Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tani zestaw estradowy 2+1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Miałem okazje słyszeć tą kolumienke jak i tachać
    Pewnie już niedługo sam będe musiał o tym pomyśleć,chłopak rośnie.No ibędzie się na czym zawzorować.No chyba że w odpowiednim czasie SW podsunie jakiś inny pomysł.

P.S.
    Jak tam SW potwór?Robi się?Bo się doczekać nie mogę.

Skomentuj

juz się robi moze w następny weekend poskręcam - w tym tygodniu ciołem płyty

Skomentuj

następny weekend to święta ;]

Skomentuj

Tak mniej wiecej na jak duza sale nadaja sie te estradowki tylko bez suba??

Skomentuj

Tak okolo 80mk2

Skomentuj

Ciekawi mnie jedna sprawa, jak by sie mialy kolumny na 2x hh25-40 zamiast 1x stx 30-200?
              Robilem glosniki ale na jednym hh, dzwiek nawet ładny, basu tez w normie, 100W wytrzmuja, sprawdzone. Nie slyszalem natomiast tego stx'a wiec nie mam jak porownac.

Wiadomo ze stx teraz podniosl ceny, i zwykla wersja kosztuje 140zł, a z modyfikacja pewnie ze 180. Hanseny wychodza o polowe taniej...

pozdr

Skomentuj

niestety ja niemiałem hh więc tez tutaj duzo niepowiem

ile kosztują te hanseny i jaki to dokładnie model - moze jak znajde troche czasu to kupie i potestuje :)

Skomentuj

Model hh 25/40/3

koszt= 45zeta.
                  Dzisiaj wlasnie widzialem na gieldzie we wrocku i naszla mnie ta mysl.

A sprzedaje je chyba tylko admar a z nimi kontakt to ciezki jest.. ale moze akurat bedziesz mial szczescie ;]
                  http://www.admar-firma.com.pl/index1.html

Fajnie by bylo jakbys przetestowal, w koncu by byly prawdzie parametry do tego. Mozesz tez sprawdzic wytrzymalosc mocowa ;D

pozdr

ps. tylko uwazaj zeby ci nie wcisneli "zamiennika" tych glosnikow bo mi dwa razy probowali...

[ Dodano: 2006-04-10, 13:21 ]
                  aaaa, zapomnialbym ;>
                  Daj tym glosnikom troche pograc bo po wyjeciu z opakowania to az sie smutno robi slyszac ten dzwiek :)

Skomentuj

Dlaczego twierdzisz, że GDWT-8-150-8-PJ nie można ciąć poniżej 3,5 kHz?
                    Z danych producenta można wywnioskować, że zagra od 2 kHz.
                    Oświeć mnie :-)

Skomentuj

przytnij go na 2 khz to sie przekonasz czemu sie nie da

Skomentuj

To się Kudłaty wysilił z treściwą odpowiedzią. Dzięki za info mądralo.
                        Po to jest forum, żeby wymieniać doświadczenia, a nie powielać błędy.

Sound Wave: jeśli znajdziesz chwilę to napisz co się dziej z tym głśnikiem poniżej 3,5 kHz.
                        Dzięki.

Skomentuj

SILNY, SW juz dlugo na forum nei byl, takze watpie ze Ci tu odpowie ;]

Skomentuj

przy ekstremalnych przeciazeniach bezdie sie poprostu palil... poza tym glosnik na nizszych rejestrach gra strasznie "brzydko" znieksztalca i wogole nie da sie tego sluchac... najlepiej gra przy wysokim podziale nawet 5-6 khz... moim zdaniem te 3,5 to jzu jest zmalo jednak do tej basowki jest to optimum

Skomentuj

Kudłaty, a jak on ma rezonans?Bo w takich warunkach zapewne trza dać razy 3 i dlatego tak wychodzi.

Skomentuj

Kudłaty, dzięki.
                                Teraz mogę wprowadzić poprawki na etapie projektu, a nie wtapiać.
                                Przyznam, że chciałem go ciąć na 2 KHz. Co prawda raczej bym go nie spalił bo miały iść dwa 4 ohmowe w szereg, ale jak ma być brzydki dźwięk to poszukam (średnio)niskotonowca który zagra do 3,5 kHz (może do 4).

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                X