Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.MC.X 2,5 Drożny - projekt by Branża

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Krazz Zobacz posta
    Nie ma już dostępnych głośników T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X
    A to co jest?

http://stx.pl/t-10-200-8-pcx.html

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Dostępność: Brak

Skomentuj

Ale to tylko chwilowe.
        Zadzwoń do STX i zapytaj kiedy będą dostępne.
        Jeśli Ci się bardzo śpieszy, to możesz zadzwonić też do Zap-Audio: http://www.zap-audio.pl/ może akurat są na stanie.

Skomentuj

Sprawdź też na allegro u sprzedawcy Nowy elektronik czy jakoś tak:)

Skomentuj

Elementy na zwrotnice znalazłem, ale głośniki chciałbym kupić na stronie STX, bo tam z tego co widzę jest najtaniej. Przez ten czas, jeszcze przemyślę czy robić te kolumny 2,5 drożne, czy tańsze 2 drożne + subwoofer aktywny.

Skomentuj

Skończone.
              Tym samym dziękuję Branży za udostępnienie projektu i reszcie forum za udostępnienie wiedzy

Skomentuj

Wyszły bardzo ładnie, napisz coś o swoich wrażeniach odsłuchowych.

Skomentuj

Co to za fornir? :)

Skomentuj

Fornir to modyfikowany orzech caravaggio. Klejony na zimny wikol + prasa. Lakier go bardzo przyciemnił.
                    Fotograf ze mnie słaby - na żywo prezentują się o niebo lepiej.

O wrażeniach odsłuchowych nie powinienem się wypowiadać - brak mi doświadczenia
                    Wysoki bardziej mi się podoba w moim 3-drożnym cudotwórstwie - tam siedzi ARV-104-03/8, za to tutaj jest dużo przyjemniejszy bas. Wydaje mi się, że tutaj wysokotonówka jest mocno wycofana, ale tak jak napisałem - brak mi doświadczenia. Może to kwestia wzmacniacza, a może lubię mocno podkręcone wysokie. Basu mogłoby być więcej, ale po pierwsze czego oczekiwać od przetwornika za 60 kilka zł, po drugie pewnie aranżacja pokoju ma dużo do gadania, a po trzecie - mam wyjątkowo słaby wzmacniacz.
                    Ogólnie zestaw mi się podoba - na moje potrzeby wystarczający.

Skomentuj

Zamieszczone przez StRess Zobacz posta
                      Fornir to modyfikowany orzech caravaggio. Klejony na zimny wikol + prasa. Lakier go bardzo przyciemnił.
                      Fotograf ze mnie słaby - na żywo prezentują się o niebo lepiej.

O wrażeniach odsłuchowych nie powinienem się wypowiadać - brak mi doświadczenia
                      Wysoki bardziej mi się podoba w moim 3-drożnym cudotwórstwie - tam siedzi ARV-104-03/8, za to tutaj jest dużo przyjemniejszy bas. Wydaje mi się, że tutaj wysokotonówka jest mocno wycofana, ale tak jak napisałem - brak mi doświadczenia. Może to kwestia wzmacniacza, a może lubię mocno podkręcone wysokie. Basu mogłoby być więcej, ale po pierwsze czego oczekiwać od przetwornika za 60 kilka zł, po drugie pewnie aranżacja pokoju ma dużo do gadania, a po trzecie - mam wyjątkowo słaby wzmacniacz.
                      Ogólnie zestaw mi się podoba - na moje potrzeby wystarczający.
                      Większość z nas kiedyś przechodziła okres fascynacji ilością basu i wysokich tonów. Z czasem to przechodzi, a gdy jeszcze dojdzie przyzwoity wzmacniacz i źródło dźwięku, to się zaczyna zwracać uwagę na nasycenie średnich tonów, selektywność, lokalizację instrumentów przestrzenność, naturalność brzmienia i temu podobne cechy przekazu.

Skomentuj

Również dziękuję za udostępnienie projektu
                        Fornir Oliwka, Lakier bezbarwny mat. Na razie nic nie mogę powiedzieć o wrażeniach odsłuchowych bo wykończyłem jedną kolumne. Druga czeka na ofornirowanie dopiero.

Skomentuj

Po 2 miesiącach "używania" stwierdzam, że jestem zadowolony. Wygrzały się lub ucho się wsłuchało - nie wiem. Wiem natomiast na pewno, że niczego im na tą chwilę nie brakuje.

Skomentuj

Hej. Jestem tu nowy ;] Poszukując kolumn podłogowych do zestawu stereo który będzie podłączony jeszcze do TV, trafiłem na wasze forum. Moja żona stwierdziła, że jeśli ma coś stać przy szafce pod TV ma to być białe najlepiej połysk :P Ostatecznie może to być Stx 200n lub Pylon pearl HG 20 lub 25. Dlatego mam wybór albo kupić coś lub wykonać DIY. I teraz moje pytanie. Czy ten DiY zagra na podobnym poziomie co wymienione kolumny? I czy jest sens bawić się w Diy ;]

Skomentuj

Nikt się nie wypowie? ;/
                              Last edited by loudnes; 21.04.2017, 08:50.

Skomentuj

jak dasz rade samemu to buduj satysfakcja z budowy gwarantowana.

Skomentuj

Mógłby ktoś wysłać dokładny schemat zwrotnicy i co do czego podłączyć? Kolumny buduję pierwszy raz, ze zwrotnicami nie miałem wcześniej do czynienia.

Skomentuj

Co wy na to może być? Cz wymiary otworów ok? Sprawdzałem wymiary głośników na STX. Może zrobić o 1 mm większe. I jeszcze bass reflex czy te 96 mm wystarczy? Na http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...roducts_id=105 podane jest 97,5 mm montażowy.

Skomentuj

Kup pierwsze głośniki pomierz frezuj .

Skomentuj

Zamieszczone przez Kanib_all Zobacz posta
                                        Również dziękuję za udostępnienie projektu
                                        Fornir Oliwka, Lakier bezbarwny mat. Na razie nic nie mogę powiedzieć o wrażeniach odsłuchowych bo wykończyłem jedną kolumne. Druga czeka na ofornirowanie dopiero.
                                        Trochę się rozjechałeś z głośnikami .
                                        Masz częściowo pochylony front ?
                                        Last edited by BIG ROMAN; 22.04.2017, 08:36.

Skomentuj

Last edited by toopcool; 24.04.2017, 08:09.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X