Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10 projektów na 10 lecie diyaudio - 8/10 Kino domowe cz.2 Dayton RS180-8 + Seas 27tbfc/g kolumny 2/2.5 dr - projekt by Yoshi_80

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a ja zrobiłem pierwszym rzędem :P

Skomentuj

Ja na pewno wyjściowo zacznę od twojej zwrotnicy, dopiero później można coś innego sprawdzać ale nie wiem czy i tak wyjdzie mi kropka w kropkę jak tobie w sensie czy trafie z rozmieszczeniem głośników i obudową, gdzieś mam wiór na budę mniej więcej taką jak była do zestawu na wavecor`ze, litraż by się zgadzał

Skomentuj

Utworzyłem nowy wątek o filtracji i wpływie na zniekształcenia.
        http://diyaudio.pl/showthread.php/25...zta%C5%82cenia

Skomentuj

Pamiętasz może jakie mniej więcej było wytłumienie obudowy, jakieś minimum podstawowe jest konieczne ?

Skomentuj

W tym natłoku odpowiedzi, więc co zostaje, odsłuchujemy :

Skomentuj

Wytłumienie daj standardowe czyli filc + trochę watoliny za głośnikiem. Obudów BR nie należy za mocno wytłumiać bo tracą na swojej efektywności.

Skomentuj

Jak na razie płat filcu za i po bokach ale tak że do frontu nie dochodzi, a watolina złożona na 2 warstwy za głośnikiem i warstwa na spodzie, będę próbować zmniejszać. Basu faktycznie jest mało, tunel stroje jeszcze laskami kleju ale cudów nie ma, kolega co ma od mnie 3sm powiedział że strasznie dużo wysokich tonów jest, mi odpowiada w miarę , front ma brzegi zaokrąglone i grają całkiem sympatycznie, uzupełnione subem w kinie się bardzo dobrze sprawdzają

Skomentuj

Czy dobrze rozumiem: "Proponuję zastosować bas reflex o pojemności 15L / głośnik" tzn. 15 l. gdy dwudrożne i 30 l. gdy 2,5 drożne? Jestem amatorem i zniosę każdą krytykę. Pierwsza robota.

Skomentuj

Zamieszczone przez WoytekSKL Zobacz posta
                    tzn. 15 l. gdy dwudrożne i 30 l. gdy 2,5 drożne?
                    Tak.
                    Powodzenia :) Chwal się postępami.

Skomentuj

Dzięki.

Skomentuj

Czaruję...
                      X