Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na BSW154II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam!!! Konstrukcja SUPER a nawet ....!!!!!
    Mam takie pytania bo właśnie jestem w trakcie budowy takiego suba, a mianowicie jaka jest wysokość kołnierza głośnika (bo chce zrobić freza a narazie niemam głośnika). Jeszcze jedno wzmacniacz umieściłeś w środku czy dałeś go osobno? Gdzie mógłbym zobaczyć schemat wzmacniacza który zastosowałeś do budowy, jaki zastosowałeś filtr?

Skomentuj

Wysokość frezu jest tyle co grubość płyty 18mm. Możesz zrobić na 16mm bo u mnie głośnik jest troszkę za głęboko wpuszczony. Schemat fialtra aktywnego znajdziesz tu na stronie, jeżeli chodzi o wzmacniacz to jest jankowa konstrukcja wystraczy trochę poszukać.

Skomentuj

He,he,co ja mam powiedzieć?Piąteczka Coolombo!

Skomentuj

heh.. dawno mnie tu nie bylo, no ale trzeba troche pooceniac wasze konstrukcje..

wiec coolombo, sub fajny sam bym chetnie takiego postawil u siebie w pokoju bez wzgledu na wady typu: wyglad [ktory mi sie nie podoba], wielkosc budy, zapotrzebowanie na moc :) moze jak sie dorobie odpowiedniego wzmaka to tez pomysle o BSW

ale ogolnie konstrukcja bardzo fajna i widac ze przemyslana..

pozdrawiam

Skomentuj

słyszałem ze te głośniki są naprawde dobre i hertz es300 sie nie umywa ponoć:) co do obudowy to starannie wykonana a wygląd głośnika mi sie podoba i nie dawał bym zadnej maskownicy tylko dziwi mnie srednica BR bo 3 cm to cholernie mało..... ale subik na 5 oceniony

[ Dodano: 2006-01-28, 09:57 ]
            mam jeszcze pytania : czy dałes jakies wygłuszenia do srodka jak np wata czy gąbka? i gdzie mozna zakupic te głośniki bo na allegro nie widziałem....

Skomentuj

AnakinSkyWalker, w offtopicu jest temat ZAMOWIENIE RAVEMASTERA> tam bedziesz wiedzial jak zamowic i dostac spora znizke!

Skomentuj

Hej,konstrukcja bardzo ladna,podoba mi sie! pozbac sie tylko tej gabki w plamki ale ludzika nierusz ludzik wymiata. teraz mam pytanie odnosnie br. czy on ma 3 cm czy to jakis błąd? jesli te 3 cm to srednica to to musi bardzo swiszczec,moje 4 cm przy arnie swiszczy w cholere.... :>(przy 15W)

[ Dodano: 28-01-06, 11:40 ]
                z tego co wyliczylem to rurka zeby miala 45 cm dlugosci to srednica musi miec okolo 15.5 cm.

Skomentuj

Tasior, to nie rurka zobacz na suba wontrupki tam wlasnie tez jest taka szparka
                  30 wysoka, 450 szeroka i 280 długa

Skomentuj

ale to te wymiary tunelu wiec sa 3x3x45 cm? Jesli mozna,prosze o fotke

Skomentuj

Tasior, powtorze jeszcze raz:) 30 wysoka, 450 szeroka i 280 długa

Skomentuj

Co odpowiada mniej więcej okrągłemu kanałowi o średnicy 14cm. Nic nie śwista i nie furkocze, a jezeli nawet to tego nie słychać

Skomentuj

zastanawiam sie jak by to wyglądało jakby sub mial obudowe w krztałcie kwadratu,oczywiscie litrarz taki sam.

Skomentuj

nie wiedzialem ze kwadrat moze byc bryla :| chyba o szescian ci chodzi bo kwadrat to figura plaska- to tak na przyszlosc

Skomentuj

ta o to mi wlasnie chodzilo o szescian:]

Skomentuj

Anakin a jak ma wyglądać?? jak kloc o wymiarach zew 525x525x525 mm jak nie zrobisz to zobaczysz jak wyglada :P Generalnie kształt nie ma większego znaczenia, rób tak coby się odpowiedni BR wymieścił w obudowie.

Skomentuj

no własnie tego br tez troche nie rozumiem bo ogólnie mówiąc podoba mi sie ta "szparka" i jak ktos napisal wyzej wysoka na 3 cm,szeroka na 45 a długa (czyli wnioskuje ze grubosc) na 28 cm i to ostatnie nie daje mi spokoju co ty tam masz jakis tunel czy co... chyba cos zle rozumuje:/

Skomentuj

Nie rozumię o co ci chodzi? Masz poniżej przekrój jak to wyglada. Napisze jeszcze raz otwór ma 45cm szerokośći tyle co wymiar wewnętrny obudowy, wysoki na 3cm i długi na 28cm.

Skomentuj

okey dzieki z góry teraz juz rozumiem :)

Skomentuj

szparka-sekretarka ;] i daje....po uszach :P

Skomentuj

przypuscmy ze zrobilbym obudowe w krztałcie szescianu to zmiana szerokosci czyli te 45 cm na wiekszą troche czyli około 48 cm była by szkodliwa dla brzmienia ? pewnie tak bylo by wtedy inne strojenie to trzeba by było tez zmienic dlugosc br pewnie:]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X