Zamieszczone przez HoNo_
Zobacz posta
przepraszam za zwłokę ale zbyt często tu nie zaglądam, a przyznam, ze dzisiaj zauważyłe mze coś ruszyło w moim wątku.
Więc tak, chciałem zrobić coś swojego od początku do końca, a monitory zawsze mi się podobały, więc to był powód robienia monitórów nie podłogówek. następne będą podłogówki, tylk otrzeba nazbierać na głosniki. Do projektowania zwrotnicy używałem speaker workshop na wstepie, potem holmimpuls na dokanczanie z odsłuchem, jakoś work mi nie działał tak jakbym tego oczekiwał,
Zamieszczone przez szwed
Zobacz posta
nie porównywałem ich ze zbyt wieloma konstrukacjami,
ale były to:
tonsil maestro 130 (moje stare kolumny) po przeróbce o ile tak można to nazwać (zmiana okablowania I kondensatorów w zwrotnicy)
2 konstrukcje Sonus Oliva na głosnikach accuton głośników niskotonowych nie pamietam firmy. w jednej na pewno był to scan.
Monitory mają świetną scene, w pomieszczeniu gdzie miały za sobą jakieś 4 m, głebia sceny powalała (przynajmniej mnie), lokalizacja instrumentów myslę ze na wysokim poziomie, bez problem wskazujemy co gdzie sie znajduję, cz ystudio miało pogłoś długi krótki, czy było tłumione. Bas dobrze kontrolowany z dobrym zejściem, potrafiący oddać różnorodnośc barw. Jedyne do czego można sie przyczepić to średnica, ale to wina Vify M18wo, kto z nia pracowałwie że średnice ma słabszą kosztem basu a na nim mi zależało, brakuje w niej troszkę życia, ale myślę że Morel duzo tu nadrabia.
Ponadto mogę stwierdzić, że potrafią też bardzo różnicować nagrania, mysle ze tu dużo do powiedzenia ma też wzmacniacz.
W pokoju w którym stoją, niestety już tej głębi sceny nie ma, ale jest lokalizacja. Jak płyta na to pozwala to np wokal może byc pokazany tak dokładnie jakby był ustawiony mikromierzem. To oczywiście moje odczucia, ktoś inny może miec całkiem onne zdanie na temat ich brzmienia.
Zamieszczone przez Michagm
Zobacz posta
Skomentuj