Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konstrukcja subbassów MTL by DJ Mango & andy2208

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Konstrukcja subbassów MTL by DJ Mango & andy2208

Elo! Przedstawiam Wam (wraz z moim bratem :razz: ) konstrukcję subów opartych na konstrukcji MTL na głośnikach Eminence Kappa PRO 15 LF-2. :grin: Poniżej zamieszczam projekt ze stronki http://www.aw-audio.kaigerner.de którym się wzorowałem podczas budowy...

Założenia:
    Głośno grające subbassy z dużą, duuuuuuuuuuużą ilością bassu... :mrgreen:

Obudowa:
    Płyta wiórowa o grubości 20mm klejona klejem montażowym oraz skręcana wkrętami. Wymiary na projekcie...

Wykończenie:
    Kolumny zostały obite czarnym kocem, wyposażone w duże, wygodne uchwyty do przenoszenia, terminal z dwoma gniazdami speakon (Neutric'a :cool: ) oraz plastikowe narożniki...

Odsłuch:
    Suby zostały podłączone przez crossover ustawiony na 80 Hz do wzmacniacza 2x150W :oops: Głośniki mają po 600W RMS i 1200W Max, więc przy takim wzmaku nie spodziewałem się zbyt wiele, a jednak... :mrgreen: Niestety mój odsłuch przerwał telefon od sąsiada (mieszkającego około 50 metrów odemnie) żalącego się, że mu się szklanki w domu trzęsą... :twisted: Bass jest szybki, miękki, a zarazem potężny (przy wylocie urywa łeb) :mrgreen:

Kosztorys:
    -głośniki - xxx zł :mrgreen:
    -płyty wiórowe - 0 zł
    -terminale + gniazda speakon - 2x6 zł + 4x10zł
    -plastikowe rączki - 4x6,50zł
    -narożniki - 16x1,50zł
    -koc obiciowy (razem 10m˛) - 113zł
    -kleje montażowe - 2x10zł
    -kleje vicol - 2x10zł
    -wkręty - 15zł
    -włożona praca - BEZCENNE :lol:

A teraz kilka fotek... :wink: (sorrki za jakość zdjęć, ale były robione telefonem przy słabym oświetleniu :???: )

Męska rzecz, tak jak lubię.

Skomentuj

Powiem szczeże że robi wrażenie Napewno ładnie zamiata, tylko ta końcówka mocy woła o pomste do nieba :P Daj im powera a wtedy sąsiadowi pospadają obrazki ze ścian :P

Skomentuj

Krata na przód, głosniki cenne, w koncu seria PRO to lepiej zeby ich nie uszkodzic. Jak ma sie ta konstrukcja do zwykłego BR? Ładnie wyszlo...

Skomentuj

Pewnie nieco podbija wyższy bas...

Skomentuj

Skomentuj

Wykres zamieszczony przez takero jest prawidłowy ale nieczytelny, ponieważ nie ma na nim skali dlatego zamieszczam razem ze skalą... :wink:

Pozdro, DJ Mango :cool:

Skomentuj

Pytanie za sto punktów...przy jakiej to jest mocy? Bo jeżeli przy nominalnej to jest dobrze, ale spodziewałem sie wiecej.

Skomentuj

No tego właśnie nie wiem przy jakiej mocy robiony był pomiar...

Skomentuj

Czaruję...
                  X