Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Inne] Przewód zasilający dla "audiofila" ;)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Inne] Przewód zasilający dla "audiofila" ;)

Opis:
    Sieciówka do np. wzmacniacza.

Kabel:
    - 5 żyłowy
    - średnica zew. 18mm
    - Castorama - 45zł / 2m

Wtyczki:
    - Oyaide
    - allegro 149zł / 2szt. ( użytkownik allegro GoRaLLo )

Oplot:
    - ViaBlue 28zł / 2m.

Na oplot trzeba brać poprawkę, ponieważ rozciągając się do średnicy przewodu skraca swoją długość. Na stronie producenta podane są tabelki.
    Izolację przewodu warto trochę oskrobać ostrym nożem bo razem z oplotem nie mieszczą się do wtyczki.
    Tego typu kabel jest o wiele mniej elastyczny. Mi udało się go zagiąć o 90o w dół na odległości 15cm. wzmacniacz / ściana.

Brzmienie
    Efekt b. mnie zaskoczył. System grał równo, czytelnie, dynamicznie z pięknymi barwami, dźwięczną czysta górą i eleganckim nie odchudzonym basem... Żartowałem hahhah

heh, wzór jak na żmiji
    Nie no, kabelek wygląda całkiem fajnie, trochę drogo ale efekt wizualny mi odpowiada... szkoda tylko, że biegnie pomiędzy wzmakiem a ścianą bo to raczej mało wyeksponowane miejsce :razz:

Pozdrawiam

Skomentuj

Brzmienie
      Efekt b. mnie zaskoczył. System grał równo, czytelnie, dynamicznie z pięknymi barwami, dźwięczną czysta górą i eleganckim nie odchudzonym basem... Żartowałem hahhah
      :shock: co za szczescie ze to zart...

Taki przewód wyglada Pro i napewno cieszy oko choc cena takich wtyczek... cóz, spora kwota.

Skomentuj

Bez obrazy ale chyba masz za dużo kasy żeby robić kabel 2m za ponad 200zł... Po jaką cholerę ci kabel 5 żyłowy zasilasz tym końcówkę 3kw czy co? znając polską rzeczywistość to pewnie nie masz normalnego uziemienia w domu jak połowa polaków ze mną... Jedyne pytanie jakie ci zadam to do czego to podłączasz? Wg mnie najlepszym kablem zasilającym pod względem estetycznym i cenowym jest kabel zasilający od kompa ładnie zarobiony z dwóch stron i często w śmieciach można znaleźć :mrgreen:

Skomentuj

TatoTurbo, No klasa,efekt wizualny poprostu piękny,jak by to powiedizał Jerzy Sthur '...no prosze,no ładne cacko...". Jeszcze raz pogratulować dobraj roboty :)

Takie pytanie,to przewód oponowy 5 razy 2,5mm2 ???

Co do kwoty którą kolega wyżej wydał, to każdy kupuje i żyje na ile go stać,więc kolegomihas66, zachowaj takie słowa dla siebie bo są poprostu nie namiejscu,i przypuszczam że są przejawem zazdrości.

Skomentuj

a ja mam pytanie o oplot - jak z utrzymaniem czystosci?
            bo widze ze jest plastik z jakas tkanina...
            jak ja kupilem oplot taki bardziej z tkaniny to strasznie sie kurzy i nie da sie tego wyczyscic :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66
              Bez obrazy ale chyba masz za dużo kasy żeby robić kabel 2m za ponad 200zł... Po jaką cholerę ci kabel 5 żyłowy zasilasz tym końcówkę 3kw czy co? znając polską rzeczywistość to pewnie nie masz normalnego uziemienia w domu jak połowa polaków ze mną... Jedyne pytanie jakie ci zadam to do czego to podłączasz? Wg mnie najlepszym kablem zasilającym pod względem estetycznym i cenowym jest kabel zasilający od kompa ładnie zarobiony z dwóch stron i często w śmieciach można znaleźć :mrgreen:
              Po pierwsze to bardzo nie elegancko zaglądać komuś do portfela i jeżeli rodzice tego Ci nie powiedzieli to ja Ci to powiem: G**** Cię to obchodzi na co i ile wydaję pieniędzy.?! Ani Ty ani twoja rodzina nie musiała na to pracować. Bez urazy. Po drugie ja nie grzebie w śmieciach.

