Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podłogówki mIKI'ego. tc20 + 2xXW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zdjęcie przed wzmacniacza jakie dodałem już jest po przeróbkach a o to stare zdjęcie

Jest jeszcze parę niedociągnięć o których już nie będę wspominał bo to co najważniejsze to już powiedziałem.

Skomentuj

hmmm no to piszemy:
      imho paczka byla zapakowana naprawde zetelnie i w sposob ktory zapewnial bezpieczenstwo w normalnych warunkach. wyraznie widac ze uszkodzenie bylo spowodowane frejerstwem kupiera.
      paczka byla UBEZPIECZONA! gdzy kurier ja odbieral nie widzial przeciwskazan i przyjal oplate za ubezpieczenie... niestety po 2 stronie juz go nie uznano... dziwne. po kilku telefonach okazalo sie ze spoko, przyszedl nawet pan ogladac ale juz nie bylo opakowania wiec mozna bylo naskoczyc niestety...
      Wzmak do suba:
      jak to trafo
      Zamieszczone przez ZapiUs
      Wzmacniacz oczywiście przy 4 Ohm ma moc wyjściową 400 W a przy 8 Ohm 200W lecz trafo może obsłużyć tylko dla 2x60W. No ale jeśli mam oceniać ten zestaw to powiem tak
      tego nie rozumiem... wzmak jest pod glosnik 4ohm i przy tym opbciazeniu powinien oddawac moc ok 300W i taka oddaje... heh:)
      luty... z tego co doszlismy poprostu podczas transportu (widocznie niezle telepaki tym) odpadl jeden lut ktorym przylaczona byla masa do preampa...
      a co do reszty lutow nie moge sie przyczepic i zgodzic... BTW nie ja bylem ich autorem lecz jedna z bardziesz szanowanych osob na forum z naprawde duza wiedza i doswiadczeniem. (w reszta w poscie o subie jest to napisane;p)
      nie wiem jak udalo ci sie spalic te vifki, az boje sie pomyslec jai z ciebie kat:P hehe
      jednak jesli graly bez problemu pol roku nie jest to rowniez moja wina...

Skomentuj

Większość z was widziała na fotkach moje „Potworki”. Jak je sprzedawałem to pierwsza wersja zapakowania wyglądała następująco: na kolumny folia, następnie styropian spód góra i dół 5cm boki i tył 2cm. Całość w folie bąbelkową. Przyjechał szanowny pan z DHL i mówi że niestety wg niego te kolumny całe nie dojadą(u nich podczas segregowania rzucają paczkami). Proponuje opakować w karton. Opakowałem dodatkowo w karton grubości 5-10mm taki od pakowania mebli. Wysłałem paczką z napisem UWAGA!! +10zł Napisze że jedna kolumna ważyła 47kg. Kolumny doszły całe i zdrowe. Ale wg mnie to tylko zasługa takiego zapakowania pancernego.

Więc panowie Mówię wam PAKOWAĆ PANCERNIE!!!

Skomentuj

heh z tego co pamietam placilem za niesortowalna pake

Skomentuj

ja wysylalem kolumny 30 kg/szt oklejone kasetonami czyli jakies 0.5 cm styropian i normalny karton, 0 uszkodzen.kurier dhl.
            (pomijam to ze jak odpakowywal to nozem przejechal po lakierze...kurier.)

Skomentuj

hm jeden piisz 47kg/ szt. drugi 30kg/sz, to jeszcze sie pochwalcie ile was ta przesylka wyniosla? ostatnio znajomy wysylal felgi aluminiowe (calosc ok 50KG) i zaplacic 112zł, i to najtanszym kurierem jakim znalazl, w DHL chcieli 170 prawie, to co wy kurna po 300zł za transport placiliscie?

