Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny podlogowe 2x stx gdn17-80-4-sc + arv104-04/8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

to reszta zestawu , wreszcie udalo mi sie zakupic cewki .
    Po odsłuchaniu wydaje mi sie że gra troche czyściej czyli nie słychac w tle szumu poza tym jest ok. zwrotka zrobiona oczywiście według schematu podanego w pierwszym poście.
    Pozdrawiam

Skomentuj

Mam pytanie czy do tych kolumn nada się fabryczna zwrotnica STX'a "Zwrotnica 2D-12" ?

Impedancja 8 Ohm
      Moc 200 W
      Podział 5 kHz

P.S bardzo mi się spodobały te kolumienki i za niską cene :)

Pozdro4all

Skomentuj

nie, nie nada się .
        tym bardziej że masz tu już gotowy schemat zwroty ,
        której wykonanie będzie pewnie tańsze niż kupno gotowej - lipnej.

Skomentuj

piotrek_west, myśle ze zwrotka stx-a nie za bardzo sie nada do tej komstrukcji bo przede wszystkim jest za wysoko cieta (moja jest cieta na 3kHz) , jest goła (nie ma korektora impedancji i tlumika).Odnośnie tlumika to na poczatku w jednej kolumnie dalem tłumik, w drugiej nie (dałem mostek) , po pierwszych odsluchach byłem zachwycony ilościa wysokich tonow , ale po dłuższym czasie zaczeło mi to przeszkadzać , wiec zalożyłem tłumik do drugiej kolumny i tak już zostało. Teraz jest ok.
          Pozdrawiam

Skomentuj

Dzięki za informacje. Skorzystam z zamieszczonego schematu zwrotnicy z małymi zmianami dzięki pomocy kolegi D@nielo.

Pozdrawiam

Skomentuj

Jestem tu nowy i mam pytano. Odrazu mówie ze jestem wmiare zielony jeśli chodzi o konstruowanie kolumn. Chce zrobic takie kolumienki tylko na głosnikach w wersji SS i zastanawiam sie czy jeśli bym dał b-r skierowany do podłogi to czy grało by to lepiej czy moze gorzej ??

Skomentuj

FlaY, użyj opcji "szukaj" i nie zaśmiecaj tematu...

Skomentuj

jakie ciecie jest na ARVke ?

Skomentuj

piotrek_west, myśle ze zwrotka stx-a nie za bardzo sie nada do tej komstrukcji bo przede wszystkim jest za wysoko cieta(moja jest cieta na 3kHz)
                    uczymy sie czytac panie El_liero

Skomentuj

kolumny

brunon71 robie takie same kolumny... wzoruje sie na twoim projekcie.. tylko ze wysokie tony bede bral od stx zeby zmniejszyc koszty...

Skomentuj

... i stracic na jakosci w najwazniejszej czesci pasma...

Skomentuj

to juz zalezy jaki ten stx,jesli AJ to bedzie lepiej.

Skomentuj

Mnie podonba sie miejsce pracy :) dla mnie super tyle miejsca.
                            Kolumienki bardzo ladne, starannie wykonane, gratulacje.

Skomentuj

Gratuluje świetnego wykonania ! Naprawdę jestem pełen podziwu perfekcji, z jaką te kolumny zostały wykonane... Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                                to juz zalezy jaki ten stx,jesli AJ to bedzie lepiej.
                                http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb takie cos... no niebede bral AJ bo przecierz one 38 zeta kosztuja to prawie zadnych mniejszych kosztow niebedzie... bo arv kosztuje tez okolo 40 zlotych...

Skomentuj

nod, i popelnisz wielki blad!! wysokotonowki jak dla mnie sa najwazniejsze. wymiana samej wysokotonowki daje powalajace rezultaty.

kolumny bardzo mi sie podobaja. gratuluje!!

...plyty z odzysku rulez!!! sa o wiele mocniejsze od obecnych nawet grobszych!

[ Dodano: 2006-05-27, 17:23 ]
                                  tylko te b-r od stx'a....sa paskudne. nielubie takich

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    nod, i popelnisz wielki blad!! wysokotonowki jak dla mnie sa najwazniejsze. wymiana samej wysokotonowki daje powalajace rezultaty.

kolumny bardzo mi sie podobaja. gratuluje!!

...plyty z odzysku rulez!!! sa o wiele mocniejsze od obecnych nawet grobszych!

[ Dodano: 2006-05-27, 17:23 ]
                                    tylko te b-r od stx'a....sa paskudne. nielubie takich
                                    hmmm.. no to moze dozbieram kasy i kupie arv....

Skomentuj

dozbieraj kasy i kup sc10n :)

Skomentuj

Tak jest!!!!!!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                                          dozbieraj kasy i kup sc10n :)
                                          podaj dobra nazwe bo jak wpisze w allegro to mi niewyszukuje takie glosnika..:]

Skomentuj

Czaruję...