Zamieszczone przez Pawel S.
              a ja mam pytanie o oplot - jak z utrzymaniem czystosci?
              bo widze ze jest plastik z jakas tkanina...
              jak ja kupilem oplot taki bardziej z tkaniny to strasznie sie kurzy i nie da sie tego wyczyscic :???:
              Ciężko mi powiedzieć bo mam go raptem kilka dni. Ale podejrzewam, że tak właśnie będzie jak piszesz. I jeszcze do tego jest jasny :)

Skomentuj

Zamieszczone przez SoundStarStudio
                Takie pytanie,to przewód oponowy 5 razy 2,5mm2 ???
                Wygląda na to że tak :) i wnioskuję ze na fazę i zero 2 X 2.5 a na uziemienie 1 X 2.5 :> to lepiej jak do betoniarki :P

Skomentuj

estetycznie wygląda piorunująco :)
                  dobrze by było żeby szafka jakoś umożliwiała zerknięcie na ten kabelek bo jak jest gdzieś za szafą to trochę nie fajnie :/

ma ktoś może namiary na podobne wtyczki ale za trochę mniejszą cenę ? ...ta mnie odstrasza, a mi chodzi głównie o efekt wizualny

Skomentuj

Porządny, estetyczny kabelek. Nie próbowałeś porównywać jego "brzmienia" ze starym? Choćby z ciekawości. Może podwójne, skręcone żyły, to jest to czego trzeba w prawdziwej audiofilskiej sieciówce. :!:

Skomentuj

Zamieszczone przez TatoTurbo
                      Brzmienie
                      uffTatoTurbo, już myślałem że rozpętałeś 3 wojnę światową na naszym forum.

Nie no kabelek kapitalny wygląd iście audio..... ale kasa no no spora spróbuję zrobić coś w ten deseń za 1/3 ceny do mojej lampy zobaczymy jaki będzie efekt?

Zamieszczone przez KAPRINT
                      Nie próbowałeś porównywać jego "brzmienia" ze starym? Choćby z ciekawości. Może podwójne, skręcone żyły, to jest to czego trzeba w prawdziwej audiofilskiej sieciówce. :!:
                      ale widzę że bez zamieszek się nie obejdzie :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT
                        Może podwójne, skręcone żyły, to jest to czego trzeba w prawdziwej audiofilskiej sieciówce.
                        Co z tego jak w gniazdku siedzi 2 x 2.5mm drut na fazę i zero nawet czasem bez uziemnienia bo kamienice sprzed 50 lat.

Z wyglądu swietne :) może i ja taki sobie zrobie :P

Skomentuj

No cuz autor tematu ma dystans do audiobzdur, ale niektorzy lubia sie osmieszac :)

Skomentuj

Ja sobie robię kable do kolumn 2 X 2.5 na kablu KLOTZA w oplocie tylko po to zeby ładnie wyglądały ale to niebawem :)

Skomentuj

Myślałem że spadne z krzesła jak zacząłem czytać Żart trafiony

Proponuje go sprzedać na allegro za 1000 zł, "TOTALNY HI-END, NAJWYŻSZA JAKOŚĆ, PIĘKNE BRZMIENIE" :)

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                No cuz autor tematu ma dystans do audiobzdur, ale niektorzy lubia sie osmieszac
                                Sam nie mam audiofilskiej sieciówki i nie będę inwestował w nawet dla jej wyglądu.
                                To tylko niewinna prowokacja. :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
                                  Co z tego jak w gniazdku siedzi 2 x 2.5mm drut na fazę i zero nawet czasem bez uziemnienia bo kamienice sprzed 50 lat.
                                  2,5mm w scianie to luksus!
                                  ja mieszkam w duzo nowszym budynku i w niektorych miejscach nadal jest instlacja ALUMINIOWA! fajne byly fajerwerki jak mi stopilo izolacje bo rodzice kupili kuchenke elektryczna :mrgreen:

no a z uziemieniem to niestety prawda - w 90% budynkow jej poprostu brak :???:

Zamieszczone przez ploter
                                  Ja sobie robię kable do kolumn 2 X 2.5 na kablu KLOTZA w oplocie tylko po to zeby ładnie wyglądały ale to niebawem
                                  ja juz dawno mialem zmiar tak zrobic... ale jak zobaczylem co sie dzieje z tym oplotem to zrezygnowalem :???:
                                  latwiej przetrzec gume mokra szmata niz ten oplot wyczyscic :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    ja juz dawno mialem zmiar tak zrobic... ale jak zobaczylem co sie dzieje z tym oplotem to zrezygnowalem :???:
                                    latwiej przetrzec gume mokra szmata niz ten oplot wyczyscic :P
                                    Te nylonowe/poliestrowe też tak mają, czy tylko bawełniane?

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item877210297_...a_dlugosc.html mam cos takiego czyli faktycznie bawelna
                                      lepiej kupic cos takiego http://www.allegro.pl/item878064164_...20mm2_8mm.html bo to czysty plastik

Skomentuj

Bawełna brudzi się jak zwykłe ubranie a oplot poliestrowy można czyścić mokrą szmatką a jak bardzo upaćkany to szczorką do ubrań :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X