Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podłogówki mIKI'ego. tc20 + 2xXW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spoko kolumienki. To jest skaj z allegro? Moglbys dac namiar na terminal? Jestem w trakcie robienia swoich kolumn, ale kupilem paskudny skaj u tapicera i stoje z robota :/

Skomentuj

W jaki sposob zrobiles podfrezowanie??

Skomentuj

Zamieszczone przez tabaluszek
        W jaki sposob zrobiles podfrezowanie??
        Frezarką górnowrzecionową - 1 obrazek u góry po lewej stronie

Skomentuj

oki myslałem ze jakims domowym sposobem

Skomentuj

Bardzo ładne,naprawde.Tylko te "rogi" na górze.No i xw średnica nie zadziwia.No ale ten typ tak ma.Gratulacje!

Skomentuj

hey!! mozesz poszukac tego schematu zwroty i podeslac mi go?? kolumny mi sie bardzo spodobaly, robie takie pozdro i czekam na odzew. albo zamiesc tutaj albo wyslij na wasik1989@tenbit.pl pozdro z gory dzieki

Skomentuj

mIKI ja mam pytanie: chciałbymn wykonczyc mego suba w 2 odsłonie właśnie skajem, ale sie zastanawiam jak go przymocowac. Moglbys powiedziec jak to zrobiłeś?? zgory dzięki:)

Skomentuj

henkel moment i jazda; posmarowalem tylko deche grobsza warstwa i nie czekalem az mocno przyschnie, tylko praktycznie od razu kleilem skaj, material musial nasaczyc sie troche klejem.

Skomentuj

dobra dzieki mIKI:) na pewno sie przyda przy robieniu suba i monitorków na tył.. a i czy dawałes pod to gąbke jakąs??

Skomentuj

Hej
                      niezla konstrukcja
                      mam pytanie ,jak nisko schodza te kolumny?
                      Pozdrawiam

Skomentuj

Fajne! Co d otej góry t omożna by tam zwrotkę umieścić i obudować plexą albo coś takiego bo trochę to dziwnie wygląda, ale ogólnie ok!

Skomentuj

jesli chodzi o mnie to podoba mi sie ten przód obudowy fajnie wygląda aluminium i ta skaja oraz freaz, ps frezy mozna zrobic domowym sposobem frezarką normalnie na 220 v w domu mozna takie cos zrobic spoko :) nie wiem jak to sie nazywa dokładnie:P nie podoba mi sie tylko ta góra obudowy (te odstające boki) reszta robi wrazenie.dobra robota miki

Skomentuj

DLa mnie bomba +10/10

Skomentuj

Zamieszczone przez AnakinSkyWalker
                              frezy mozna zrobic domowym sposobem frezarką normalnie na 220 v w domu mozna takie cos zrobic spoko :) nie wiem jak to sie nazywa dokładnie:P
                              ;/ te forum spada na psy chyba :), to sie nazywa frezarka jak juz sam pisales :)

[ Dodano: 2006-09-29, 00:31 ]
                              no i juz od paru lat 230V :)

Skomentuj

Wspaniale wyglądają Człowieku, naprawdę super :) 6-tka za wykończenie.
                                Ciekawe jak wygląda charakterystyka takiego nisko-średniotonowca.

Skomentuj

głośniczki wypasik wyglądają... ciekawe jak tam jakość dźwięku... poważnie sie zmieściłeś w 800 zł...??

Skomentuj

tak kosztowaly mnie 800pln + wiele godzin pracy. robilem to dla siebie i staralem sie bardzo bardzo mocno:) wszystko robione na 120%
                                    jak ktos jest chetny postaram sie wygrzebac jakies chaki.
                                    tesla XW gra calkiem znosnie. to taki wiekszy ARN150. fajny basik, dobra kontrola i dynamika, polecam jak na budrzetowe kolumny.
                                    mysle ze gdybym robil na maxa po kosztach byloby taniej ale robilem dla siebie:)
                                    teraz sa sprzedane, powiem szczerze ze troche bylo mi zal... ale coz, beda nastepne konstrukcje

Skomentuj

Nie wiem czemu zdobyłem się na krytykę, bo z DIY to ja nie taki gieroj, ale cóż =)

