Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Altus 75 nowe wcielenie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam dziwny słownik w telefonie i przekręcić mi wyrazy przepraszam. Narazie testowałem głośniki na tym wzmacniaczu samochodowym podlaczonym na prostowniku na przyszły weekend bede w domu to przetestuje na eltron100u. Wstawię filmik z testu.
    Nie rozumiem czemu jak mam pomysł i chęć żeby coś zrobić i proszę o doradzanie to zamiast odpowiedzi to słyszę po co Ci to nie robię tego dla was tylko dla siebie i za moje pieniądze i czas a nie wasze. Czemu po prostu nie pomożecie tylko krytykujecie na start. Forum jest po co??? a to co napiszecie może pomoze nie tylko mi

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez maariusz2308 Zobacz posta
      na przyszły weekend bede w domu to przetestuje na eltron100u
      Ja miałem na myśli porządny wzmacniacz, dobry a nie muzeum.

Wstawię filmik z testu
      W jakim celu?
      Kiedy dotrze do ludzi to że takimi filmikami nie da rady "pokazać" jak gra sprzęt audio?

Forum jest po co???
      Po to aby doświadczeni ludzie doradzali zielonym użytkownikom jak zrobić lepiej za tą samą cenę, lub aby nie wkładali wysiłku w coś co się po prostu nie opłaca bo i tak nie zagra (dziedzina audio).

Ale spoko, rób, wprawisz się w stolarkę i później wykonasz dobre kolumny (ładne) na dobrych głośnikach.

Skomentuj

Nie rozumiem czemu jak mam pomysł i chęć żeby coś zrobić i proszę o doradzanie to zamiast odpowiedzi to słyszę po co Ci to nie robię tego dla was tylko dla siebie i za moje pieniądze i czas a nie wasze.
        Bo chcemy doradzić Ci dobrze, bazując na naszym doświadczeniu. Droga którą obrałeś to zła droga według nas i dlatego CI odradzamy.
        To co Ty robisz to zlepek różnych gratów nie mający sensu i dla nas taki zestaw jest nie do przyjęcia.
        Skoro uważamy pomysł za zły to będziemy Ci go odradzać.

Ty natomiast nie przyjmujesz tego do wiadomości i denerwujesz się że nie jest tak jak byś chciał. Ja rozumiem Twój zapał i radość z tego co robisz, też byłem zajarany swoją pierwszą konstrukcją i wydawało mi się że tak super gra do czasu aż nie usłyszałem poprawnie zbudowanych kolumn i subwoofera.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Wstawię filmik z testu.
        Nie rób tego. Każdy wie jak porusza się głośnik podczas pracy.
        Pomyśl, uważasz że można pokazać w ten sposób jak gra sprzęt ?

Skomentuj

Rozumiem. Dziś zakupiłem i założyłem GDWT brakuje tylko pierścienia i wygluszenia.

Skomentuj

Żeby wzmocnił bass. Jeśli źle myślę to piscie
            Jak chcesz wzmocnić bas to zrób na pamiątkę jeszcze kilka zdjęć swojego "dzieła", a następnie wylutuj cewki powietrzne bo mogą się kiedyś do czegoś przydać, a resztę wywal na śmietnik tam gdzie tego miejsce. Wyłącz słownik w telefonie, żeby inni ludzie byli w stanie Cię zrozumieć i zapoznaj się uważnie z artykułami zamieszczonymi na stronie głównej. Następnie udaj się do jakiegoś salonu audio i posłuchaj jak grają prawdziwe kolumny (ułatwi Ci to rozstanie z altusami). Spróbuj przy tym zwrócić uwagę nie tylko na bas i (nienawidzę tego określenia) "cykanie" ale też na inne ciekawe rzeczy, które "dzieją się" w różnych utworach muzycznych. Oczywiście na tym "utworze" z Twojego filmiku wiele nie usłyszysz bo tam się nic ciekawego nie dzieje ale jest sporo kawałków z gatunku pop, które pewnie Ci się podobają, a są bardziej ambitne i rozbudowane. Kolejnym krokiem będzie znalezienie interesującego Cię gotowego projektu kolumn z obecnej epoki np. z tego forum. Zbuduj projekt od A do Z tak jak w planach i uwierz mi, że na jednym 16cm głośniku niskotonowym zamontowanym w dobrze obliczonej obudowie z prawdziwą zwrotnicą będziesz miał sto razy lepszy bas niż na tym czymś co masz teraz.
            Nie zrozum mnie źle ale tak jak napisali Ci już inni - obrałeś złą drogę i błądzisz ale jeszcze nie jest za późno :)
            Pozdrawiam i życzę nieustającego zapału.

