Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

a'la Amati

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ladne i wogule ale ja jakos bardziej wole kiedy wysokotonowka jest blizej gornej krawedzi :P ale kazdy ma inne gusta, ogulnie bez wykonczenia prezetuje sie bardzo ciekawie :)

Skomentuj

Tak jakoś przeglądałem forum i natknąłem się na tę konstrukcję. Może są jakieś postępy?

Skomentuj

http://www.zgpph.com/index.php?go=sonus

przypadkiem trafilem.

Skomentuj

Jeśli to te same to widzę że trochę się koncepcja zmieniła. Może autor sobie przypomni o forum i uzupełni temat.

Skomentuj

Podobienstwo tez mozna zauwazyc do takich

Samemu mi chodzi po glowie zrobic cos w tym stylu tylko ze na seasach.

Skomentuj

Echhhh... Marzenia.

Skomentuj

moje beda ladniejsze hehe:P

Skomentuj

Zamieszczone przez zook
                  Echhhh... Marzenia.
                  Marzenia sie czasami spelniaja

Skomentuj

To te same kolumny miKI.

Skomentuj

mi tez chodza podobne ksztalty po glowie :mrgreen:
                      tylko ze beda na gorszych glosnikach bo na probe

Skomentuj

Pawel S., do takich bud nie ma co pakowac byle czego.
                        a musi wyjsc pieknie jak do wszystkiego podejdzie sie z glowa i ulozy odpowiedni plan. nie ma mowy o prowizorce.
                        ja zapewne zrobie forme i na niej bede nagilal slejke lub ciekni mdf (o ile sie uda) i kleil(wzmacnial) zywica, koszt obudowy (1) to jakies 200-300pln + wykonczenie...
                        mam juz w glowie plan krok po kroku, niedlugo przeloze wszystko na konkretne cyfru i w czerwcu zaczynamy;]

Skomentuj

mIKI, ja chce zrobic male monitorki wlasnie po to aby zobaczyc jak robic giete obudowy. a glosniki to mivoc FGW168 + co wpadnie w rece

Skomentuj

do zrobienia czegoś takiego nie potrzebna jest giętarka panowie

[ Dodano: 2007-06-24, 17:30 ]
                            są dwa sposoby aby zrobić to bez pomocy giętarki:
                            1) użycie płyty MDF (nie pamietam dokładnie nazwy tego rodzaju płyty) ale wygląda ona tak :

dzięki wycięciom możemy uformować płyte jak tylko sobie tego zaprgniemy. Stosuje się takie 2 płyty i miedzy nie nalewa sie kleju po czym skleja sie je dociskając do szkieletu obudowy,skręcamy ją do płyty lub przyciskamy sciskami.
                            minusem jest to że wytrzymałość na rezonans może być duża więc lepszym i pewnym sposobem jest drugi sposób
                            2) sklejamy conajmniej z 8 - 10 płyt MDF 3 mm ,sklejamy je na klej rakol palując każdą płaszczyznę płyty,dociskamy wszystkie płyty do szkieletu obudowy i skręcamy to na stałe , po zastygnięciu będzie ona wygięta tak jak chcemy. stosowalismy takie patenty do drzwiczek giętych i powiem wam ze ten drugi sposób jest ekonomiczniejszy,mocniejszy i przedewszystkim prostszy

Skomentuj

jak zauwazylem kazdy chce zoabczyc efekt koncowy tego co stworzyl zybel i oto on
                              [code]http://www.zgpph.com/kolumny/index.php[/code] kilka zdjec z kolumnami - skataktowalem sie i poprosilem i dostalem pozwolenie na umieszczenie tego mysle ze ciekawscy chetnie tutaj zajza..pozdrawiam! :grin: :wink:

Skomentuj

hm... tylko jedno slowo mi przchodzi do glowy: WOW
                                super wygladaja te obudowy, pelen profesjonalizm...
                                no ale to juz fiirma ze sprzetem robi... eh.. marzenie

Skomentuj

eee moje beda ladniejsze no moze z lakierem gorzej, ale w sumie nie wiem czy taki polysk mi odpowiada
                                  no i porownajcie do sonusow, to tutaj front jest bez wyrazu...:) brakuje detali...:)

[ Dodano: 2007-09-07, 23:44 ]
                                  gazela922, a iwesz moze ile 'liczy' sobie za takie paczki?:)

Skomentuj

zapytajcie go na gadu gadu :) tam go spotkalem...podane ma w swoim profilu..pozdro!

Skomentuj

napewno niemało, raczej zniechęcająco dużo :)
                                      1000zł /szt pewnie najmniej.

Skomentuj

Jestem ciekawy jak wyszedł talo ciekawy efekt z tymi paskami poprzecznymi ... to nacięcia ? na jaką grubość i czym to robione jest ?

Skomentuj

Może to Ci troche rozjaśni:

http://www.troelsgravesen.dk/ekta_bjoern.htm

Skomentuj

Czaruję...
                                          X