Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kable RCA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kable RCA

Witam wszystkich ponownie po dłuższej przerwie :)

Ostatnio zastanawiałem się nad zmianą starych kabli

pomiędzy CDkiem a wzmacniaczem. Na początku miały być jakieś sklepowe. Więc po sprawdzeniu forum za jakąś radą, zdecydowałem się na...

...samoróbki

Zakupione elementy to:
    Kabel gitarowy: SOMMER The Spirit XXL

Końcówki Neutrika

Nylonowy oplot ozdobny

A termokurczkę pożyczyłem z pracy :flapper:

Od razu przedstawię wersję finalną

Wiem, że temat odnośnie kabli jest zawsze drażliwy, ale napisać trzeba czy zmiana kabelka coś pomogła. Chyba tak...
    Na pewno już nie słychać "szumu" w cichszych fragmentach utworów oraz między przerwami między nimi. Mam również wrażenie że bas został trochę bardziej poskromiony, mianowicie znikło hmmm... buczenie?

Koszty... oczywiście neutriki zeżarły większość z tego co wydałem.
    Neutrik 150 zł
    kabel 12zl/m
    oplot 5zl/m

Pozdrawiam
    MaLyNsS
    Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
    i ciągle rośnie :)

Nie obraź się, ale za tą kasę też miał bym podobne wrażenia.
    Swoją drogą ładne kabelki, Jak by to nie było forum DIY to bym powiedział że sklepowe:P

Skomentuj

No przecież nie napisze, ze kable wzbogacają oryginalne nagranie o kolejne instrumenty, a z szafki z talerzami wyłania sie orkiestra... Nie ta półka cenowa
      Ale różnice da się wychwycić...
      Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
      i ciągle rośnie :)

Skomentuj

W porównaniu do starego kabla, którego ekran w zasadzie nie istnieje w formie jaka powinna być to pewnie powinno być słychać jakąś zmianę :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dla mnie kabelki bomba.

Skomentuj

Bardzo ładne kabelki :) No i tak jak napisał Luszti, główną przyczyną poprawy jakości jest ekran z prawdziwego zdarzenia

Ciekawi mnie, jak się ma ten Sommer, do innego dość popularnego kabla gitarowego - Klotz AC106, którego w poznańskim SpecKablu kupiłem już z parę kilometrów
            W Sommerze ekran wygląda na solidniejszy, ale czy ma on jakiś znaczny wpływ na różnicę jakości (jeśli takowa istnieje)?

Skomentuj

Ładne no i krótsze - co jest częstą wadą tych popularnych, proponuję skracać na potrzebną długość no i sprawdzić połączenia - często ekran tylko na zaciśnięcie podłączony - też będzie lepiej zwłaszcza z przydźwiękiem sieciowym.

Skomentuj

O, panie.. złota łopata się należy za odkop roku :)

Skomentuj

Może i odkop ale uwaga w temacie chyba słuszna i komuś kiedyś może się przyda?

Skomentuj

Czaruję...
                  X