Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MTM'y na ARNach i SC10N

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kondrax coś Ci chyba na oczy siadło, po co dwa razy ten sam link?

Skomentuj

Langusta,
      WItam!
      chciałbym prosic o wytłumaczenie jak sa podpiete głosniki do zwrotnicy. Iz ja nie mam zielonego pojecia co do zwrotnic i chciałbym dowiedziec sie czy kazdy głosnik jest podlaczony osobnym kablem do zwrotnicy czy tylko jeden idzie do jednego głosnika poniewac pan ma szeregowe łaczenie?
      Robie bardzo podobne kolumny do pana kolumn i chciałem jescze wiedziec jaka ma dł bas reflex i na jakiej wyskokosci!?

Skomentuj

grabki91, odwiedź brachu stronę główną,poczytaj arty na audiomanii...
        I po przygladaj się na schematy zwrotek w gotowcach,wsio widać.

Skomentuj

ze zwrotnicy idzie + do + na 1 glosniku, - z tego glosnika laczymy z + 2 glosnika a z tego - laczymy ze zwrotnica

Skomentuj

fajnie wyglądają, podoba mi sie , gratuluje

Skomentuj

Dzięki, nie sądziłem, że jeszcze ktoś to odgrzebie

Skomentuj

To ja jeszcze dodam ze mam cos podobnego,bo z arv i niedlugo okleje to machoniem

20l@ 40 hz i basu jest sporo,na imprezce nie zabraklo,a niebylo zadnych podbic.

Skomentuj

Tasior, pewnie też byłeś zaskoczony, co potrafią narobić 4 ARN-y :)

Skomentuj

co prawda to prawda :)
                    mialem juz kiedys arn 150 ale w 5l i tez bylo niezle,ale 4 juz robia sieke (jak na 10 cm membranke)

Skomentuj

Bardzo ladnie :) sam mam ARN150+SC10N i wiem jak to gra..

Skomentuj

Czy mógłbym prosić o zamieszczenie schematu lub linku do zwrotnicy użytej w tych kolumnach?

Skomentuj

Proszę bardzo: Warto usunąć cewkę dla SC10N, jest zbędna.
                          http://img206.imageshack.us/img206/8943/zwrotapv3.png

Skomentuj

Dzięki wielkie. Rozumiem, że chodzi o tą cewkę włączoną w szereg z kopułką?

Skomentuj

tak

Skomentuj

Powiedzcie mi szczerze czy warto zrobić właśnie taki zestaw jako swój pierwszy projekt, który będzie podłączony do amplitunera Pioneer VSX 409. Ma on po 80 W na fronty. Chce zrobić podłogowce i taki zestawik by mi najbardziej pasował. Myślicie że nie będzie mu brakowało niskich tonów? Bo o jakość wysokiego sie nie boje. SC10N każdy sobie chwali więc coś w tym musi być.

Macie może jakieś inne propozycje w podobnej cenie?

Skomentuj

smialo mozesz rozpoczynac budowe - ja mam podobne kolumny juz kilka lat i dopiero teraz bede je zmienial. o niskie tony niemartw sie :razz: bedziesz mile zaskoczony. jedynie kuleje troche srednica ale jezeli niemiales porownania to nie bedzie przeszkadzalo. 80W bedzie dla nich idealne

jak dla mnie w tej kategori cenowej sa bezkonkurencyjne :wink:

Skomentuj

ozeh, to są doskonałe kolumny na początek. Jak uruchomisz te 4 ARNy to będziesz zaskoczony Z orbity one ten bas chyba biorą. Braki w średnicy są odczuwalne tylko na początku, choć po usunięciu cewki nie są wcale uciążliwe, kolumny nabierają swojego charakteru.

Skomentuj

Wszystko juz jasne. Zrobie klona tych kolumn. Może zmienie ułożenie głośników i to wszystko. Mam nadzieje Langusta, że nie obrazisz się za pożyczenie tego pomysłu?
                                      Nie pozostaje mi nic innego jak zbierac pieniadze na przetworniki. 250 zl mnie to wyjdzie. Ale powoli bez pospiechu

Skomentuj

Jeszcze pytanie w jakim pokoju mają grać te kolumny. Bo ja kiedyś zrobiłem koledze podłogówki na jednym ARN i w pokoju poniżej 10 m kw. basu było aż za dużo.
                                        Mam jeszcze pytanie w sprawie cewki na ARNa, czy może być nawinięta drutem 0,7mm? Bo Części będę zamawiał razem z kopułkami w Greltonie a tam 1mH mają albo 0,7 albo 1,2 mm , ale za 1,2 chcą chyba 24zł.

Aha i co do tego amplitunera to radze popatrzeć na moc pobieraną z sieci.

Skomentuj

Ma to grać w 18 mkw.
                                          Liczy sieę bardziej ile amplituner daje na kanał a nie pobiera z sieci. Tak mi się wydaje.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X