Witam wszystkich,
Chciałbym przedstawić projekt, który powstał dla kolegi.
Są to suby PA na głośnikach Eminence sigma pro 18A.

Paczki powstały jeszcze w grudniu zeszłego roku, ale dopiero teraz zebrało mi się na opis :)
Obudowy zrobione z płyty wiórowej 18mm( wiem że to nie najlepszy pomysł ale nie miałem dostępu do innych materiałów),
pojemność po odliczeniu objętości głośnika i tuneli około 130 litrów, strojenie ~ 43Hz.
Paczki klejone pattexem do drewna i skręcane konfirmatami.Wewnątrz są dwa wzmocnienia.

Obicie to koc z allegro klejony klejem tapicerskim.
Produkt finalny:

Koszty:
głośniki – 1493 PLN
wiórówka – 110
tunele, siatki, uchwyty do siatek,rączki, terminale, narożniki – 188
koc – 120
kleje, wkręty, nóżki - miałem
w sumie razem z duperelami około 1950 PLN
Suby grają na razie pod uniampem w mostku, więc nie pokażą wszystkiego co potrafją :)
Jednak nawet przy takiej mocy pokazują pazurki:biggrin:.Bas ma odpowiednie kopnięcie,
potrafi też nisko zejść.
Chciałbym przedstawić projekt, który powstał dla kolegi.
Są to suby PA na głośnikach Eminence sigma pro 18A.

Paczki powstały jeszcze w grudniu zeszłego roku, ale dopiero teraz zebrało mi się na opis :)
Obudowy zrobione z płyty wiórowej 18mm( wiem że to nie najlepszy pomysł ale nie miałem dostępu do innych materiałów),
pojemność po odliczeniu objętości głośnika i tuneli około 130 litrów, strojenie ~ 43Hz.
Paczki klejone pattexem do drewna i skręcane konfirmatami.Wewnątrz są dwa wzmocnienia.

Obicie to koc z allegro klejony klejem tapicerskim.
Produkt finalny:

Koszty:
głośniki – 1493 PLN
wiórówka – 110
tunele, siatki, uchwyty do siatek,rączki, terminale, narożniki – 188
koc – 120
kleje, wkręty, nóżki - miałem
w sumie razem z duperelami około 1950 PLN
Suby grają na razie pod uniampem w mostku, więc nie pokażą wszystkiego co potrafją :)
Jednak nawet przy takiej mocy pokazują pazurki:biggrin:.Bas ma odpowiednie kopnięcie,
potrafi też nisko zejść.
Skomentuj