Skomentuj

W takim razie ta paczka nie była zapakowana Pancernie ponieważ nie było w ogóle styropianu tylko papier. Widzę że nie możemy rozmawiać już normalnie mIKI frajerstwem jest to że jak powiedziałem Ci że złożymy się po połowie za naprawę kolumn i mówiąc Ci że naprawa będzie kosztować 100 zł i żebyś chociaż dołożył się 50 zł to już nagle zniknąłeś i nie odpowiadałeś na telefony ani na smsy a chociaż mogłeś wysłać mi te kable i gałkę do wzmaka którą obiecałeś wysłać a wystarczyło powiedzieć SPIER***** a nie zachować się w taki sposób jak (przykro mi użyć tego słowa) tchórz. A czego tu nie rozumieć związanego z trafo ?? Jeśli został użyty zbyt mały transformator to czemu się tu dziwić ?? Po podłączeniu zwykłych żaróweczek o wspólnej mocy 60W radiator tak się szybko nagrzewał że raczej nie wytrzymałby więcej niż 2 minuty.

Skomentuj

kilka wartst kartonu...
                  mowilem ze przez jakis czas mialem problem z telefonem, juz od miesiaca moze mam nowy i zadnego smsa czy telefonu nie widzialem od ciebie... no i na gg jestem czesto nie zapadlem sie pod ziemie...
                  co do kosztow mielismy sie dogadac pozniej, po swietach... a juz mamy polowe lutego....
                  pomijm juz fakt ze za naprawe wydales/chcesz wydac 100pln gdzie nie jest to tyle warte i jawnie robi cie ktos w jajko.... ale to twoja sprawa jesli tak pogrywasz.
                  ile godzin przegadalem z toba i przez telefon i przesz gg, a teraz wystakujesz z takimi takstami? chlopie...
                  Zamieszczone przez ZapiUs
                  A czego tu nie rozumieć związanego z trafo ?? Jeśli został użyty zbyt mały transformator to czemu się tu dziwić ?? Po podłączeniu zwykłych żaróweczek o wspólnej mocy 60W radiator tak się szybko nagrzewał że raczej nie wytrzymałby więcej niż 2 minuty.
                  nichuja nie rozumiem, trafo osobiscie kupilem w TORALU, ma moc 300 czy 350VA (nie pamietam juz) i co z moca trafa ma wspolnego ilosc oddowanego ciepla na radiatorze? to wzmak 'janka' do bipolarnych tranach on jest przystosowany do wyzszych temperatur....
                  mimo wszystko nadal nie rozumiem o co ci z tym trafem chodzi...
                  przeciez ten sprzet robilem SOBIE, nie na handel wszystko zrobione bylo na tip top.
                  tyle z mojej strony.
                  temat przypomina mi sprawe z Takero bardzo...
                  moze teraz taka moda...

Skomentuj

ZapiUs, głupoty gadasz o tym trafie - kto Ci to powiedział ??

Co do pakowania i ubezpieczenia - to jak z pocztą polską - albo domagasz się komisyjnego otworzenia paczki, albo mówisz żęby kurier poczekał i zobaczył jak będziesz rozpakowywal.
                    Wtedy nie ma problemów z ubezpieczeniem...

Skomentuj

No cóż szkoda bardzo że nie możemy się dogadać ale wysyłałem już parę esów i pisałem na gg lub dzwoniłem już wtedy kiedy podobno miałeś dobry telefon. A jeśli chodzi o głupotę to raczej nie wierzę w to że ktoś mi nagadał głupot. Oscyloskop oraz doświadczenie człowieka który sam tworzy wzmacniacze od podstaw i ma doświadczenie prawie 30 lat doświadczenia w swoim zawodzie. Sam stworzył mi schematy filtra oraz całego wzmacniacza mimo iż nie są one dostępne nigdzie. Ale w każdym razie test z żarówkami pokazał mi że nie wykorzystuje on w pełni swoich mocy bo inaczej się przepali.