Wygląd mnie z lekka razi, terminal wygląda troche jak wentyle od Jelcza, konstrukcja jest jakaś taka taka wysoka ostro, i podzielam zdanie kolegi - też nie wiem po co te te u góry :)
                                      Co gust to gust =)

Z kolei założę się, że gra wyśmienicie

Skomentuj

Witam

Słowem wstępu chciałbym powiedzieć że teraz ja posiadam te kolumny. Kupiłem je dzisiaj wraz z soobem każdy mi te kolumny polecał i mnie się także bardzo podobały. Więc odpakowuje je cały uradowany i podekscytowany i co pierwsze mnie zdenerwowało to to że kolumna podczas transportu została pożądanie obita (wystający wierzchołek z jednej strony) ale jak się okazało przesyłka była ubezpieczona i nic nie dało się zrobić bo przesyłka w/g firmy kurierskiej została źle zapakowana (ja tak nie uważam ale to ich widzimisie i nic nie udało mi się odzyskać). Ale jeśli chodzi o brzmienie to podłączyłem na razie wzmacniacz kumpla Technics New Class A 2x100 W dokładnie nie wiem jaki model i włączam coraz głośniej aż zaczynają niemiło buczeć, chciałem sprawdzić bass a więc włączam utworek do bass testu i niestety ale kolumny strasznie trzeszczały przy niskim zejściu bassu, więc myślałem że wynagrodzę sobie to soobem wielce ucieszony przy dużej pomocy mIKI-ego kupiłem wszystko co było potrzebne do podłączenia wszystkiego. Włączam wzmacniacz i sooba a jak się tu okazuje wzmacniacz nie działa :/ muszę przyznać że po bardzo dokładnych oględzinach późnym wieczorem okazało się że wzmacniacz robiony do sooba jest dosyć "ciężko" polutowany (przepraszam mIKI ale nie wygląda to najlepiej po oględzinach moich i paru znajomych) niektóre kable się tak stykają że powinno nastąpić zwarcie. Kabel idący do przed wzmacniacza po prostu odpadł po lekkim ruszeniu a lut do ścieżki na nim w ogóle się nie trzymał ogólnie wszystko jest zrobione bardzo solidnie nawet zbyt solidnie :-) lecz luty są naprawde słabo wykonane co mi się wydaje najważniejszą rzeczą w tworzeniu wzmacniacza. Przy jak zwykle dużej pomocy mIKI-ego udało nam się obejść przedzmacniacz i soob teraz działa ale bez regulacji głośności na wzmacniaczu. Jak widać nie znam się za bardzo na diy ale wiem co jest źle zrobione a co nie. Teraz te kolumny mam już od ponad pół roku i stwierdzam takie o to fakty. Kolumny po tak długiej eksploatacji działały do dziś dopóki nie włączyłem sobie utworku od 20 kHz do 20 kHz i wysokotonowki poszły z dymem żeby nie bluźnić. Oddałem wzmacniacz do naprawy i jak się okazało to przed wzmacniacz jest okropnie zrobiony z tego co mi mówił facet. Pokazując na oscyloskopie zachowanie wzmaka nie byłem zadowolony. Mój znajomy który się podjoł naprawy powiedział że wszystkie luty musiał od nowa robić a co do bezpieczeństwa i norm BHP ten wzmacniacz łamie wszystkie reguły. Wzmacniacz oczywiście przy 4 Ohm ma moc wyjściową 400 W a przy 8 Ohm 200W lecz trafo może obsłużyć tylko dla 2x60W. No ale jeśli mam oceniać ten zestaw to powiem tak:

Wykonawstwo stolarskie oklejenie itd. 6/6
                                        Lutowanie 2/6
                                        Jakość cena 5/6 (jak na diy)
                                        Wygląd 6/6
                                        Jakość dźwięku 6/6
                                        Głośność 4/6

Ogólna ocena: 4,8 / 6

Nie jest źle ale mogło by być lepiej. Chodzi o to że po prostu to wzmacniacz do sooba nie jest najlepszej jakości.

I teraz mam takie pytanko do was wie ktoś może gdzie da się kupić Vify t20 ?? A jeśli nie to jaki inny dobry zamiennik by był ?? Do 250 zł za 2 wysokotonowce.

I jeszcze do tego fotki:

Skomentuj

O f morte!! Ale ktoś je zgnoił :/ I widzę że nieźle się oberwało wykonawy :-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X