Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podłogówki mIKI'ego. tc20 + 2xXW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

podłogówki mIKI'ego. tc20 + 2xXW

konkrety:
    podlogowki 2way oparte o najtansza vifke tc20 i tesle xw1654.
    Wysoki wzbudza wiele kontrowersji... jak dla mnie gra poprawnie. nic wiecej do tych tesli nie trzeba. bardzo czysto bez piachu.
    niskosrednio to tesla XW1654 4ohm co daje nam imp. koncowa 8ohm. Tesla jak tesla kuleje na srednice, ale uwazam ze wielkiej tragedii nie ma, mysle ze jest nawet lepiej niz w ARN150. basik jest calkiem konkretny i w muzyce nie ma potrzeby wspierania ich subem. dosyc dynamicznie, muzykalne. najlepiej graja w pomieszczeniach okolo 30mkw.

Co do aplikacji to 30L strojone na 45Hz. Zejscie jest naprawde wystarczajace,a impuls i wytrzymalosc mocowa sa rowniez na dobrym poziomie.
    buda to 19mm mdf, w srodku wzmocnienia poprzeczna scianka z otworami. frontowa sciana przykrecona dodatkowo na listwach. pod kazdym glosniczkiem frez. Wysokosc to 114cm. te wystajace cos na gorze mialo wygladac inaczej, niestety przez moja nieuwage bylo za pozno na dzialania i musialem zrobic tak jak jest. nie chcialo mi sie tez obcinac tego bo moze i ma swoj urok

Wykonczenie to fornir z ochecha amerykanskiego i 3 warstwy matowego lakieru do parkietow. Front to czarny skaj + aluminiowe plaskowniczki (dla bajeru, ktory mam nadzieje przyda mi sie przy checi pozbycia sie tego;p)

Ogolnie jestem zadowolony z konstrukcji. Graja w pokoju ok 12mkw razem z BSW124II i idzie im to calkiem niezle. potrafia zagrac tez naprawde glosno;p

btw. kolumny chce sprzedac, mam je juz prawie rok ale dopiero zabralem sie za wykonczenie. teraz czas na wyzsza klase. no i chyba cos mniejszego.

aha niestety nie moge znalesc schematu zwrotki, jesli komus zalezy na tym to postaram sie cos zdzialac.

CENNIK.
    Vifa 120
    XW 160
    zwrotka 120
    br 12
    MDF 70
    kable 10
    terminale 24
    aluminium 20
    skaj 20
    fornir 60
    wkrety 10
    keleje 30
    lakier 20
    przesylki 20
    razem ok 800zl/para
    pozdrawiam.

Fajnie się prezentują. Czekam na opis

Skomentuj

A po co to u góry takie wystające? To bedzie/ma jakis walor urzytkowy czy moze był to zamysł wizualny?

Skomentuj

Front to prawdopodobnie skóra/skaja... ładnie położona, ogólnie bardzo ładne podłogówki.
        Daj zwrotke bo żem ciekaw ;]

PS. te górne brzegi bardziej pasują niż te metalowe listwy które mogł byś pomalować (taka sugestia)

Skomentuj

maxadila czytać nieumiesz MIKi napisał że to na tesli XW

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
            maxadila czytać nieumiesz MIKi napisał że to na tesli XW
            no wielkie sorrki o wszechmogacy... mój błąd, czytać mnie nauczyli w końcu inżyniera mam;]
            Ale przeoczyć czegoś wyuczyć nie umieli :P
            Poza tym kto to jest użytkownik "maxadila" bo ja nie znaju

Skomentuj

mIKI, napisz jak montowałes przednią sciane, bo widze tam jakies specjalne wzmocnienia. No i to wykończenie płaskownikami mnie urzekło :)

Skomentuj

Wysokie jakies takie
                Ale ogolnie pod względem wizualnym prezentuja sie bardzo dobrze:)
                Czekamy na opis:)

Skomentuj

uuu mIKI można powiedziec Big Tower takie wysokie chudziutkie i smukłe :]. Dawaj ten opis bo nie chcem wyprzedzać go zbędna ilościa pytan

Te wystajacy tylko dał bym u dołu zeby za nóżki robiło

Skomentuj

Napisz coś o zwrotnicy. I mam pytanie dlaczego akurat XW a nie któraś z wersji ARN 188 ?? (troche większe lepiej by się może prezentowały...+troche niższe zejscie, ale mniejszy SPL:/)

Skomentuj

Pomyliłem się w nazwie:P Sorka zły dzien mam.

Skomentuj

A po co to u góry takie wystające? To bedzie/ma jakis walor urzytkowy czy moze był to zamysł wizualny?
                        właśnie :)
                        ogólnie wygląd jak i jakość wykonania oceniam wysoko, ale niestety widać braki w opisie :P
                        np brak cennika :P

Skomentuj

nie widzi mi sie te odstajace u gory i te metalowe listwy ale za to bardzo podoba mi sie fornir i skaj na przodzie :)))
                          pozdrawiam

Skomentuj

maly update

Skomentuj

ładnie i bardzo dokładnie zrobione kolumny tylko troszke za wysokie ;p

Skomentuj

wysokosc nie jest przypadkowa, zalezalo mi aby wysokotonowiec byl mniej wiecej na wysokosci glowy jak siedze na fotelu.

Skomentuj

No to teraz na mnie kolej. Widze ze zastosowales skaj. Ladnie sie zgrywaz fornirem i te bananowe wtyki.Calosc wyglada Hi-end. Nie mam sie czego doczepic 6/6 Trzymaj sie skaj rzadzi :)

Skomentuj

mi tez sie podoba

Skomentuj

Jednym słowem PIKĘKNE!

Skomentuj

Mi sie bardzo podobaja, szczególnie ta skóra na froncie i wysokosc lubie kolumny wysokie i smukłe

Ogólnie tak jak reszta pisze wykonanie i wygląd na wysokim poziomie :]

Sam bym sklepał sobie takie ale narazie kasy nie mam, weszuytsko poszło na sprzedt do mixowania :/ i musze jchac na głosnikach z kompa :[

Skomentuj

Czaruję...
                                        X