Skomentuj

ZapiUs, tak tak , 350va trafo do wzmaka 2 x 60w...
                        Ehhh, przypominają mi się czasy gdy do 2 x tda kupowało się trafo 250va
                        A byli tacy co więcej dawali...
                        Normalnie się łezka w oku kręci ;]
                        ZapiUs, jak ten "znajomy elektronik" miał takie super doświadczenie i oprzyrządowanie to czemu mocy nie zmierzył ?
                        No i pozatym napewno nie wiedział że te trany spokojnie pracują przy temperaturach rzędu 80 - 100 stopni, a do takiej było napewno bardzo daleko...
                        Wiem to bardzo dobrze bo sam miałem TEN wzmacniacz - nie taki, ale konkretnie TEN który masz, potem miał go mIKI i przez ten długi czas nikt nie mial z nim problemów...
                        Ciekawe... Gdyby coś było z nim nie tak myślę że przez rok mIKI wspomniałby o tym na forum choćby po to aby rozwiązać problem... To chyba oczywiste, prawda ?
                        Chyba to objawy jakieś manni prześladowczej - specjalnie źle zapakował kolumny, uszkodził wzmacniacz tak aby się "przepalił" przez przegrzanie, przez rok specjalnie miał za małe trafo i uszkodzony filtr no i złe luty tylko po to żeby Ci to wcisnąć...
                        Bo widze że tak to włąśnie rozumiesz.
                        Imho sprawa jest prosta - swoją niekompetencje przy odbiorze paczki przelewasz w postaci swoich żalów i oskarżeń na mIKIego...
                        Pozatym po co piszesz o tym na forum ? Jaki masz w tym cel ?

Skomentuj

Greg, ja wysyłałem 2x 30 kg + 5 kg (podlogowki + holton ;]) w 3ech osobnych paczkach,i zapłaciłem 90 zł za pobraniem.

Skomentuj

Ja kiedyś pakowałem w gruby styropian, kolumny w folii, jeszcze kupa innych zabezpieczeń, a i tak podobno narożnik się trochę zniszczył. Musieliście mieć farta zibi i Tasior :)

Skomentuj

ZapiUs, jak ten "znajomy elektronik" miał takie super doświadczenie i oprzyrządowanie to czemu mocy nie zmierzył ?
                              Moc została zmierzona o czym pisałem wcześniej, i jest wyższa nawet od tej którą podawał mIKI lecz powiedział mi że wzmacniacz nie wykorzysta w pełni swej mocy bo inaczej się przegrzeje.

Imho sprawa jest prosta - swoją niekompetencje przy odbiorze paczki przelewasz w postaci swoich żalów i oskarżeń na mIKIego...
                              Oczywiście tak nie jest, sam rozmawiałem z mIKIM w tej sprawie i powiedział że głupotą by było trzymanie samych pudeł w domu a sam nie pomyślał o tym aby je odpakować je przy kurierze.

Pozatym po co piszesz o tym na forum ? Jaki masz w tym cel ?
                              Wcześniej napisałem swoją ocenę na temat tego zestawu nie wrzucając w żaden sposób na mIKIEGO lecz on nie był w stosunku do mnie tak miły. Po drugie chciałbym napisać bardziej o wadach tego sprzętu niż o całej tej "sytuacji". Chciałbym po prostu oznajmić iż kolumny i sam soobwofer są naprawde wysokiej klasy jak za tą cenę lecz uważam iż wzmacniacz projektu Janka powinien zostać troszkę poprawiony i tyle.

A teraz chciałbym zakończyć tą "kłutnie" z mIKIM i dowiedzieć się co zamiast Vifek t20stek mogę do tych kolumn wstawić.

A co do pytania jak spaliłem głośniki tutaj jest utwór przez, który się spaliły.

RADZĘ UWAŻAĆ Z TYM UTWOREM I NIE ODPOWIADAM ZA EWENTUALNE SZKODY JAKIE MOŻE WYRZĄDZIĆ.

Skomentuj

bez zmian w zwrotnicy nie bardzo da sie wymienic na cos innego... poszukaj tych vifek nie sa strasznie drogie. no i otwory beda pasowac bo sa troche nietypowe. widze wlasnie ze nie ma juz sklepu gdzie je kupowalem.
                                no i jeszcze jedno... wzmacnacz taki jak dostales ma naprawde 300w i nie obwaiaj sie o nic. taka moc ma i do takiej zostal zaorojektowany, to ze radiator sie grzeje jest jak najbardziej poprawne. jesli sie boisz dodaj jakis wentylwtor maly i bedziesz spokojny.
                                hmm wzmak janka jest uwazany za jeden z nalpeszych do tego typu zadan.

Skomentuj

Podczas wyliczeń przy 4 omach wyszło że wzmacniacz ma moc 400W. Jeśli kogoś interesuje lub jeśli mogę wystawię schemat wzmacniacza oraz filtra. Może się to komuś przyda.

Skomentuj

Langusta
                                    nie miałem farta moje pakowanie było tak mocarne że uszkodzić mógł ktoś to jedynie specjalne.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X