Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
podłogówki mIKI'ego. tc20 + 2xXW
Collapse
X
-
hmmm no to piszemy:
imho paczka byla zapakowana naprawde zetelnie i w sposob ktory zapewnial bezpieczenstwo w normalnych warunkach. wyraznie widac ze uszkodzenie bylo spowodowane frejerstwem kupiera.
paczka byla UBEZPIECZONA! gdzy kurier ja odbieral nie widzial przeciwskazan i przyjal oplate za ubezpieczenie... niestety po 2 stronie juz go nie uznano... dziwne. po kilku telefonach okazalo sie ze spoko, przyszedl nawet pan ogladac ale juz nie bylo opakowania wiec mozna bylo naskoczycniestety...
Wzmak do suba:
jak to trafoZamieszczone przez ZapiUsWzmacniacz oczywiście przy 4 Ohm ma moc wyjściową 400 W a przy 8 Ohm 200W lecz trafo może obsłużyć tylko dla 2x60W. No ale jeśli mam oceniać ten zestaw to powiem tak
luty... z tego co doszlismy poprostu podczas transportu (widocznie niezle telepaki tym) odpadl jeden lut ktorym przylaczona byla masa do preampa...
a co do reszty lutow nie moge sie przyczepic i zgodzic... BTW nie ja bylem ich autorem lecz jedna z bardziesz szanowanych osob na forum z naprawde duza wiedza i doswiadczeniem. (w reszta w poscie o subie jest to napisane;p)
nie wiem jak udalo ci sie spalic te vifki, az boje sie pomyslec jai z ciebie kat:P hehe
jednak jesli graly bez problemu pol roku nie jest to rowniez moja wina...
Skomentuj
-
Większość z was widziała na fotkach moje „Potworki”. Jak je sprzedawałem to pierwsza wersja zapakowania wyglądała następująco: na kolumny folia, następnie styropian spód góra i dół 5cm boki i tył 2cm. Całość w folie bąbelkową. Przyjechał szanowny pan z DHL i mówi że niestety wg niego te kolumny całe nie dojadą(u nich podczas segregowania rzucają paczkami). Proponuje opakować w karton. Opakowałem dodatkowo w karton grubości 5-10mm taki od pakowania mebli. Wysłałem paczką z napisem UWAGA!! +10zł Napisze że jedna kolumna ważyła 47kg. Kolumny doszły całe i zdrowe. Ale wg mnie to tylko zasługa takiego zapakowania pancernego.
Więc panowie Mówię wam PAKOWAĆ PANCERNIE!!!
Skomentuj
-
hm jeden piisz 47kg/ szt. drugi 30kg/sz, to jeszcze sie pochwalcie ile was ta przesylka wyniosla? ostatnio znajomy wysylal felgi aluminiowe (calosc ok 50KG) i zaplacic 112zł, i to najtanszym kurierem jakim znalazl, w DHL chcieli 170 prawie, to co wy kurna po 300zł za transport placiliscie?
Skomentuj
-
W takim razie ta paczka nie była zapakowana Pancernie ponieważ nie było w ogóle styropianu tylko papier. Widzę że nie możemy rozmawiać już normalnie mIKI frajerstwem jest to że jak powiedziałem Ci że złożymy się po połowie za naprawę kolumn i mówiąc Ci że naprawa będzie kosztować 100 zł i żebyś chociaż dołożył się 50 zł to już nagle zniknąłeś i nie odpowiadałeś na telefony ani na smsy a chociaż mogłeś wysłać mi te kable i gałkę do wzmaka którą obiecałeś wysłać a wystarczyło powiedzieć SPIER***** a nie zachować się w taki sposób jak (przykro mi użyć tego słowa) tchórz. A czego tu nie rozumieć związanego z trafo ?? Jeśli został użyty zbyt mały transformator to czemu się tu dziwić ?? Po podłączeniu zwykłych żaróweczek o wspólnej mocy 60W radiator tak się szybko nagrzewał że raczej nie wytrzymałby więcej niż 2 minuty.
Skomentuj
-
kilka wartst kartonu...
mowilem ze przez jakis czas mialem problem z telefonem, juz od miesiaca moze mam nowy i zadnego smsa czy telefonu nie widzialem od ciebie... no i na gg jestem czesto nie zapadlem sie pod ziemie...
co do kosztow mielismy sie dogadac pozniej, po swietach... a juz mamy polowe lutego....
pomijm juz fakt ze za naprawe wydales/chcesz wydac 100pln gdzie nie jest to tyle warte i jawnie robi cie ktos w jajko.... ale to twoja sprawa jesli tak pogrywasz.
ile godzin przegadalem z toba i przez telefon i przesz gg, a teraz wystakujesz z takimi takstami? chlopie...
