Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer mIKI'ego -> BSW 124II.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer mIKI'ego -> BSW 124II.

Subwoofer mIKI’ego – BSW124II

Przez długi czas szukalem głośnika do nowego suba, który spełniałby moje oczekiwania.
    Po doświadczeniach z kilkoma stx’ami i osłuchaniu się z innymi zestawami wiedziałem czego chce…
    Sub miał wysokie i konkretne wymagania.
    - szczegółowość
    - dynamika
    - kontrola
    - konkretna gra - tylko tam gdzie trzeba
    - muzykalnosc
    - dość wysoki spl.
    - nie za duza buda
    Naturalnie jego przeznaczenie to głównie muzyka.

Przyznam się ze miałem do wydania ok 500pln (na sam głośnik) jednak ten przedzial cenowy jest mało popularny na polskich forach, troche bałem się ryzykowac i iść w nieznane.
    Wybór padł na BSW. Wiedziałem czego mogę się spodziewac, jego opis i opinie przypadły mi do gustu.

Obudowa.
    Płyta MDF 19mm.
    Front dwie warstwy. Buda dobrze i solidnie wzmocniona, sztywna jak diabli (wystarczająco;p) objętość to 48L netto. Brutto ok. 43L. strojona na 36Hz. Delikatnie wytlumiona za głośnikiem i w rezultacie można przyjąć ze ma ok. 45L.
    Obudowa wyrównana szpachla samochodową.
    Wykonczenie to fornir - orzech amerykanski, polakierowany na mat. Front to czarny mat. Cala buda na czarnych kolcach z podkładkami. W przyszłości planuje dorobic pdstawke

Wzmacniacz
    Konstrukcja na dipolach wg projektu Janka. Moc ok. 300W. calosc zamknieta w osobnej (stylowej;p) obudowe ze sklejki. Wykończone tym samym fornirem co subwoofer.

Odsłuch i wrazenia.
    Po wygrzaniu, eksperymentach z ustawieniem i rozmieszczeniem wytlumiena spelnia każde z w/w założeń. Dynamika, kontrola i muzykalność nawet przy cichym sluchaniu potrafi zejsc nisko. Ladnie zgrywa się z reszta zestawu. To co się dzieje w okolicach strojenia jest nie do opisania… w kinie również deklasuje większość firmowych konstrukcji w dużo wyższym przedziale cenowym. A w muzyce w ogole nie ma porównania.

Szczerze polecam wszystkim którzy mają co do suba podobne oczekiwania.

Koszty (o Boziu...)
    BSW 124II 300
    MDF 60
    terminal 6
    kabel 5
    fornir 30
    lakier czarny 10
    wkrety/sruby 10
    kleje 25
    kolce 10
    wytlumienie 10
    szpachla 10
    lakier mat 27
    ....................................
    503

Wzmak:
    koncowka mocy
    + preamp i zasilacz 210
    (od Takero;p)
    trafo 75
    obudowa 10
    fornir 0
    kable 10
    gniazda 5
    galki/nozki ok. 30
    ........................................
    340

FORORELACJA;

- to jeśli chodzi o opinię :)

a teraz pytania:
    -będziesz modował stronę wizualną głośnika?
    -jakie masz trafo do Janka?
    -czemu nie napisałeś że Janka masz ode mnie ?:P

Skomentuj

No no no :]

Bardzo fajny fornirek i wogle sie ładnie prezentuje :] Zastanawim sie czemu na front nie dałes forniru, albo skai tak jak to zrobiłeś w kolumnach, czy nie przypadkiem przez problem obrobienia forniru wokoło podfrezownia??

Zreszto co ja będe gadac szykuj sie musze wpaść do ciebie zobaczyc jak to wygląda na żywo i wsłuchać sie bardziej w "blue guy"

Pokaż jeszcze jak sub prezentuje sie razem ze wzmacnaiczem

Skomentuj

Fornir extra! Jedynie front do mnie nie przemawia... . Ogólnie spoko

Skomentuj

Wykonanie bardzo ladne, kolor forniru w 100% trafiony w moj gust.. ale to niebieskie z glosnika nijak mi nie pasuje do calosci ;/ O ile ludek przejdzie jeszcze to pianka zupelnie mi sie nie podoba. Nie mniej jednak to w dobrym graniu nie przeszkadza a to sie powinno liczyc przedewszystkim.

Pozdrawiam.

Skomentuj

e ja tez wpadne do mikiego posluchac jak gra :P

a gdzie kupiles fornir i za ile?

Skomentuj

aryan, fornir można dostac w Whitestoku o ile dobrz pamiętam przy ulicy Ukośnej troche trudno trafić ale... Jedn minus że mają tam tylko takie wąskie kawałki i fornir trzeba parowa w wszelaki sposob, ale ceny całkiem niezłe nawet lepsze niz na allegro.

mIKI fornir na subie również przyciemniałeś oliwka?? i jakiego lakieru użyłeś??

Skomentuj

bardzo ładny tylko brzydko wygląda ta pianka

Skomentuj

Widze że kolejny zadowolony uzytkownik BSW wykonczenie wporządalu, nic dodac nic ujac, tak trzymac

Skomentuj

aryan, ŁukaszN, bylem niedawno i babka - ta co byla wtedy gowno sie zna... niechciacy wycianlela mi jakis TEK taki ze 30cm szerokosci;]
                    takero, moze bardziej rozwin ta mysl
                    - to jeśli chodzi o opinię :)
                    trafo 350W 40v. tak ludze mam janka od Takero;]]
                    ŁukaszN, wieczorkiem dam lepsze zdjecia bo te sa kulawe i wzmaka tez pokarze. co do oliwy to nie dawalem. sam matowy lakier.
                    aryan, za fornir placilem 20pln/metr tu wyszlo ok 30pln (duzo odpadow) no i zapraszam:]
                    zguba, takero, mam zamiar zajac sie paianka bo tez mnie wkurza;p screws, front poki co jeszcez nie jest w 100% wypieszczony, bedzie przetarty jescze raz i ladnie polakierowany;] - a czemu taki? nie wiem tak mi sie przysnilo;]

niebawem dodam co tzreba i czekam na dalsze wypowiedzi i komentarze

Skomentuj

Naprawde super :) tylko dałbym ofornirowany front (kwestia gustu) pozdrawiam

Skomentuj

Ciekawa koncepcja. Bardzo ladne uslojenie forniru - warto wykorzystac i moze jednak politurke strzelic? Myslales o tym czy starcza juz taki efekt?

Skomentuj

Nosz kurde blat!Pikne i tyle!No.

Skomentuj

Bardzo ładny fornir,jedyne co to ten front mi niepasuje.
                            pianke zamalowac albo zakryc jakos. ludzik niech zostanie.

Skomentuj

No ładnie:) mi sie podoba:)
                              Kurde swoja droga ciekawe czemu taka kaszaniasta pianke do niego dali... taki glosnik oszpecili:P

Skomentuj

Nowe fotki!!;]

Skomentuj

łanderful.

Skomentuj

Ładny sub. Bardzo mądre wzmak w osobnej budzie, moja ocena 5-/6 a wzmak 6/6

Skomentuj

Super :-)

Skomentuj

Witam
                                        Bardzo ładnie ci wyszło , MIKI gdzie kupiłeś MDF ?
                                        Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X