Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

a'la Amati

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2-drożne] a'la Amati

Witam
    Na razie są w trakcie realizacji ale jak skończe to podzielę się zdjęciami i wynikami odsłuchów
    głośniki to tonsil gdn 20/60/3 na lini transmisyjnej gdm18/80/1 i visaton 25gffl

daj fotki na imageshack

Skomentuj

co to znaczy?
      jestem początkującym forumowiczem

Skomentuj

http://www.imageshack.us/

Skomentuj

hohoho ale to bedzie piękne nie no az sie koncowego efektu doczekac nie moge
          a jesli moge cos zasugerowac to fornir lakierowany lakierem fortepianowym takim zeby sie byłyszczał maxymalnie :) normalnie hajend bedzie :]

Skomentuj

gdzies ty sie chlopie uchowal przed nami tyle czasu ???

no no no slowa uznania naprawde
            podejzewam ze efekt wizualny napewno bedzie powalajacy !
            Gratulacje i powodzenia w dalszej pracy

Skomentuj

Ulalala
              Stolarka pierwsza klasa, wielkie uklony, zdolne rece masz, chlopie

Skomentuj

Podoba mi sie. Ja bym jeszcze zaokraglil rogi na przedniej scianie :) Ale jak kto woli :] Tak jak wszyscy jestem ciekaw koncowego wyniku.

Robiles szkielet do tego ?

Skomentuj

super !! - buda juz prezentuje sie pieknie ze wzgledu na ksztalty

i jeszcze tonsile :) - mam do tej firmy stosunek emocjonalny :)

Skomentuj

Boki to 6 płyt hdf 3 mm gięte na prasie. Teraz są oklejone fornirem klonowym. tył i przód wykonane ręcznie tylko otwory i podfrezowanie na cnc będą lakierowane na czarny połysk (fortepianowy) boki ciemny bordo wpadający w brąz też w połysku.
                    A przód po przyklejeniu będzie miał zaoblone krawędzie

Skomentuj

Nie no normalnie szok....zaje..... ale to bedzie super wygladało jak ci to wszystko wyjdzie czy ty przypadkiem nie jestes z zawodu stolarzem???bo na "amatora" zrobic taka obudowe MOJE uznanei naprawde :)))
                      pozdrawiam

Skomentuj

Stolarka super !!
                        Gratulacje!!
                        Tylko zdradź może wiecej szczegółów dot. samego projektu/zwrotnicy itp.
                        No i pomiary najlepiej, jak się bawiłeś z wygłuszeniem itd.

Skomentuj

Re: a'la Amati

Zamieszczone przez zybel
                          Witam
                          Na razie są w trakcie realizacji ale jak skończe to podzielę się zdjęciami i wynikami odsłuchów
                          głośniki to tonsil gdn 20/60/3 na lini transmisyjnej gdm18/80/1 i visaton 25gffl
                          Ja bym inaczej zrobil w tym stanie wystawil to na allegro i opchna za super kase ..sam bym to licytowal :) ...bardzo mi sie podoba !
                          sprzedal i kupil normalne przetworniki nawiazujace klasa do samej obudowy
                          patrzac na maszyny w tle to pewnie nie problem wykonac kolejne takie

Skomentuj

super!!!

Skomentuj

co tu dużo mówić ... boskie są poprostu !! :) już sie nie moge doczekać jak to ukończysz bo stolarka na masakrycznie wysokim poziomie ;]

Skomentuj

Ja bym jedynie zmienil sredniaka. Mi sie nie podoba dzwiek z GDM 18/80. Moze lepiej uzyc GDNa 18/50/1, ma delikatniejsza srednice (nie drze sie tak jak ten GDM), ladniej wyglada, a na dodatek ma ten sam kosz, wiec nie trzeb nic zmieniac w konstruckji.

Ciekaw jeszcze jestem jak zagra ten 20/60/3 w linii transmisyjnej.

Skomentuj

ehh to bedzie tak jak pisalem lakierowane na połysk :) miodzio poprostu brak mi słów to bedzie coś! :)
                                  a moze tak jakies fotki wstawisz z aktualnych prac bo pisales ze teraz są oklejane fornirem :)

pozdrawiam i szacuneczek :]

Skomentuj

kolejny etap

Skomentuj

Ja juz je chcę obejrzeć po lakierowaniu

Skomentuj

cos mysle ze te kolumienki byly wzorem i inspiracja do wykonania...
                                        http://www.hifi-notes.com/sonusfaber...brikage-nl.htm
                                        http://e-katalog.com.ua/jpg_zoom1/38698.jpg
                                        http://www.audiotuning.com/images/So.../cremona-B.jpg
                                        http://www.avguide.ch/bilder/testber...naPaar2001.jpg
                                        Kolumny sa firmy SONUS FABER a model to CREMONA koszt pary to 25tys zł

Skomentuj

Czaruję...
                                        X