Zamieszczone przez ZapiUsA czego tu nie rozumieć związanego z trafo ?? Jeśli został użyty zbyt mały transformator to czemu się tu dziwić ?? Po podłączeniu zwykłych żaróweczek o wspólnej mocy 60W radiator tak się szybko nagrzewał że raczej nie wytrzymałby więcej niż 2 minuty.
mimo wszystko nadal nie rozumiem o co ci z tym trafem chodzi...
przeciez ten sprzet robilem SOBIE, nie na handel wszystko zrobione bylo na tip top.
tyle z mojej strony.
temat przypomina mi sprawe z Takerobardzo...
moze teraz taka moda...
Skomentuj
-
No cóż szkoda bardzo że nie możemy się dogadać ale wysyłałem już parę esów i pisałem na gg lub dzwoniłem już wtedy kiedy podobno miałeś dobry telefon. A jeśli chodzi o głupotę to raczej nie wierzę w to że ktoś mi nagadał głupot. Oscyloskop oraz doświadczenie człowieka który sam tworzy wzmacniacze od podstaw i ma doświadczenie prawie 30 lat doświadczenia w swoim zawodzie. Sam stworzył mi schematy filtra oraz całego wzmacniacza mimo iż nie są one dostępne nigdzie. Ale w każdym razie test z żarówkami pokazał mi że nie wykorzystuje on w pełni swoich mocy bo inaczej się przepali.
Skomentuj
-
ZapiUs, tak tak , 350va trafo do wzmaka 2 x 60w...
Ehhh, przypominają mi się czasy gdy do 2 x tda kupowało się trafo 250va
A byli tacy co więcej dawali...
Normalnie się łezka w oku kręci ;]
ZapiUs, jak ten "znajomy elektronik" miał takie super doświadczenie i oprzyrządowanie to czemu mocy nie zmierzył ?
No i pozatym napewno nie wiedział że te trany spokojnie pracują przy temperaturach rzędu 80 - 100 stopni, a do takiej było napewno bardzo daleko...
Wiem to bardzo dobrze bo sam miałem TEN wzmacniacz - nie taki, ale konkretnie TEN który masz, potem miał go mIKI i przez ten długi czas nikt nie mial z nim problemów...
Ciekawe... Gdyby coś było z nim nie tak myślę że przez rok mIKI wspomniałby o tym na forum choćby po to aby rozwiązać problem... To chyba oczywiste, prawda ?
Chyba to objawy jakieś manni prześladowczej - specjalnie źle zapakował kolumny, uszkodził wzmacniacz tak aby się "przepalił" przez przegrzanie, przez rok specjalnie miał za małe trafo i uszkodzony filtr no i złe luty tylko po to żeby Ci to wcisnąć...
Bo widze że tak to włąśnie rozumiesz.
Imho sprawa jest prosta - swoją niekompetencje przy odbiorze paczki przelewasz w postaci swoich żalów i oskarżeń na mIKIego...
Pozatym po co piszesz o tym na forum ? Jaki masz w tym cel ?
Skomentuj
-
ZapiUs, jak ten "znajomy elektronik" miał takie super doświadczenie i oprzyrządowanie to czemu mocy nie zmierzył ?
Imho sprawa jest prosta - swoją niekompetencje przy odbiorze paczki przelewasz w postaci swoich żalów i oskarżeń na mIKIego...
Pozatym po co piszesz o tym na forum ? Jaki masz w tym cel ?
A teraz chciałbym zakończyć tą "kłutnie" z mIKIM i dowiedzieć się co zamiast Vifek t20stek mogę do tych kolumn wstawić.
A co do pytania jak spaliłem głośniki tutaj jest utwór przez, który się spaliły.
RADZĘ UWAŻAĆ Z TYM UTWOREM I NIE ODPOWIADAM ZA EWENTUALNE SZKODY JAKIE MOŻE WYRZĄDZIĆ.
Skomentuj
-
bez zmian w zwrotnicy nie bardzo da sie wymienic na cos innego... poszukaj tych vifek nie sa strasznie drogie. no i otwory beda pasowac bo sa troche nietypowe. widze wlasnie ze nie ma juz sklepu gdzie je kupowalem.
no i jeszcze jedno... wzmacnacz taki jak dostales ma naprawde 300w i nie obwaiaj sie o nic. taka moc ma i do takiej zostal zaorojektowany, to ze radiator sie grzeje jest jak najbardziej poprawne. jesli sie boisz dodaj jakis wentylwtor maly i bedziesz spokojny.
hmm wzmak janka jest uwazany za jeden z nalpeszych do tego typu zadan.
Skomentuj
Skomentuj