Skomentuj

Jeśli kupiłeś te kolumny tanio, nie zainwestowałeś w nie za dużo to teraz je sprzedaj z zyskiem i masz budżet na inne lepsze albo na budowę DIY od podstaw.
              W sumie to muszę Cie przeprosić za krytykę w jednym z postów bo masz prawo robić co uważasz i mieć swój gust.
              Tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów. Myślę że jak podsumujesz wszystko i dojdziesz do wniosków podobnych do większości osób które doradzały to będzie już duża korzyść z tego.
              Dla forum to też nie jest źle jak są takie tematy - z tego można się wbrew pozorom czegoś również nauczyć.

Skomentuj

Doradzanie sprzedaż? Pytanie za ile sprzedam eltron100u i kolumny altus 75.

Skomentuj

Dobra dalej brane w tą stronę mimo sprzeciwow i dobrych rad. Wpadł mi w ręce subwoofer aktywny altus 80 A z wymienionym głośnikiem gdy 20/80. Pierwsze wrażenie mały poręczny z dużym stosunkowo głośnikiem. Myślę że nieźle ale włączenie sprowadzilo mnie na ziemię. Sam głośnik ok pierwsza moja styczność z nim i jestem pod wrażeniem jak on pracuje. A dźwięk... W tej skrzynce masakra jak gra cicho jest ok a trochę watów i robi się masakra. Po pierwszych oględzinach okazało się że zawieszenie górne było odklejone sklepem i już o wiele lepiej ale jeszcze nie to. Obecna obudowa ma około 16 l trochę poczytałem i do tego głośnika powinno być okolo 50 l z br. Postanowiłem zbudować taki subwoofer i liczę na Waszą pomoc mimo że możecie mój pomysł uważać za bez sensu.

Skomentuj

https://youtu.be/7pbUFLDeNJg tak to gra bez subwoofer

Skomentuj

To gra teraz tak, jak moje speakery w laptopie.

Skomentuj

To masz niezłego laptopa

Skomentuj

Ty to chyba grają identycznie jak moje w laptopie! Marios jakie masz głośniki w laptopie ? :)

Skomentuj

Podejrzewam że Marios ma takie jak na filmiku. Chyba nie zrozumieliście o co mu chodziło.

Skomentuj

Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
                              Podejrzewam że Marios ma takie jak na filmiku. Chyba nie zrozumieliście o co mu chodziło.
                              Chodzi o to, że sprzęt nagrany brzmi zależnie od tego na czym go odtwarzamy :)
                              Wiecznie narzekam:glare:
                              -Pieniądze szczęścia nie dają
                              -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Zamieszczone przez Ven0n Zobacz posta
                                Chodzi o to, że sprzęt nagrany brzmi zależnie od tego na czym go odtwarzamy
                                I od tego czym został nagrany :)

Skomentuj

Kolega się kiedyś w końcu ogarnie i założy temat :który gotowy zestaw z forum wybrać. Ja też kombinowałem, aż zrobiłem FX-300. Wiem to nie szczyt, ale na moje potrzeby wystarcza.
                                  maariusz2308 eksperymentuj, a jak dojdziesz do wniosku, że to wszystko gra h.....wo to na forum czeka wiele projektów.

Skomentuj

Skończyłem subwoofer i mam mały kłopot gra lepiej niż w oryginalnej skrzynce ale to nie jest to.https://youtu.be/7SRvN876mFs gdn 20/80 dziwnie gra czy to oznacza że jest uszkodzony?

Skomentuj

Parę zdiec subwoofera

Skomentuj

Chyba cewka napi*ga :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ale klocek. Chyba CI się okleina odkleja z przodu..

Skomentuj

Gruuuubo przesterowałeś wzmaka, a przy mocy wzmacniacza 1:1 do głośnika oznacza tylko jedno - katastrofę
                                          Jaki litraż i strojenie ? Wielkość BRów na chybił trafił? Zdają się być za małe...
                                          Last edited by Ven0n; 30.09.2016, 20:55.
                                          Wiecznie narzekam:glare:
                                          -Pieniądze szczęścia nie dają
                                          -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Czaruję...
                                          X