Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Kolumny 3-drożne] 2xARN226+ARP+GDWK9/80 by EZO

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez EZO
    Gdybym dal 1600x1200 to by mialy po ponad mega wiec...nie pisz glupot :)
    To już jest offtop :]
    Ja głupot niegdy nie pisze, siedze troche w grafice i wiem co mówie... tu masz dla przykładu zdjęcie o rozdzielczości 2100x2100, wedłóg ciebie powinno zajmować ponad mega a zajmuje 740KB http://www.usemycomputer.com/indexim...rlettj51ub.jpg
    Tu masz zdjęcie w rozdzilczości 356x500 (czyli takie jak twoje) i zajmuje 20KB http://img431.imageshack.us/img431/2910/popopo019pu.jpg
    To nie są żadne sztuczki tylko rzeczywiste rozmiary plikó jpg, gdybyś nad tym troche popracował to może kilka osób by miało limit na neo dłużej :P
    Pozdro.

Skomentuj

Miales komentowac konstrukcje, a nie wielkosc zdjęć jak masz problem z transferem zwieksz sobie szybkosc lacza jesli brakuje ci limitu dokup sobie. Innym nie przeszkadza-a nastepnym razem wsadze 1 mb nie chcesz nie ogladaj.
      Pozdrawiam

Skomentuj

bardzo ładne kolumienki pewnie też ładnie odtworzą np : linki park

Skomentuj

czysta estetyka, tylko troche zamałe wyloty bass-reflex

co to końcówka mocy?

Skomentuj

koncowka mocy wystarczy ci chyba okreslenie wzmacniacz mocy

Skomentuj

Zamieszczone przez error03
              czysta estetyka, tylko troche zamałe wyloty bass-reflex
              ?? Jak za male.

Skomentuj

chodzi o wygląd.

Skomentuj

Ezo robiles pomiary tych przetwornikow?
                  Niestety ale ARP sie nie nadaje do podzialu na 4.5 kHz (dwa mocne rezonanse w okolicach 4.3 kHz i 6.8 kHz), przy 12 db/okt podzial przesuwa sie do jakies 5.5 kHz ale slychac go nawet przy 6.8kHz i potem gwaltowny spadek. Najlepiej by bylo dac filtr 18/24 db/okt przy 2.5 kHz. I zrobic frezy pod glosniki, przynajmniej pod srednio i wysokotonowego.
                  Tez mam ARP i z pomiarow wychodzi ze wzgledem GDWK 11/100 trzeba go tlumic o jakies 4.5 dB. Generalnie glosik trudny w aplikacji i bez pomiarow nie ma bata zeby go dobrze zaaplikowac a tym bardziej na uniwersalnej zwrotnicy.

Skomentuj

a tego wysokotonowego nie mozna zmienić na ARV TESLA 104 ??

bedzie jakaś strata ?

nawet jest okragly i cieszy sie popularnością

Skomentuj

tu akurat i tak jest uniwersalna zwrota :/
                      ale ja proponuje projektować zwrote pod konkretne głośniki w konkretnej budzie.

Skomentuj

jakiej długości te bass reflexy srednica i długosć najlepiej

[ Dodano: 2006-09-28, 01:30 ]
                        Extra wygladaja może jakby BR były troszke wieksze były by zarabiscie o albo jeszcze okragłego wysokotonowca tylko jakiego

Skomentuj

DJ_Forever napisz do EZO o ile wiem to on chce sprzedać te kolumny. Mozesz je kupić mniej roboty, a wykonanie pierwsza klasa.

Skomentuj

ale on ma na nie 350 czy tam 400 zł he...

Skomentuj

no do wydania jest multum robie kolumny EZO : nie ma to tamto :P

Skomentuj

no kase za diskoteke już dzoiś powinienem mieć a tu ciula :)

[ Dodano: 2006-09-28, 20:44 ]
                                Ej poradzcie mi co robić za kolumny na STX-ie mi Ezo kazał :) ale zbytnio to nie wiem jakie

Skomentuj

Zamieszczone przez DJ_Forever
                                  Ej poradzcie mi co robić za kolumny na STX-ie mi Ezo kazał :) ale zbytnio to nie wiem jakie
                                  o co chodzi> nie rozumiem wogole tego zdania, stawiaj kropki i przecniki moze latwiej bedzie

Skomentuj

greg00, hehehe no gadali mi zebym na stx-ie coś zrobił do głośnej muzyki ale woerze ze te EZO kolumienki zagrają czysto pi dośc glosno wiec nie bede kombinował ale zamiast tego ARP wezme chyba ARX.

testował ktoś tego ARP bez tej beznadziejnej puszki ???

Skomentuj

ale ty kombinujesz.... a w czym ci ta puszka przeszkadza?? zbuduj narazie cokowiek, jak ci sie nie bedize podobalo to bedziesz kombinowal :)

Skomentuj

greg00, spoko spoko :) buduje już już mam narazie chęci i suba na STX 22-120-4SS.

POZDROWIONKA Ciekawe ile mnie wyniosa te kolumenki za głosnkiki liczyłem już to 350 strach pomyśleć

powiedzcie mi ejszcze czym zrobić ten frez :] i jaką obudowe robić czarną czy olche ??

Sorki ze trroche poza tematem <lol> <piwo>

Skomentuj

Zamieszczone przez DJ_Forever
                                          powiedzcie mi ejszcze czym zrobić ten frez :] i jaką obudowe robić czarną czy olche ??
                                          frez zrob frezarka,skoro ci robia ludzie od mebli to oni maja takie urzadzenia...
                                          no i zrob olche- lepiej bedize grala ;/
                                          nie to ze cie nie lubie czy cos, ale nie uwazasz ze troche za duzo wymagasz od forumowiczow??
                                          poczytaj troche... a jak nie umiesz czytac to ostatnio sciagnalem fajny program ktory umie czytac - Realspeak Agata - polecam dla osob nie umiacych czytac :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X