Super to teraz wygląda! Myślę żę Luba z prezentu będzie jak najbardziej zadowolona :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Piecyk do gitary elektrycznej
Collapse
X
-
Mam taką nadzieje ponieważ trochę w niego pracy włożyłem :)
Podsumowując jeszcze koszta należy dołożyć 50zł za tą kratę, 36zł krata+usługa+wysyłka.
Myślę że jak za 550zł to się opłacało, bo konstrukcje sklepowe o takich mocach nie istnieją w tym przedziale cenowym. Starałem się aby wyszło jak najtaniej ale nie za wszelką cenę, zaoszczędzić można było np na materiale czyli sklejce, można było kupić wiór. Ale teraz czekamy na dzień odbioru :) Jest nim piątek :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaNie widzę otworów wentylacyjnych w "głowie"
Tutaj widać tą dolną i górne dwie małe które muszą wystarczyć :)
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postamoim zdaniem prostokątny podłużny otwór na froncie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postamoże z jakiegoś innego piecyka/wzmacniacza by podpasowało?
Myślałem by kupić marker olejowy biały albo poszukać srebrnego i samemu napisać ładnie coś ale trochę się boje że spierniczę i będzie po ptokach już całkowicie. Była też opcja z brokatem srebrnym do malowania dla małych dzieci, ale tak jak z tym markerem olejowym.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaNapisał KAPRINT
moim zdaniem prostokątny podłużny otwór na froncie
Tego nie rozumiem
Skomentuj
-
-
No i po sprawie ogólnie z piecykiem, Kamila powiedziała że trzeba jakieś logo wymyślić i zrobić a reszta jest ok :) Co najlepsze przeczytała temat tu na diy o piecyku i dziewczyna wie do czego co jest i że piecyk jest chłodzony aktywnie i żeby nie kłaść nic na dziurki u góry :)
Przy mojej wypowiedzi " to chyba będzie głośne" pojawił się uśmiech na jej twarzy więc to mówi samo za siebie :)
Oczywiście obiecuje DIY'owcom, że na tym co zrobiłem nie poprzestanę i za jakiś czas może znów zobaczą jakieś konstrukcje :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez przemasi Zobacz postaUdało się to logo zrobić?
Teraz wiem że nie robiłbym na mostku TDA tylko zwykłym kicie TDA+PRE i starczyłoby, bo piecyk tak czy siak miał kopa. Rzecz jasna lepszy przetwornik = lepsze brzmienie i to na 1 miejscu, potem dopiero końcówka :) Do grania amatorskiego bardzo spoko konstrukcja :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaTo już nie moja robota i nie wiem czy piecyk gra jeszcze itd.
Teraz wiem że nie robiłbym na mostku TDA tylko zwykłym kicie TDA+PRE i starczyłoby, bo piecyk tak czy siak miał kopa. Rzecz jasna lepszy przetwornik = lepsze brzmienie i to na 1 miejscu, potem dopiero końcówka :) Do grania amatorskiego bardzo spoko konstrukcja :)
Skomentuj
Skomentuj