Elo! Przedstawiam Wam (wraz z moim bratem :razz: ) konstrukcję subów opartych na konstrukcji MTL na głośnikach Eminence Kappa PRO 15 LF-2. :grin: Poniżej zamieszczam projekt ze stronki http://www.aw-audio.kaigerner.de którym się wzorowałem podczas budowy...
Założenia:
Głośno grające subbassy z dużą, duuuuuuuuuuużą ilością bassu... :mrgreen:
Obudowa:
Płyta wiórowa o grubości 20mm klejona klejem montażowym oraz skręcana wkrętami. Wymiary na projekcie...
Wykończenie:
Kolumny zostały obite czarnym kocem, wyposażone w duże, wygodne uchwyty do przenoszenia, terminal z dwoma gniazdami speakon (Neutric'a :cool: ) oraz plastikowe narożniki...
Odsłuch:
Suby zostały podłączone przez crossover ustawiony na 80 Hz do wzmacniacza 2x150W :oops: Głośniki mają po 600W RMS i 1200W Max, więc przy takim wzmaku nie spodziewałem się zbyt wiele, a jednak... :mrgreen: Niestety mój odsłuch przerwał telefon od sąsiada (mieszkającego około 50 metrów odemnie) żalącego się, że mu się szklanki w domu trzęsą... :twisted: Bass jest szybki, miękki, a zarazem potężny (przy wylocie urywa łeb) :mrgreen:
Kosztorys:
-głośniki - xxx zł :mrgreen:
-płyty wiórowe - 0 zł
-terminale + gniazda speakon - 2x6 zł + 4x10zł
-plastikowe rączki - 4x6,50zł
-narożniki - 16x1,50zł
-koc obiciowy (razem 10m˛) - 113zł
-kleje montażowe - 2x10zł
-kleje vicol - 2x10zł
-wkręty - 15zł
-włożona praca - BEZCENNE :lol:
A teraz kilka fotek... :wink: (sorrki za jakość zdjęć, ale były robione telefonem przy słabym oświetleniu :???: )

Założenia:
Głośno grające subbassy z dużą, duuuuuuuuuuużą ilością bassu... :mrgreen:
Obudowa:
Płyta wiórowa o grubości 20mm klejona klejem montażowym oraz skręcana wkrętami. Wymiary na projekcie...
Wykończenie:
Kolumny zostały obite czarnym kocem, wyposażone w duże, wygodne uchwyty do przenoszenia, terminal z dwoma gniazdami speakon (Neutric'a :cool: ) oraz plastikowe narożniki...
Odsłuch:
Suby zostały podłączone przez crossover ustawiony na 80 Hz do wzmacniacza 2x150W :oops: Głośniki mają po 600W RMS i 1200W Max, więc przy takim wzmaku nie spodziewałem się zbyt wiele, a jednak... :mrgreen: Niestety mój odsłuch przerwał telefon od sąsiada (mieszkającego około 50 metrów odemnie) żalącego się, że mu się szklanki w domu trzęsą... :twisted: Bass jest szybki, miękki, a zarazem potężny (przy wylocie urywa łeb) :mrgreen:
Kosztorys:
-głośniki - xxx zł :mrgreen:
-płyty wiórowe - 0 zł
-terminale + gniazda speakon - 2x6 zł + 4x10zł
-plastikowe rączki - 4x6,50zł
-narożniki - 16x1,50zł
-koc obiciowy (razem 10m˛) - 113zł
-kleje montażowe - 2x10zł
-kleje vicol - 2x10zł
-wkręty - 15zł
-włożona praca - BEZCENNE :lol:
A teraz kilka fotek... :wink: (sorrki za jakość zdjęć, ale były robione telefonem przy słabym oświetleniu :???: )

Skomentuj