Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X - projekt by LuSzTi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobrze powiedziane z tymi wymiarami frontu.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Co do 2.5way, to nie uważasz że przesadzasz? kolejny który ma jakieś roszczenia, daj palec to będą chcieli rękę.
    Ale z tym się nie do końca zgodzę, chłopak zapytał się czy projekt będzie kontynuowany, choćby w dalszej przyszłości a nie od razu go wymagał, mógł nie wiedzieć jak ma się sprawa więc nie przesadzajmy już z tym oskarżaniem każdego o roszczenia :) atmosfera jest lekko napięta nie ma jej co dodatkowo podsycać, lepiej przemilczeć :)

Skomentuj

Dokładnie, trochę mnie dziwi tu podejście osób, nie wiem, mam wszystkim wysyłać kartki na Wielkanoc, może na rękach nosić, ewentualnie zwracać się jak do króla "Wasza wysoka myśl konstruktorsko"? :flapper:
      Przecież nie mam nigdzie roszczeń żadnych, a tu od razu oskarżenia. Strasznie to do siebie bierzecie, albo się podlizujecie sobie wzajemnie :lol:

//down @waloos
      Dokładnie, przecież staram się i myślę, że jestem miły to od razu ktoś rzuca jakieś nonsensowne oskarżenia i dolewa nie potrzebnie oliwy do ognia :)
      Last edited by morozaw; 30.05.2013, 20:08.

Skomentuj

Zamieszczone przez morozaw Zobacz posta
        Dokładnie, trochę mnie dziwi tu podejście osób, nie wiem, mam wszystkim wysyłać kartki na Wielkanoc, może na rękach nosić, ewentualnie zwracać się jak do króla "Wasza wysoka myśl konstruktorsko"?
        Przecież nie mam nigdzie roszczeń żadnych, a tu od razu oskarżenia. Strasznie to do siebie bierzecie, albo się podlizujecie sobie wzajemnie
        Nie przesadzałbym znów też w tą stronę, po prostu szanujmy się wszyscy nawzajem, bądźmy mili a będzie dobrze :) Na tym bym skończył ten temat.

Skomentuj

Zamieszczone przez Neonyx Zobacz posta
          4. Ostatnie pytanie (ale Was meczę). Chodzi mi o zwrotnicę, czy ktoś mógłby zrobić wzór płytki do nadruku, ew. czy ktoś składa takowe i jaki byłby koszt robocizny w związku z ich wykonaniem? Wiem, ze Paweł S. składa, ale patrząc na to jak bardzo ma napięty grafik, nie wiem czy by znalazł czas, a swoich sił chętnie bym spróbował, tylko właśnie brak wzoru nadruku
          czesci zamowione. plytka bedzie

obudowe zaczne robic jutro. plyty okazaly sie baaardzo krzywe :/

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          3 - nie wiem czy ktokolwiek pracuje nad nową zwrotką do 14 SCX.
          jak ktos kupi glosniki...

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Mam też pomysł na trochę droższy projekt na forum na zagranicznych głośnikach - koszt za głośniki ok 500zł.
          zdradzisz cos?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            zdradzisz cos?
            Monitor na 14cm, aluminiowym głośniku, jakieś 10l, BR szczelinowy.
            Więcej nie powiem bo znowu będzie gadanie "a kiedy?", "a obiecałeś..." itp.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              zdradzisz cos?
              Może lepiej nie publicznie, bo znów będzie napad na LuSzTiego kiedy opublikuje projekt

Skomentuj

Wczoraj miałem okazję słuchać tego projektu, nie będę głęboko opisywał całości bo nie o to chodzi chce tylko powiedzieć jedno: to nie jest tani substytut serii AWX, białe STXy są 2x tańsze od AWXów i chyba tyle samo gorsze

Skomentuj

dj_zibi, czyli raczej nie ma co zestawiać ich w kinie obok frontowych awx-ów?

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
                    dj_zibi, czyli raczej nie ma co zestawiać ich w kinie obok frontowych awx-ów?
                    Wiedziałem ze tak będzie jak napisze takie zdanie

Skomentuj

Myślę, że wiele osób tak kombinuje z kinem, w końcu gra to z tyłu głowy i się człowiek zastanawia czy warto budować coś równie dobrego jak fronty, czy trochę oszczędzić
                      To chociaż powiedz jak wypada ten tweeter przy metalowym SEAS'ie, zupełnie inne granie?

Skomentuj

Spokojnie można na tył to dać Ale to chyba rozmowa na inny wątek?

Skomentuj

potrzebuje wymiarów zaznaczonych na rysunku. Kto ma przetwornik proszę o pomoc.

Skomentuj

prosze

Skomentuj

Witam, panowie mam zamiar złożyć kolumny według tego projektu i mam pytanko jaki wzmacniacz do 300zł dobrać do tych głośników? Czy coś pokroju Yamaha ax 500 będzie ok?

Skomentuj

Zamieszczone przez Morf3usz Zobacz posta
                                Czy coś pokroju Yamaha ax 500 będzie ok?
                                tak

Skomentuj

Pomyśl nad tym wzmacniaczem: http://allegro.pl/listing/listing.ph...=philips+fa860 Ewentualnie Sony 490.

Skomentuj

Dzięki panowie kupię któryś ze wzmacniaczy co mi podaliście i biorę się za skrzynie. Myślę że sobie poradzę bo to mój pierwszy raz kiedy własnoręcznie będę budował kolumny xD Najbardziej przeraża mnie konstrukcja zwrotnicy bo nigdy nie miałem z tym styczności, szkoda że nie można kupić gotowych :)

Skomentuj

szkoda że nie można kupić gotowych
                                      mozna, o ile wiesz gdzie szukac

Skomentuj

W obudowie masz dużo miejsca i zwrotnicę możesz zrobić na dużej płytce/ kawałku panelu podłogowego lub czymkolwiek do czego będziesz mógł przymocować części zwrotnicy. połączysz to na "pająka" i wcale nie będzie gorsza niż zgrabnie złożona na małej płytce PCB.

Skomentuj

Najbardziej przeraża mnie konstrukcja zwrotnicy bo nigdy nie miałem z tym styczności,
                                          Ty nic nie musisz konstruować, to zrobiłem ja :) Ty musisz jedynie połączyć zgodnie ze schematem parę (nie dużo, spis zakupów z Polinka jest w wątku) elementów. Jak masz z tym problem, zgłoś się do Pawła lub Dolphina, za odpowiednią opłatą ktoś Ci te zwrotki złoży.
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X