Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Inne] Przewód zasilający dla "audiofila" ;)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez joy_plŁadnie wygląda :]
Btw jeżeli chodzi o twój przewód to chyba jest na drucie a nie na plecionce więc na pewno ma inne brzmienie ...na pewno gorsze niż mójhaha
Jeżeli chodzi o pytanie czy jest różnica to mogę śmiało napisać, że nie usłyszałem żadnej a poprzedni kabel miałem typowo supermarketowy z wypadającą wtyczką.
Ta sieciówka miała mieć wygląd i cel został osiągnięty :)
Skomentuj
-
Osobiście nie porównywałem kabli sieciowych ale Ja też uważam że nie ma różnicy między takimi kablami a zwykłymi,np. tymi komputerowymi. Jak już zdążyliśmy zauważyć audiofilizm to już nie tylko hobby a biznes,bo przecież istnieją kable sieciowe za grubą kasę a sprzedawcy wymyślają takie opisy że szczęka opada.
Kilka dni temu rozmawiałem z kolegą który był na odsłuchu właśnie kabli sieciowych...po tych odsłuchach zaczął wierzyć w magiczne kabelki. Jak mi opowiadał,że kabel sieciowy za 2000zł miał więcej "basu" od kabla za 1000zł który w przeciwieństwie do tego za 2000 miał więcej góry i lepszą selektywność to nie wiedziałem co powiedzieć :lol:
A kabelek ładny,tylko wtyczki drogie...pewnie dlatego że bolce są pokryte złotem który to poszerza scenę :grin: Co do samego przewodu to przepłaciłeś,u nas w Castoramie taki kabel kosztuje mniej niż 15zł z tego co pamiętam.
Skomentuj
-
O jeżu, co tu się stało na tym forum że nagle kable sieciowe zaczeliścuie promować :mrgreen: :mrgreen:
Żart
A tak poważnie to trochę bez sensu, szczególnie ze cena samych wtyczek to trochę hardcore. Rozumiem - ma ładnie wyglądać (na szczęście nikt tu nie wierzy w jego uzdrawiającą moc) ale co z tego skoro i tak go w ogóle nie widać?? :roll: Zresztą ładnie wyglądający kabel można zrobic pewnie taniej.
Nie to żebym krytykował, ok jak ktoś sobie tak chciał to sobie zrobił, ale już wolał bym parę stówek chociażby na płyty wydać, raczej większy był by pożytek
A co do samego wyglądu to wcale mi sie jakoś bardzo te wtyczki nie podobają, raczej średnie - pewno rzecz gustu. Za to cały kabelek prezentuje się bardzo fajnie, spoko oplot. Nie pogardził bym
Skomentuj
-
Re: Przewód zasilający dla "audiofila"
Zamieszczone przez TatoTurboEfekt b. mnie zaskoczył
Przy okazji wsadziłeś że tak powiem kabel w mrowisko, gratuluję... pomysłu!
Kiedyś moja znajoma uszyła... ubranko na myszkę komputerową. Też bym coś takiego zmajstrował, tylko wyobraźni mi nie dostaje...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.byly bardzo fajne i solidne wtyczki sieciowe.
KLIK
KLIK
Tylko, że ten wtyk IEC dalej wygląda jak komputerowy :)
Zamieszczone przez tom3kklecz wtyczki to chyba tansze znajde
Zamieszczone przez paldoZresztą ładnie wyglądający kabel można zrobić pewnie taniej.
Skomentuj
-
Nie na temat...Widzę że jedna z moich szorowarek zaopatrzona jest w audiofilską wtyczkę
[ Dodano: 2010-01-10, 21:30 ]
Panowie - jak słusznie uwagę zwrócił mi Tato - temat ogólny kabli zasilających, ich konstruowania etc proszę kontynuować tu:
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...r=asc&start=25
Tutaj piszemy tylko o konstrukcji :P
Bo z tego co widać zaraz zrobi się tu niezły offtop :P
Skomentuj
Skomentuj