Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pod choinkę : Vifa NE225W-08 + NE149W-08 + Scan Speak illuminator R3004/662000 - projekty by Yoshi_80

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Projekt mógłbym rozwinąć do kina domowego w oparciu o posiadane pomiary. Zasymulowanie układu NE149 + R3004 w układzie dla monitora oraz 2xNE149 + R3004 dla centralnego, nie jest wielkim problemem. Jednak będą to zwrotnice nieodsłuchane, gdyż ww głośników nie posiadam a nawet gdybym miał to na dorabianie tego teraz nie mam ani czasu ani ochoty. Dlatego jakby się ktoś na to zdecydował to musiałby mieć tego świadomość.
    Z doświadczenia mogę powiedzieć, ze symulacja pokrywa się z rzeczywistością i o grubych błędach związanych ze złym zgraniem głośników mowy nie będzie. Po prostu projekty byłyby nie odsłuchane i nie doszlifowane na słuch tak jak to się normalnie robi.
    Jak będę na 100% zdecydowany na ten projekt to wtedy bym poprosił o pomoc przy zwrotnicach do monitorów i centralnego, a teraz jest to bez sensu gdyż jak popatrzyłem na szybko na ceny przetworników to wyszło mi około 8400 zł. Jest to raczej za duży budżet dla mnie, muszę poszukać trochę tańszego rozwiązania. I dlatego było by bez sensu zawracać Ci głowę.

Skomentuj

Zamieszczone przez dario67 Zobacz posta
      Jak będę na 100% zdecydowany na ten projekt to wtedy bym poprosił o pomoc przy zwrotnicach do monitorów i centralnego, a teraz jest to bez sensu gdyż jak popatrzyłem na szybko na ceny przetworników to wyszło mi około 8400 zł. Jest to raczej za duży budżet dla mnie, muszę poszukać trochę tańszego rozwiązania. I dlatego było by bez sensu zawracać Ci głowę.
      Ok jak będziesz chciał budować to się zrobi stosowne projekty. Fakt cały zestaw na kino wychodzi dość sporo. Trzeba też wziąć pod uwagę fakt, że scan sprzedaje R3004 w parach i nie wiem czy jest jakiś sposób kupić 1 sztukę na centralny.

Skomentuj

Ok jak będziesz chciał budować to się zrobi stosowne projekty. Fakt cały zestaw na kino wychodzi dość sporo. Trzeba też wziąć pod uwagę fakt, że scan sprzedaje R3004 w parach i nie wiem czy jest jakiś sposób kupić 1 sztukę na centralny.
        trzeba by się z kimś wtedy dogadać co też by chciał taki centralny, inna sprawa czy kino jest priorytetem czy tylko od tak do oglądania filmów czasem, wtedy bym szukał tańszych modeli

Skomentuj

Dobrze wiedzieć w loudspeakershop nie wiedziałem takiego info i myślałem, że 800 zł kosztuje jedna sztuka :P
          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
            Dobrze wiedzieć w loudspeakershop nie wiedziałem takiego info i myślałem, że 800 zł kosztuje jedna sztuka :P
            Raczej cena za sztukę
            http://audiotransducers.com/pl/104mm...luminator.html

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
              Nie na temat...

Raczej cena za sztukę
              http://audiotransducers.com/pl/104mm...luminator.html
              Ale tam na dole pisze

Głośniki sprzedawane są w fabrycznych parach, każda w numerowanym pudełku
              Nie wiem jak oni to liczą... W STXie piszą cena za sztuke/komplet a tu nic
              Last edited by Pawel074; 05.11.2015, 15:18.
              Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Raczej za szt liczą, ale ten głośnik to jest zdaje się ten model który i u mnie ma docelowo wylądować w stereo więc jak by mi odbiło to też bym centralny na nim składał więc pewnie nie miałbyś problemu ze sprzedaniem 1szt, tym sposobem dostałem hds

Skomentuj

Ale to jest trochę nielogiczne, kupujesz jedną sztukę według tego co jest w sklepie za te 800zł a pod spodem piszą że są sprzedawane parami ??
                  Czyli co sklep piszę że musisz dokupić jeszcze jedną?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                    Czyli co sklep piszę że musisz dokupić jeszcze jedną?
                    Ale co was tak dziwi ? Przecież w tej branży to jest normalne. Jak idziesz do salonu masz cenę za sztukę kolumny, ale musisz kupić dwie.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Jak idziesz do salonu masz cenę za sztukę kolumny, ale musisz kupić dwie.
                      Ale powinno być napisane :) Cena za 1 szt/1 kpl

Według filozofii tych sklepów nie widzę problemu z kupieniem jednej sztuki :P Mogli by trochę lepiej to precyzować.

PS. Zapomnieliśmy o offtopic'u
                      Last edited by Pawel074; 05.11.2015, 17:52.

Skomentuj

Z tego co ja wiem głośniki sprzedawane są wyłącznie w parach, nie ma opakowań pojedynczych a cena jest za sztukę, więc cenę w sklepie trzeba mnożyć x2 . Fakt trochę to nielogiczne. Zresztą pozostałe głośniki są sprzedawane podobnie, nie miałem scanów które nie były dostarczone w parach. Czy to revelatory czy illuminatory przyjeżdżały po 2 w pudełku.

Skomentuj

Iluminator R3004, może i głupie pytanie, ale są 4 rodzaje tych szpilek. Mógłbyś uściślić o którą chodzi, czy może to wszystko jedno?

Skomentuj

W sumie celna uwaga, chodzi o R3004 / 662000 .

Skomentuj

Czaruję...
                            X