Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Subwoofer] 2 x stx 30-400-4-se

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Shiver
    Kolega chyba za dużo wymaga od taniego głośnika, chciałby i zejścia i dużego natężenia. A to że głośnik ma napisane w specyfikacji "estradowy" wcale nie oznacza że będzie odrazu ściany kruszył.
    tu się zgodzę, oczekiwania są zbyt wysokie natomiast jutro mam nadzieje odsłuch będzie w klubie na większej przestrzeni zobaczymy co to potrafi

Zamieszczone przez melisław
    Takie suby mają kopać w klatę, a to jest bas w okolicach 80-100Hz..
    Oj kopie dobrze, bardzo mi brakuje tylko troszkę lepszego wzmacniacza, z budą już nic nie będzie kombinowane, tunele nie świszczą na pełnym powerze też to nie będzie grane, mam nadzieje, że zdadzą egzamin

Zamieszczone przez melisław
    Można by je wogóle odciąć od dołu na koło 30Hz
    crossover odcina 25hz filtrem subsonicznym i wydaje mi się zawsze powinno się go używać według mnie pomaga nie wiem jakie jest zdanie innych

Skomentuj

Jeżeli sprzęt ma służyć przy dużym obciążeniu to zawsze powinien pracować z filtrem subsonicznym, jednak w Twoim wypadku jest nieco za nisko, 10hz wyżej byłoby ok.

Skomentuj

Zamieszczone przez GTK Zobacz posta
        Jest jak najbardziej prawdziwa, mam GDN 30-400-8 i wytrzymują 400W spokojnie.

Jaki masz litraż i jaki napęd do tego?
        litrażu nie pamiętam ale paczki o podstawie trapezu o wymiarach wewnątrz szerokość frontu : 40 cm szerokość tyłu : 18 cm długość boku : 40 cm a wysokość paczki : 90 cm
        Napęd : ADS HX 1600 (midbasy) + RWM 1505 (drivery)

I jak tam po testach na sali ?

Próbuj wsadzić ten styropian to zobaczysz że głośniki przyjmą pełną moc.

A co do filtra sub sonicznego, to faktycznie 10 Hz wyżej, a nawet 15 Hz wyżej było by dobrze.
        Last edited by Volt; 12.01.2011, 12:09.

Skomentuj

Czaruję...
        X