ?
                            Nie nie było tych kolumn u NAS nie my zajmowaliśmy się ich filtrowaniem

Skomentuj

Marian, zamiast sie czepiac ze ktos nie udostepnia zwroty, wez ksiazki i naucz sie pomiarow, aby pokazaly sie tu Twoje pomiary. Wtedy kazdy projekt scanow i accutonow chetnie bedziemy przegladac, bo wszystko na pewno opiszesz wyczerpujaco...

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Marian, zamiast sie czepiac ze ktos nie udostepnia zwroty
                                Nie czepiam się, tylko widzę taką zależność która jest dla mnie w niektórych przypadkach nie zrozumiała.

wez ksiazki i naucz sie pomiarow, aby pokazaly sie tu Twoje pomiary
                                Ile jeszcze razy to napiszesz zanim te moje pomiary się ukażą?
                                Nie zauważyłeś że dopiero kompletuję sprzęt?
                                Naprawdę, ten tekst staje się już nudny...

Wtedy kazdy projekt scanow i accutonow chetnie bedziemy przegladac, bo wszystko na pewno opiszesz wyczerpujaco...
                                Jeśli moje pomiary będą dobre (a tego z pewnością dowiem się od "wyjadaczy"), i ktoś w ogóle będzie chciał czytać moje wypociny, to nie ma problemu.
                                I czy to będą konstrukcje na tanich głośnikach czy też drogich, będę przedstawiał schemat zwrotnicy, masz moje słowo.
                                Nie jestem snobem!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                  Przecież na oko widać, że to jest kompletnie źle :)
                                  No wiem że jest źle ;D chciałbym jednak zobaczyć jak bardzo :)

Skomentuj

Powiem że ja też jestem bardzo ciekaw jak wyglądają pomiary na obecnych zwrotnicach.
                                    Yoshi ty widzisz że jest źle,a ja to słyszę.
                                    Last edited by cezar504; 22.07.2014, 16:56.

Skomentuj

Czepiałeś się marian zawsze braku schematów bez względu na to jaki to projekt, a dodatkowo z każdym kolejnym przypadkiem, próbujesz dopisać nową ideologię... bo to droższe głośniki, bo to tanie ale ktoś chce na handel, zawsze coś... Jeszcze raz powtórzę, zrób kilka zwrot to dowiesz się dlaczego ludzie nie udostępniają wszystkiego - ile czasu to zajmuje, a ilu potem jeszcze niezadowolonych.
                                      Tym kończę kolejną bezsensowną dyskusję z Tobą, masz swoją wizję i super, ale nie musimy tego czytać za każdym razem kiedy nie ma nic o zwrotnicy.

Skomentuj

Głośniki są ogólnie dostępne,zwrotnicę też pewnie będzie można od Yoshi-ego nabyć,więc ja tutaj nie widzę problemu.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                                          Kostki na połączeniach zwrotnicy? Masakra...
                                          Może kostki z elektrycznego to nie high end, ale swoją drogą, jak robisz wzmacniacz, to masz ARK-i na wyjściu głośnikowym, na wejściu też i nikt nie narzeka. A one nawet przecież nie są miedziane.
                                          Ale faktycznie wynalazek pierwszej wody.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X