Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestawik 2.2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kostrukcje estradowe, owszem są mile widziane jak i każde inne. Ten celestion jak sam zauważyłeś to jest głośnik, którego przeznaczeniem są raczej nadstawki/pełnopasmowe kolumny, a nie subbas. zrobiłbym jeden basik na sigmie 18" w tej cenie. co do nadstawek to o tych szerokopasmowkach nie mam zadnej wiedzy, ale piezaki warto było by zastąpić jakąś tubką. nawet tą stx`ową. polecałbym tą prostokątną bo ma najbardziej znośna ch-ke kierunkowa (czego o poprzedniku powiedzieć sie nie da) i wysoko cieta gra całkiem przyjemnie.
    a o co ci chodziło z tą klasą sprzetu w ostatnim poście to nie mam pojecia.

Skomentuj

Chodziło mi o porównanie stx’a do celestion’a
      Poza tym, co to za paczki gdn +gdwk (i jeszcze do tego K) męczyć tego drivera od 1k no bez przesady…
      Taniej? 3,5*4=14 czy to jest więcej niż 28 ??

a
      Zamieszczone przez Kudłaty
      ...a nie subbas....
      to nie są subbasy tylko basy...
      no i juz tłumaczyłem dlaczego zrobiłem te basy

a co do piezaków może masz racje ale czy warto...

Zamieszczone przez Pawel S.
      sama zwrotnica czy razem ze wzmakiem??
      No takie wypowiedzi świadczą tylko o tym ze człowiek niema zielonego pojęcia o tym co pisze albo nie umie czytać ze zrozumieniem sory ale ja tak to odbieram

Skomentuj

czy warto zamienić te piezaki? gwarantuje ci że tak.
        sigma ktora kosztuje ok 700 pln też sie prezentuje od tych truvox`ów w funkcji spodów basowych. Dlaczego tak zrobiłeś?, nie wiem. ale mam nadzieje że kiedyś bedziesz miał doczynienia ze sprzetem PA z prawdziwego zdażenia i zrozumiesz (poczujesz różnice) miedzy piezakiem a driverem i głośnikiem basowym a niskosredniotonowym. bo teraz to se możemy gadać i gadać...

Skomentuj

Zamieszczone przez Kudłaty
          czy warto zamienić te piezaki? gwarantuje ci że tak.
          sigma ktora kosztuje ok 700 pln też sie prezentuje od tych truvox`ów w funkcji spodów basowych. Dlaczego tak zrobiłeś?, nie wiem. ale mam nadzieje że kiedyś bedziesz miał doczynienia ze sprzetem PA z prawdziwego zdażenia i zrozumiesz (poczujesz różnice) miedzy piezakiem a driverem i głośnikiem basowym a niskosredniotonowym. bo teraz to se możemy gadać i gadać...
          700 czyli 2 x więcej…. a nie wspomniałem ze zależało mi na dwóch a nie na jednym basie
          (myślałem tez nad jedną 18” celestion’a za 1000 ale zrezygnowałem na rzecz dwóch)
          nie wierz o dlaczego tak zrobiłem to przeczytaj ten temat jeszcze raz a potem drugi jak nie zrozumiesz…
          dlaczego się nie opłaca 28(+przesyłka)>14 no i miało być jak najtaniej jak jeszcze czegoś nie rozumiesz to przeczytaj sobie mój opis jeszcze ze 2 razy tam wszystko napisałem a jak czegoś nie napisałem to wskaż co..?

Skomentuj

rzeczy bezsensowne beda dla mnie nie zrozumiale, nie chce pisac glupie bo to niegrzeczne. jesli jeden moze zagrac lepiej niz dwa to po co robic dwa skoro mozesz zrobic jeden, przez pewien czas dozbierac pieniedzy i zrobic drugi. Decyzje ktore podejmujesz sa glupie i dla normalnego czlowieka niezrozumiale. Apropo wysokotonowek hmm no tak. zaoszczedziłeś. było nie obijać kolumn i nie dawac raczek, wiesz bylo by taniej o kilkadziesiat złotych. ale o ile brzydziej i mniej praktycznie prawda? takie cos nie nazywa się oszczednościa tylko glupota, ktora może byc niezrozumiala.
            PS. umiem czytać i czytałem twoj hmm "opis".

Skomentuj

dalsza dyskusja jest chyba bezcelowa zamykam to!

Skomentuj

Czaruję...
              X